Колеги, колата е Пасат В5.5 1.9 tdi AVB 2003 година с чип. Вече 2 пъти се случва при пускане на колата по инерция да изгасне. Първия път не искаше да запали след това и я закарахме на сервиз, където бяха успяли да я запалят след известно време, след което са я прегледали и казаха, че всичко изглежда наред. Карана е след това 3-4 дни без никакви проблеми и днес отново е загаснала в движение по инерция, след което са успяли да я запалят. Наближава време за обслужване, но до момента на всяка смяна на маслото се сменят всички филтри включително и горивния.
Някакви предположения?
Да добавя, че е гледана колата и на VAG-COM и няма никакви натрупани грешки и всичко изглежда наред. Единствено не е гледана на VAG-COM в момента, когато не може да запали, както беше за известно време след първото угасване.

Passat B5.5 1.9 tdi AVB 2003 г. гасне понякога в движение
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Re: Passat B5.5 1.9 tdi AVB 2003 г. гасне понякога в движени
Мисля, че колега със същия мотор пусна подобна тема, ама сега не се сещам как си оправи колата. Помня, че беше нещо супер просто. Потърси с търсачката. Аз също ще потърся и ако открия нещо ще драсна тук.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=407841&start=15
Ама сега като прегледах набързо темата, колегата не си е решил проблема.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=407841&start=15
Ама сега като прегледах набързо темата, колегата не си е решил проблема.
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
а заводска аларма имашли вазможно и от нея да е
Развитието по темата е, че вчера колата започна да гасне почти постоянно, особено след вкарване в по-високи обороти примерно над 2500 и след това пускане на педала на газта.
Влезе в сервиз и на диагностиката показа температурен датчик за смяна. Взехме нов от Порше, но проблема с гасненето остава и има сериозни подозрения, че проблема е в горивната помпа, която е на резервоара. Днес ще се сменя и ще пиша по-късно дали се е оправил проблема. Иначе проблема с гасненето в темата, която колегата lz2aii даде изглежда еднакъв.
Колега niki_68, не няма заводска аларма. Има допълнително поставяна аларма.
Влезе в сервиз и на диагностиката показа температурен датчик за смяна. Взехме нов от Порше, но проблема с гасненето остава и има сериозни подозрения, че проблема е в горивната помпа, която е на резервоара. Днес ще се сменя и ще пиша по-късно дали се е оправил проблема. Иначе проблема с гасненето в темата, която колегата lz2aii даде изглежда еднакъв.
Колега niki_68, не няма заводска аларма. Има допълнително поставяна аларма.
- lz2aii
Когато дадеш контакт, трябва да чуеш помпата в резервоара (за1-2 секунди). Поне моята я чувам, което е сигурен показател, че работи. Твоята чуваш ли я?
Колега, колата е в сервиза, така че не мога да проверя, но щом пали и работи известно време вероятно ще се чува и при контакт. В нея се съмняват майсторите, че прави някакви мизерии, ще видим тези дни какво ще излезе, че вчера не можаха да я сменят.
- lz2aii
Виж линка, който ди дадох по-горе. Има развитие. Колегата с аналогичния проблем май го е решил, въпреки, че нещо на мен не ми се връзва.
Колега lz2aii, мерси за отговора. Да и на мен нещо не ми се връзват нещата на колегата.
Моя майстор звънна и каза, че е сменил горивната помпа и според него проблема се е оправил, тествал е колата и всичко е наред. Довечера ще я взема и след 2-3 дни ще пиша окончателно дали проблема е решен.
Явно описаните проблеми в двете теми са предизвикани от различни неща.
Моя майстор звънна и каза, че е сменил горивната помпа и според него проблема се е оправил, тествал е колата и всичко е наред. Довечера ще я взема и след 2-3 дни ще пиша окончателно дали проблема е решен.
Явно описаните проблеми в двете теми са предизвикани от различни неща.
Покарах доста колата(200-300 км градско) и за момента всичко е наред.
По обясненията на майстора показанията на старата горивна помпа са били 0,2 бара при необходими 0,5 бара за нормална работа на помпата(поне това бяха думите на майстора, не съм проверявал дали са такива стойностите). И според него е успявала да работи благодарение на другата помпа, която е преди дюзите, т.е. при подаване на газ тя и е помагала и е успявала да изпомпва гориво, но про пускане по инерция помпата преди дюзите е спирала да тегли, което е логично и затова колата е гаснела.
По обясненията на майстора показанията на старата горивна помпа са били 0,2 бара при необходими 0,5 бара за нормална работа на помпата(поне това бяха думите на майстора, не съм проверявал дали са такива стойностите). И според него е успявала да работи благодарение на другата помпа, която е преди дюзите, т.е. при подаване на газ тя и е помагала и е успявала да изпомпва гориво, но про пускане по инерция помпата преди дюзите е спирала да тегли, което е логично и затова колата е гаснела.
- lz2aii
Звучи логично като причина. Дано от това да е бил проблема ти и да е решен трайно. Прави ми впечатление обаче, че само при AVB мотора се появява този проблем. Дали е случайност???......
lz2aii написа:Звучи логично като причина. Дано от това да е бил проблема ти и да е решен трайно. Прави ми впечатление обаче, че само при AVB мотора се появява този проблем. Дали е случайност???......
Ами реално на колегата от другата тема проблема вероятно е различен, така, че за момента е само при мен :)
Няма от какво да се притесняваш!

- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
При мен беше същият проблем. Аз пуснах другата тема. Бях сменил горивният филтъри не се оправи. Трудно палеше и гаснеше при изключване от скорост в по високи обороти. След смяната на хидравличният обтегач, който беше напълно нефункциониращ всичкоо си дойде на мястото. Човека каза незнам как не ти е бил прескочил зъб. Когато ремъка е отпуснат, докато движението отиде от разпределителният вал до коляновият или обратно се получава единлуфт и последователността или ритъма на работа на двг се изменя. За това се губи синхрона и за това гаснеше при мен. Аз друто не съм сменял. Докато газовете трябва да езгорят то още ремъка не е задвижил буталото нагоре а ощи е на предишното.
Пиша от тела. Извинявам се за грешките. Поздрави
Пиша от тела. Извинявам се за грешките. Поздрави
- LEADER_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги да се включа и аз с един въпрос.При мен на около 3-4 месеца,че даже понякога и 6,колата пали от раз и веднага след това изгасва.След това въртя около минута и запалва.Оборотите заспиват и няма тресене.Минават месеци както писах без никакви ядове.И после пак се появява проблема еднократно.В движение до сега никога не е изгасвала.Според вас на какво може да се дължи това?
-
- Автомобил: GOLF 4 ATD 1.9 TDI PD
- Двигател: 2001 .
Здравейте всички,и аз да помоля за помощ,преди два дни като потеглих с голфа на път по време на движение колата ми изненадващо за мен изгасна,запалих отново и при потегляне на първа пак изгасна,все едно потеглях на пета скорост.
А днес вече не държи обороти на празен ход и гасне,когато накарах един приятел да запали видях че лостчето на клапана за меко гасене се прибира и колата веднага угасва.
Моля който се е сблъсквал с тези неща да ми помогне.Предварително ви благодаря.
А днес вече не държи обороти на празен ход и гасне,когато накарах един приятел да запали видях че лостчето на клапана за меко гасене се прибира и колата веднага угасва.
Моля който се е сблъсквал с тези неща да ми помогне.Предварително ви благодаря.

- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
LEADER_ написа:Колеги да се включа и аз с един въпрос.При мен на около 3-4 месеца,че даже понякога и 6,колата пали от раз и веднага след това изгасва.След това въртя около минута и запалва.Оборотите заспиват и няма тресене.Минават месеци както писах без никакви ядове.И после пак се появява проблема еднократно.В движение до сега никога не е изгасвала.Според вас на какво може да се дължи това?
Смени горивният филтър, може да е запушен ако не е сменян отдавна и да не може да достави горивото при студен старт, 20 лв е, ако не е там проблема, то мисля че е автоматичният смукач, поне на моето БМВ беше така, същият проблем.
Върни се в “Дизелови агрегати”