това ми е главната идеяsashobas написа:Ако ще ги икономисаш от бесплатно гориво действай
Бартер Golf3 AAM за Golf3 1Z дайте съвет.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Много правилно си се ориентирал в цената на ТДИ-то/при все че е ГТ/ ,ама на твойта и сложи 300-500 лв. отгоре.Гледай го обаче доста под лупа това ТДИ.Качи го на ВАГ-Ком като за начало.Виж дали не духа от щеката на маслото.Виж и салона в кво състояние е
На ВАГ-Ком виж показанията на дебитомера трябва да са поне 750-800/заводско 850/за да си спестиш 200-300 лв.Всички показания на дебитомера и турбината се мерят на трета на леко нагорнище по възможност на пълна газ при загрял мотор/ако не е загрял мотора не е хубаво изобщо да му даваш газ
/.Питай ако може да го запалиш сутрин на студено.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Освен всичко друго гледам ,че тва на снимката е с едносекционен фарИначе дизелите държат на бая повече километри щото са бавнооборотни.
Тука може да се поспори, ТДИ-то карам над 2000об/градско щото под 2000 няма никой, а мойта бензинова каруца към 1500-2000об/мин.
А и 1.8 ААМ 75коня е супер здрав и би издържал страшно много при правилна подръжка.
Единствено на дълго има полза от ниските обороти на дизела, в града е малко ташак заради турбо дупката.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Е 2500 да не са много.Аз в града карам 1800-2300.Вярно ча 1.8 моно са с доста въртящ момент за бензинка ма чак да я караш на 1700 при условие ,че пика на въртящия момент и е към 2300-2400 ако се не лъжа
Бензинова кола не съм карал от 3 години/освен на майка ми Смарт-а ама той е типтроник/,ама не ми е правило впечатление като ме возат някой да пада под 2500-3000
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
ААМ + Газ = 10/100 = 10лв = 100км
1Z = 6/100 = 10.20лв = 100км
Къде в случая е сметката да зимаш тази кола че и пари да даваш?
Може би ще върви малко повече ама ако не търсиш вървеж какъв е смисъла не знам....
При бартерите винаги имя някаква уловка .... ако на този пич му беше читава колата щеше да я продаде за 5500+ и да си купи AAM и половина...
П.С . Чак сега видях че имаш безплатна нафтичка....сорри за простотията която написах
1Z = 6/100 = 10.20лв = 100км
Къде в случая е сметката да зимаш тази кола че и пари да даваш?
Може би ще върви малко повече ама ако не търсиш вървеж какъв е смисъла не знам....
При бартерите винаги имя някаква уловка .... ако на този пич му беше читава колата щеше да я продаде за 5500+ и да си купи AAM и половина...
П.С . Чак сега видях че имаш безплатна нафтичка....сорри за простотията която написах
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
tbs_niki написа:мойта е доста зле откъм ламарините а ТДИ-то емного добре плюс това е ГТchefito написа:При бартерите винаги имя някаква уловка .... ако на този пич му беше читава колата щеше да я продаде за 5500+ и да си купи AAM и половина...май това е уловката
Искрено се надявам да имаш късмет. Успех!
- tbs_niki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мерси chefito но нямах касмет ТДИ-то има проблем днеска се качих да я пробвам и:chefito написа:Искрено се надявам да имаш късмет. Успех!
1 кутията вие ужасно когато намаляш на скорост и хърка когато сменяш от 1 на 2
2 пробвах да я изцедя на 2ра и тя заби муцуната все едно че е свършила навтата след което почна да прекъсва съмнява ме да е дебитомера
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”