Uniroyal Rainexpert 3 лета,без забележки.На мокро са уникални.
Горе-долу с тях съм минал към 60 000км.Има още малко хляб в тях за задни.
По-меки са от други гуми,с които съм карал-тредуеър 280.
Летни гуми - кои според вас са най-добрите
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Здравейте колеги, да споделя и мое наблюдение относно гумите. Бях за малко над един месец в Англия миналата година и както предполагам повечето по-осведомени хора относно ситуацията извън нашата китна държава знаят, там около 80% от колите им ако не и повече се наемат/купуват нови, карат се 2 години, връщат се и се взима следващия модел. Та така, разхождайки се в свободното време и карайки служебен автомобил, сравнявайки ситуацията по пътищата спрямо нашата родина, голямо учудване бе за мен да видя огромен процент от тези чисто нови автомобили със гуми тип марки Linglong, Nankang и куп други сходни, които дори не можах да запомня...
Аз честно не знам - ние ли сме изкривени от немотия и комплекси, че всеки 15 годишен или по-възрастен кошник трябва да е с "маркови" гуми за 1/5-та от цената на колата или те на острова са по-практични примерно? Не зависи ли също и от "задкормилното устройство" дали даден автомобил би се държал добре на пътя в дадени ситуации със 50 км/ч в града или със 100 км/ч пак там с някакви "китайци", дето всички ги оплюват примерно, че не ставали?
Да си кажа, не получавам процент от продажбата на всяка една китайска гума в България, просто ми е интересен паралела с една по-развита държава от нас... 

Последна промяна от nokiangage на Вто 04 мар 2014 22:47, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не знам какви коли си гледал, вероятно евтиния клас. Аз например имам спомен, че Е-клас на Мерцедес беше в магазина с Пирелли. Френските, мисля Ситроен, са с Мишлен от завода. Бюджетните производители, разбира се, поръчват бюджетни нови гуми на колите си. Интересното е, че нашите служебни Дачии Логан са заводски с летни Дънлоп мисля бяха 
Общо взето автопроизводителите се договарят с някоя фирма за гуми и им ползуват гумите за новите си автомобили.
Инак нямам против азиатските марки. Няколко сезона карах с Максис Виктра и бях страшно доволен от тях. После си взех Федерал, тях ги карах само отзад. Говоря за нови гуми, разбира се. Продадох ги на един колега от форума да им се радва, просто защото реших, че повече няма да карам с 15-цолови гуми. Сега в момента предпочитам да дам малко лев и да си купя по-"маркови" гуми така да се каже (без значение дали нови или секънд хенд).

Общо взето автопроизводителите се договарят с някоя фирма за гуми и им ползуват гумите за новите си автомобили.
Инак нямам против азиатските марки. Няколко сезона карах с Максис Виктра и бях страшно доволен от тях. После си взех Федерал, тях ги карах само отзад. Говоря за нови гуми, разбира се. Продадох ги на един колега от форума да им се радва, просто защото реших, че повече няма да карам с 15-цолови гуми. Сега в момента предпочитам да дам малко лев и да си купя по-"маркови" гуми така да се каже (без значение дали нови или секънд хенд).
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Да може и да са добри китайските гуми,защо не ,срещал съм едни Sunny доста често по колите.
Може би просто да не издържат на нашите пътища, да се кривят и т.н.и да се износват по бързо.
Но пък плюса им е че са китайски,няма опасност от ментета.
Може би просто да не издържат на нашите пътища, да се кривят и т.н.и да се износват по бързо.
Но пък плюса им е че са китайски,няма опасност от ментета.

Последна промяна от mariovasi на Вто 04 мар 2014 23:05, променено общо 1 път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
nokiangage написа: Не зависи ли също и от "задкормилното устройство" дали даден автомобил би се държал добре на пътя в дадени ситуации със 50 км/ч в града или със 100 км/ч пак там с някакви "китайци", дето всички ги оплюват примерно, че не ставали?Да си кажа, не получавам процент от продажбата на всяка една китайска гума в България, просто ми е интересен паралела с една по-развита държава от нас...
Да колега, задкормилното устройство е главния виновник за всички простотий които се случват по-пътищата и не само!
Някой хора си мислят че като си купят скъпи гуми и те автоматично им дават + 100 точки живот, нема такъв филм.
Карай си колата като нормален човек, спазвай ограниченията и следи пътната обстановка и ти гарантирам че и с най китайските гуми няма да имаш никакъв проблем на пътя!
Празната кратуна каквато и гума да си сложи на колата пак ще намери начин да се затрие с нея, за българския рацер нема още измислена гума брат

