И така свалих днес ролката, съпоставих я със старата и я измерих. Абсолютно еднакви са и не намерих разлики, сложих я за проба и поведението на ремъка беше същото, значи причината не е в нея.
Проверих и за луфтове. Всички бяха ОК освен на помпата. Имаше съвсем лек, който на мен ми се стори приемлив, но май се оказва че не е така.
Колегата muns61 май се оказа прав, че от помпата идва проблема. Направи ми впечатление, че ремъка като се върти и минава през колелото на разпределителния вал, там върви абсолютно по средата, но когато минава през колелото на помпата вече отклонението е очевадно и то е около 2 милиметра по посока навън, тоест бяга съосието. След бърза консултация с доверения ми майстор по помпите, и споделяне на проблема, той каза че това отклонение е доста и абсолютно говори за износени втулки.
Та сега ме тормози въпроса....тия втулки аз сам мога ли да си ги сменя или да мина 100 лева назад.

Има ли някаква особеност при тая помпа, което може да ме спъне да я разглобя аз.
Разглобявал съм само главата на помпата отгоре да я чистя но надолу не съм. Опитах с търсачката да намеря нещо как се разглобява цялата, но нищо не намирам. Ще помогнете ли с някой линк?