Голф/Джета 2 дизел табло с оборотомер

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
d.borimirov
Автомобил: MK3_ABF
Двигател:

Re: табло с оборотомер

Мнениеот d.borimirov » Чет 05 май 2011 22:38

bobi_diesel написа:60.Долния ред в дясно.Едно дълго

ей сега на прибиране от работа погледнах и нямам реле 60, има едно дълго самостоятелно но е 47...

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пет 06 май 2011 1:34

то е.дясно долу.

Потребителски аватар
d.borimirov
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Съб 07 май 2011 0:42

и така:

днеска оправих лампичката за водата, видях че моето казанче е с букса и долях малко вода и се орави мигането (ако е било от това)

оправих и часовника благодарение на bobi_diesel :beer
тук има и малко снимки, това е липсващия пин на старата платка за дигиталния часовник (както каза колегата проследява се средната пътека от стария часовник) на старата с която съм бяха 10 ,а на другата 11 крачета, липсващото е точно по средата да стърчащата пласмаса от буксата...
Изображение

изрязах от излишната която го има
Изображение

мушка се в буксата (с червеното съм отбелязал каде попринцип трябва да е краче)
Изображение

взех сигнал от буксата на стария часовник
изрязаното парче
Изображение
Изображение

и общо взето това е...

за лампичката за подргрев неостана време, но мисля че е от релето което седи в коша, намира се над сервото, поне то като цъкне тогава светва лампата, отделно от време на време започва да цъка подобно на мигачи и лампата мига заедно с него...

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Съб 07 май 2011 0:54

Браво за снимковия матриал!И огледай и кабелчетата на тем.датчици да не са цъфнали(и най-вече на долния датчик).При мен до сервото имам само предпазител.Но огледай цялата верига за прекъснати кабели.

Потребителски аватар
d.borimirov
Двигател:

Мнениеот d.borimirov » Съб 07 май 2011 1:05

като дам на контак ми светват подгряващата,за водата, за акумулатора и за маслото, след като запаля изгасват ( като изклучим проблема сега с подгряващата) мисля че би трябвало да са ок.
незнам дали е предпазител, гледам че от него тругва кабела за свещите, влиза един в него пак май захранващ и има букса, но там ми цъка , сега ще дам снимка на бушоните защото при мен май релето е отделно, поне като го извадих и ми угасна лампата, след като го сложих пак светна, от време на време мига...

Изображение
Изображение

а ето въпросната джиджавка...
Изображение

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Съб 07 май 2011 9:39

Нека по запознатите да се изкажат,понеже твоя мотор съм го гледал на снимка само

Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Пет 04 май 2012 15:36

Здравейте , да ви питам ,за въпросния оборотомер от голф 2 дизел , искам да го поставя на транспортер т3 .Интересуваме буксата ,която е на таблото, кои най вероятно 2 пина са за оборотомера (примерно от ляво на диасно еди кой си пин е плюса а еди кой си от ляво на дясно е масата ) благодаря предварително.

Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Пон 25 юни 2012 13:40

Ivailo G. Ivanov написа:Здравейте , да ви питам ,за въпросния оборотомер от голф 2 дизел , искам да го поставя на транспортер т3 .Интересуваме буксата ,която е на таблото, кои най вероятно 2 пина са за оборотомера (примерно от ляво на диасно еди кой си пин е плюса а еди кой си от ляво на дясно е масата ) благодаря предварително.

Здавейте , пиновете за оборотомера са 3.T7b/4 Tachometer Green/Blue Red/Black -сигнал от алтернатора W T7b/5 Ground Brown Brown/White - маса T7c/7 Start/Run Power Yellow/Red Black - +12

blazingboy
Автомобил:
Двигател:

Re: табло с оборотомер Голф/Джета 2

Мнениеот blazingboy » Съб 08 мар 2014 20:24

И да съживим темата... Колата е Jetta 2 чист дизел (54коня). Днес и сложих километраж с оборотомер с 2 букси (стария също е с 2). На пръв поглед всичко тръгна нормално, но като тръгнах забелязах че оборотомера не прехвърля 2000 колкото и да настъпвам. На какво може да се дължи това? Вечерта забелязах и че като пусна дълги, синята лампа на таблото не свети, може ли да е изгоряла, или проблема ще е в буксите някъде?

blazingboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф/Джета 2 дизел табло с оборотомер

Мнениеот blazingboy » Нед 09 мар 2014 15:22

DONE!!!
Оправих се :mhihi Проблема беше че на генератора някой е разменил червено-черния кабел със съседния :smile

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN

Re: Голф/Джета 2 дизел табло с оборотомер

Мнениеот BoU » Сря 26 мар 2014 9:31

за да не отварям нова тема при мен колата е голф 2 JR гтд но при мен проблема явно е някъде др таблото е с оборотомер на динамото има букса с кабел които се споменава но когато се намокри динамото или е влажен въздуха тогава има оборотомер за секунди и изЧезва гледах Четките за смяна са но неми се вярва от тях да идва проблема

Върни се в “Дизелови агрегати”