Последна промяна от forski на Сря 05 мар 2014 7:09, променено общо 1 път.
mariovasi написа:Да може и да са добри китайските гуми,защо не ,срещал съм едни Sunny доста често по колите.
От тази марка бягайте като дявол от тамян.
Пробвах ги миналото лято, чисто нови заминаха за едно лято.
Все едно сладолед на асфалт през август ,така изчезна грайфера.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Китайска гума да спира добре на мокро и да не шуми все още няма
п.п единственото на което стои колата на пътя са гумите ,а колко струва един живот?

п.п единственото на което стои колата на пътя са гумите ,а колко струва един живот?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:Китайска гума да спира добре на мокро и да не шуми все още няма![]()
Що , по класациите Хексен ХД го дават доста добре да се представя...оставя всички модели на мишленския Гудрич зад гърба си, Клебер с който колегите тук много се гордеят също ..съпоставимо спиране с един от моделите на Пирели на мокро. Най-икономичната гума и най-тихата според класацията от 50 модела гуми. Единствен сериозен недостатък бързото износване. Ама то това е според зависи аз конкретно гумите ги хвърлям не поради износване а поради старост...
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Здравейте колеги, някой случайно да има наблюдения над марката General Tyre, става въпрос за размер 225/45/17.Препоръчаха ми ги като едни от добрите в средния клас гуми.Предлагат ми ги на цена от 128лв с монтаж и баланс.Другия вариант е Барум 132лв Корморан 132лв и от малко по-скъпите Bfgoodrich Semperit и Kleber на цена 170лв за последните 3.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Нямам мнение за General Tyre , за Барум - твърдо не , калпави са
, с Корморан не съм карал , а за другите в ценова категория 170лв - може би Клебер-а ще е добър избор . Като си помисля обаче, че има за 180 лв някъде UNIROYAL RainSport3 ... Въпрос за избор , гуми не се купуват всеки ден 

Вчера сложих Debica 195/50/15 на цена 74 лв с монтаж.
Първото ми мнение е много шумна гума.
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
samo_pechka написа:Нямам мнение за General Tyre , за Барум - твърдо не , калпави са, с Корморан не съм карал , а за другите в ценова категория 170лв - може би Клебер-а ще е добър избор . Като си помисля обаче, че има за 180 лв някъде UNIROYAL RainSport3 ... Въпрос за избор , гуми не се купуват всеки ден
Така е колега не се купуват всеки ден но разликата в цената са точно 2 амортисьора които също трябва да сменям или ролки и ремъци, затова търся нещо в евтиния клас.
Малко разнообразие в досега разглежданите и цитирани в темата марки на гумите.
Досега карах с Tigar HITRIS 195/55/15 (6-7 сезона) - доволен съм, малко са шумни като недостатък, но иначе на голф 3 стоят добре не съм имал проблеми с поднасяния и ненормално дълъг спирачен път (сухо и мокро). Тъй или иначе заложих отново на Tigar за нови гуми и сега съм с Tigar PRIMA 195/50/15 (цена около 70 лв./бр.) и както се казва ще поживеем ще видим!!!
Досега карах с Tigar HITRIS 195/55/15 (6-7 сезона) - доволен съм, малко са шумни като недостатък, но иначе на голф 3 стоят добре не съм имал проблеми с поднасяния и ненормално дълъг спирачен път (сухо и мокро). Тъй или иначе заложих отново на Tigar за нови гуми и сега съм с Tigar PRIMA 195/50/15 (цена около 70 лв./бр.) и както се казва ще поживеем ще видим!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,какво ви е мнението за Vredestein T-TRAC SI .
Layer написа:Вчера сложих Debica 195/50/15 на цена 74 лв с монтаж.
Карах 3 години с Дебика Навигатор 2 и съм с мноого добри впечатления.
Верно е шумна, ама да беше видял Клебера...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”