2.5 тди афб труден старт студен+бял дим
- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
2.5 тди афб труден старт студен+бял дим
От скоро ми се появи следния проблем при моята кола при всеки студен старт или първия за деня колата иска повече въртене преди да запали когато запали следва доста бял дим и форсиране до към 3к оборота.След няколко форсирания колата спира да пуши и всичко си идва на мястото,свещите са проверени една по една всичко е ок.Забелязах и още нещо което преди или не съм забелязал или не е съществувало при набиране на 5 там е най силно изразено от 1к оборота като смачкам и някъде около 1200-1300 се чува изтракване и започва да набира доста по добре след 1800 същата работа.На ваг-кома записва грешка 00550,горивния филтър е нов и въздух не съм забелязвал да минава по маркуча на горивото.Очаквам вашите мнения,разполагам с ваг-ком така че не е проблем да замеря и други стойности и да ги кача.
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Re: 2.5 тди афб труден старт студен+бял дим
Кофти центровка, или кофти авансаторно буталце в ГНП или приключила умна дюза. С ВАГ-КОМ: 01.Engine -> Meas. Blocks-08 -> , дай на 4-ти канал (на загрял мотор). Пусни си ГСМ-а на клипче или пък си записвай следното: Интересува ме в 3-тото поле "Actual Start" колко е ? После: натискаш "Switch to Basic Settings" БЕЗ ДА ДАВАШ ГАС, тя самаще мени леко оборотите и ще ръмжи особено... и следиш пак 3-тото поле от колко BTDC до колко ATDC ти се променят стойностите и то при какви проценти в 4-тото поле. Като мине 2-3 пъти теста, за да излезеш от него "Switch to Meas. Blocks". -> Done! Go Back.
Очакваме резултатите... ако се отплесна пиши и на лични.
Очакваме резултатите... ако се отплесна пиши и на лични.
- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
http://vbox7.com/play:b68b8adbd6 това е едното а това е другото http://vbox7.com/play:a8a2aec871 дано се установи какво и е.Буталото което мести аванса в помпата трудно ли е за смяна и изисква ли някакви настройки.
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Колега има вариант да ти е тръгнала гарнитурата на главата ( не твоята,а на буса :D).
- dingila
- Автомобил:
- Двигател:
каква гарнитура на главата нали щеше да смеси вода с масло или компресията да падне а той си работи ритмично двигателя.Да не говорим че главите са две отхвърля се като вариянт.
Върни се в “Дизелови агрегати”