Дилема & Ламбда Контрол??

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Дилема & Ламбда Контрол??

Мнениеот mafiota » Чет 04 яну 2007 18:44

Здравеите колеги,карам Пасат '91, 1,8моно (комби) със стандартна газова уредба - ел. ловато. Колата добре на газ и бензин, разхода е около 8,5/100 смесено дъго - градско, като задължиделно паля и малко покарвам на бенз. Та се питам кое е по добре - човек да вложи пари в една хубава стерео система за автомобила или тея същите пари да ги даде за система за Ламбда контрол на газовата уредба, като си спести хубавото стерео??
Е знам че някои ще предпочетат и двете, но споделете все пак :lol:
mod edit: Sunny

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 04 яну 2007 18:52

вземай стереото и си свиркай, а като стане задължителен ламбда контрола и още имаш пасата - щеш, не щеш ще си вземеш ламбда контрол :D
а и ламбда контрола няма кой знае колко да ти свали разхода, особено ако сритваш педала, така, че ти си преценяш.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 04 яну 2007 19:09

Ламбда контролера колкото е добър , толкова е и зле :)

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 04 яну 2007 21:08

е чак пък зле :)
само трябва ламбда сондата да е наред, иначе не ти върши работа.
Ако всичко е в ред и се кара разумно разхода определено пада, тъй като се регулира газта, точно според нуждите на двигателя в дадения момент.
Свържи се със колегата qnis3, той продаваше ламбда контрол системи за по 120 лв.
Мои познати си купиха от него и са читави - работят си без проблем а и лесно се нагласят без компютър - имат индикации, както и свързване към TPS сензора, за по-добро ускорение /т.е при повечко газ отваря набързо степ мотора и осигурява повечко гориво/
Успех.
Преценката си е твоя :)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 09 яну 2007 15:23

При тоя хубав разход не пипай нищо по колицата!!!

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема & Ламбда Контрол??

Мнениеот qnis3 » Вто 16 яну 2007 22:36

Виж най добре е и двете добро стериео и ефтина ламбда контрол *може и втора рака но с здрав степ. мотор*. Ламбда контрола може да не свали много разхода но динамиката на колата определено ще скочи много а и не след дьлго ще станат задалжителни за коли оборудван с ламбда сонда.

Потребителски аватар
mafiota

Re: Дилема & Ламбда Контрол??

Мнениеот mafiota » Сря 17 яну 2007 11:16

qnis3 написа:Виж най добре е и двете добро стериео и ефтина ламбда контрол *може и втора рака но с здрав степ. мотор*. Ламбда контрола може да не свали много разхода но динамиката на колата определено ще скочи много а и не след дьлго ще станат задалжителни за коли оборудван с ламбда сонда.

Да и аз чувам доста добри отзиви за Ламда контрол системите,но до колкото разбирам работата за подбор на конкретната система при конкретен двигател не е толкова проста, тъи като в компа трябва да са заложени параметрите за съответния двигател, за да се получат оптимални резултати от системата. Ясно е че стандартните елелементи на системата като клапана със стъпковия двигател и някои други биха могли да бъдат стандартни за много автомобили, но по специалното което е - софта в компа за съответния мотор - е тънката работа! :roll:
Или се лъжа в разсъжденията си :?:
Бих могъл да дам линк към инструкциите на компа за такава система (дано да ги намеря)

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Сря 17 яну 2007 11:24

Ето нещо и за тея които са по-напред с програмирането, и биха могли да направят собствена разработка на комп. за Лнмбда Контрол
Успех!

http://www.dze.lpg.ru/Dwr_fn.htm

http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=6 ... c;à

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnis3 » Чет 18 яну 2007 2:24

[quote="mafiota"]Ето нещо и за тея които са по-напред с програмирането, и биха могли да направят собствена разработка на комп. за Лнмбда Контрол
Успех!

Виж прекалено много са ти напьлнили главата с глупости. Те коментират предибно холански системи. По принцип има системи с рьчна с компютарна, и с двете настроики а има и самообучаваши и се подразделят на такива до 2.4л. и над 2.4л. има икомбинирани от 1.3л. до 6.2л. Системите са достатачно обтимизирани че да покриват по голям брои автомобили. Така че можеш да намериш качествена и не чак толкова скьпа система, но зависи дали сега ще слагаш газовата или вече си я сложил защото има такива които оправляват цялата газова или само е ламбда контрол. А специялно за твоя пасат стават всички е почти всички. Успех в диалемата за избор на система.
Ако се интересуваш мога да ти пратя и опьтвания или схеми на свьрзване да прецениш сам.

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Чет 18 яну 2007 7:33

Виж прекалено много са ти напьлнили главата с глупости. Те коментират предибно холански системи. По принцип има системи с рьчна с компютарна, и с двете настроики а има и самообучаваши и се подразделят на такива до 2.4л. и над 2.4л. има икомбинирани от 1.3л. до 6.2л. Системите са достатачно обтимизирани че да покриват по голям брои автомобили. Така че можеш да намериш качествена и не чак толкова скьпа система, но зависи дали сега ще слагаш газовата или вече си я сложил защото има такива които оправляват цялата газова или само е ламбда контрол. А специялно за твоя пасат стават всички е почти всички. Успех в диалемата за избор на система.
Ако се интересуваш мога да ти пратя и опьтвания или схеми на свьрзване да прецениш сам.[/quote]

