Колата леко претропва сутрин ,може да си запали и чисто -без зачудване!всяка сутрин различно-говорим за 1 сек зачудванв и се оправя веднагически.Без никакви пушеци и др.
После колата си върви безупречно и пали перфектно.
Тази пък седмица небях е палил 3 дена и запали още по трудно все едно и нестига гориво .
На какво може да се дължи това колеги!
Колата vw bora 1.9 tdi ajm 116ks

vw bora 1.9 tdi ajm 116к.с Зачудва се сутрин при 1-во палене
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зачудва се сутрин при 1-во палене
и аз имам подобен проблем, при мен завърта и забива за малко и после пали. Първо стартера оправих , и след няколко дена пак проблем, сега съм за акумулатор и всичко уж ще е ок . но при теб как точно се зачудва завърта малко спира и после пали или ??
- vlad0o
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AJM 2001
Не е от акумулатора. Аз го смених и си остана проблема (особено когато температурите навън са ниски).
Двигателя върти тежко, а при мен и припушва за около 20-30 сек. Ще следя за развитие. Г4 ajm
Двигателя върти тежко, а при мен и припушва за около 20-30 сек. Ще следя за развитие. Г4 ajm
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е сходен проблема. Първо палене: Върти няколко секунди(3,4-,5),все едно се чуди дали да запали,или няма гориво и пали. При следващи паления няма проблем,пали само с мирис на ключа
. Сменен бендикс с нов,но явно не е той проблемен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw bora 1.9 tdi ajm 116к.с Зачудва се сутрин при 1-во па
Имах изгоряла свещ !
Смених е -тази сутрин добре запали ще видим Януари хаха!
Смених е -тази сутрин добре запали ще видим Януари хаха!
аз смених клапана на филтъра и сега е по-добре,но не пали веднага след завъртане,но не тресе вече...елкон може ли да хване проблема??
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
колеги и при мен всичко е наред вече, след нов акумулатор.
днес ходих в един сервиз да ми реголират фаровете и там се исказаха че компютара ми бил проблемен и за 100 лв щеллида ми решат проблема.нз да се вържа ли или не :) понеже след 200 000 км компютара нещо се прецаквал и затова не пали нормално колата според тях
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
y.panev написа:днес ходих в един сервиз да ми реголират фаровете и там се исказаха че компютара ми бил проблемен и за 100 лв щеллида ми решат проблема.нз да се вържа ли или не :) понеже след 200 000 км компютара нещо се прецаквал и затова не пали нормално колата според тях
Що не пуснеш нова темичка.Да си кажеш болешките на колата колега,а и да напишеш какъв ти е двигателя и да ти се помогне както си му е реда,а повдигаш стара не твоя тема ?
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
при мен проблемът беше в някакъв датчик, който дава ток към стартера мисля че, смяната му ми струва 30 лв 

Върни се в “Дизелови агрегати”