Здравейте колеги. Днес забелязах, някакъв странен стържещ звук, чуващ се при отворен капак. Звука се чува от към скоростната кутия или маховика. Описвам го, като стържене на метал в метал - все едно маховика е изметнат и търка в някое място - в смисъл накъсан е звука, а не постоянен. Пробвах се да запиша едно клипче, но явно от шума на двигателя не се чува този стържещ звук:
Автомобила го имам от 1 година. До сега не съм сменял маслото на скоростната кутия и не знам има ли, няма ли... Последния път като сменях маслото на двигателя - преди 2 седмици ми направи впечатление, че е омаслено леко скоростната кутия от долу. Другото което забелязвам - има шум при работа на изключена скорост - най-вероятно лагер (не знам само дали е аксиалния лагер или този на първичния вал) при натискане на съединителя - шума спира! При пускане понякога пак го има - понякога спира.
Посъветвайте ме от какво може да е този шум. Да пробвам ли първо със смяна на маслото на скоростната кутия, че ми е съмнително, дали има изобщо...
Благодаря за съветите колеги!

Golf 3 - 1z лек стържещ звук от към скоростната кутия
- the_fast_r1
- Автомобил: Golf III 1.9 TDI
- Двигател: 1z - 1996
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Re: Лек стържещ звук от към скоростната кутия - Golf 3 - 1z
Не съм специалист, ама и съединител може да е. Нека някой "майстор" да ти го погледне.
- the_fast_r1
- Автомобил: Golf III 1.9 TDI
- Двигател: 1z - 1996
Re: Лек стържещ звук от към скоростната кутия - Golf 3 - 1z
Хъм - интересно, че вече шумът изчезна. А когато го имаше автомобила не бях го местил напред назад - само палих и гасих няколко пъти и всеки път го имаше. 

Върни се в “Дизелови агрегати”