Ами тя газовата е вече сложена,но сега имам да оправя някои дребни забележки по колата, че за напрд се замислям за ланда контрол, сега само разучавам и прочитам тук там, това онова! Ако изкаш ми прати някоя схемка или опътване на видя за какво става въпрос :marian_gbg@yahoo.com

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Ламбда контрол Ланди

Мнениеот Krasi » Съб 03 мар 2007 12:29

След много ослушване и ровене в нета си взех ЛКС Ланди,втора ръка от колегата qnis3. Цената беше супер - 85лв.Монтирах и настроих заедно с колеги от форума от Плевен, с помощта на qnis3.С тях споделих и първите километри с ЛКС и първото засичане на разхода. Резултата:
Колата е Г2 с вакуумно Ловато , с емулатор на ЛС мое производство и реле за ресет на компа при всяко гасене.
Разход без ЛКС: градско 12,5 лете до 16 зиме
Извънградско: минимум 10,5 и то с "галене" не педала на газта
Сега съм супер доволен от ЛКС, градското ми в момента е около 10,5, а извън града е около 8. Мотора леко се спъна от ЛКС, не е такава оса, но стана и някак си по еластичен. Освен тове има и други положителни моменти, вече не ми блъска грешки на газ, и мога да махна системата за ресет на компа, а и аспуха като го гледам от черен стана тъмно ръждиво кафяв.Моя стар емулатор също е излишен вече, ЛКС си има свой.
Някой може да каже, че зависи как я ръчкаш, но аз не съм си променил стила на каране.
Това са моите впечатления от ЛКС, доверих се на qnis3 и Ланди и не съжалявам, все си мисля че дори и втора ръка реномирания производител е класа над разни дребни БГ фирми, дето тепърва се опитват да правят такива неща и няма никакви отзиви за тях. Дано и те да успеят, но ще минат години дотогава.
Благодаря на колегата qnis3, че ме посъветва добре, и ми помогна в избора на ЛКС !

qnis3
Автомобил:
Двигател:

Re: Ламбда контрол Ланди

Мнениеот qnis3 » Нед 04 мар 2007 19:46

Krasi написа:След много ослушване и ровене в нета си взех ЛКС Ланди,втора ръка от колегата qnis3. Цената беше супер - 85лв.Монтирах и настроих заедно с колеги от форума от Плевен, с помощта на qnis3.С тях споделих и първите километри с ЛКС и първото засичане на разхода. Резултата:
Колата е Г2 с вакуумно Ловато , с емулатор на ЛС мое производство и реле за ресет на компа при всяко гасене.
Разход без ЛКС: градско 12,5 лете до 16 зиме
Извънградско: минимум 10,5 и то с "галене" не педала на газта
Сега съм супер доволен от ЛКС, градското ми в момента е около 10,5, а извън града е около 8. Мотора леко се спъна от ЛКС, не е такава оса, но стана и някак си по еластичен. Освен тове има и други положителни моменти, вече не ми блъска грешки на газ, и мога да махна системата за ресет на компа, а и аспуха като го гледам от черен стана тъмно ръждиво кафяв.Моя стар емулатор също е излишен вече, ЛКС си има свой.
Някой може да каже, че зависи как я ръчкаш, но аз не съм си променил стила на каране.
Това са моите впечатления от ЛКС, доверих се на qnis3 и Ланди и не съжалявам, все си мисля че дори и втора ръка реномирания производител е класа над разни дребни БГ фирми, дето тепърва се опитват да правят такива неща и няма никакви отзиви за тях. Дано и те да успеят, но ще минат години дотогава.
Благодаря на колегата qnis3, че ме посъветва добре, и ми помогна в избора на ЛКС !

Благодаря колега надявам се нещата и за напред да продалжават да са така, ако има нещо проблем пиши. Пиши от време на време как варвят нещата.
поздрави

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 05 мар 2007 9:40

Да споделя и аз моите впечатления:

Кола: Голф 3, 1.8 ААМ
Газова уредба: Landi Renzo, електрически изпарител
Ламбда Контрол Система: AEB (Италия) купена от qnis3

1. Самонастройката стана за отрицателно време.
2. Монтажа беше лесен
3. На газ колата върви доста по-добре, има мощност и динамика.
4. На дълъг път при еднакво каране преди монтажа и след разхода ми падна с 1л/100км - за 270км заредих 24.6л газ което идва към 9.1л/100км
5. Все още не съм сигурен дали трупа грешки в ЕКУ, ще го проверя скоро.

Като краен резултат - доволен съм!

Потребителски аватар
mafiota

Мнениеот mafiota » Пон 05 мар 2007 10:21

vasstop написа:...................6л газ което идва към 9.1л/100км

Не ти ли е малко високичък разхода на газ ? Имам познат който има същата тройка като твоята , със сщият мотор, и при него разхода БЕЗ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ е около 7,5....8/100км надълго, без ламбда контрол, с ел. ловато!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 05 мар 2007 17:30

mafiota написа:
vasstop написа:...................6л газ което идва към 9.1л/100км

Не ти ли е малко високичък разхода на газ ? Имам познат който има същата тройка като твоята , със сщият мотор, и при него разхода БЕЗ ПРЕУВЕЛИЧЕНИЕ е около 7,5....8/100км надълго, без ламбда контрол, с ел. ловато!

Висок е, но аз не я жаля колата и когато мога и пътната обстановка позволява карам по-бързо. При по-ненатоварено каране ще падне и повече, но 1-2л/100км не ме притесняват, аз и така си се кефя :)

И като допълнение - не трупа грешки, проверено днес.

Върни се в “Автогазови уредби”