Здравейте колеги! Чудя се какви говорители да си взема за задните врати на Голф 3. До момента нещата са следните:
В предните врати има DSK 165, като високочестотните са на таблото.
В задните врати има оригинални говорители на VW били в предни врати.
Радиото е Pioneer MVH-150UB
Ще сложа усилвателя (на снимките). За него не намерих никаква информация в интернет. Знам само, че е свален от някакво BMW преди години.
В началото колата нямаше нито радио, нито джобове с отвори за колони на предните врати. Смених джобовете и изрязах корите зад говорителите. За задни говорители съм се прял на два варианта. DCX 165.3 или ECX 165.5. Предполагам, че ECX-а е по-добрия вариант.
Въпроса ми кой от тези говорители да избера (може да ми препоръчате и нещо друго, но да е в този ценови клас)? Какви трябва да са отворите в кората (зад говорителя) и как може да се определи това?

Озвучение в Голф 3
- jelevbg
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AHU 1997
- Контакти:
Re: Озвучение в Голф 3
Премести си предната линия отзад, а за отпред дай малко повечко пари и си вземи Hertz ESK 165.5 така спокойно ще можеш да си я вържеш през усилвател и ще имаш много добър звук...
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Като гледам ESK е двулентова система. Ще сложа високочестотния на мястото на сегашните в таблото. А да слагам ли високочестотния от DSK-то някъде? И колко трябва да са големи изрязаните отвори в корите?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На задните врати високочестотните заводски стоят пред лостчето за отваряне на вратата.
- papi92
Там няма оставено място заводско, въпреки че на джобовете на задните врати имаше отвори за говорители с решетки. там високочестотните мога да ги сложа само ако изрязвам с фрезичка.
- radi_nrj
Всички 4-врети имат джобове с място за говорител независимо дали имат говорители или не. Просто тези дето са били само с предни на мястото на решетките отзат имат капаци които само приличат на решетки.
Може да изрежеш или да потърсиш кори от кола, която заводско е имала тонколони отзад. Може даже да са прецакани самите кори, на теб ти трябват само дръжките с мястото за високите, които се сменят лесно.
Може да изрежеш или да потърсиш кори от кола, която заводско е имала тонколони отзад. Може даже да са прецакани самите кори, на теб ти трябват само дръжките с мястото за високите, които се сменят лесно.
Последна промяна от radi_nrj на Чет 13 мар 2014 13:49, променено общо 1 път.
- papi92
Колата в начолото нямаше радио. На мястото на радиото имаше пластмасова капачка. В джобовете на предните врати нямаше място за говорители. Джоба продължаваше там където е магнита на говорителя. Смених само джобовете с такива с отвор за говорител и самото място за поставяне на някакви неща свършва до там където е магнита (преградено е). На задните врати джобовете имат отвори за говорители и щипки в които се закачат оригиналните говорители, метални решетки. Имаше окабеляване само до предните врати. До задните врати аз си пуснах кабели. Оригиналните говорители ги взех след това.
По-големия въпрос ми е избора на говорителите и диаметъра на отвора в кората. ESK ми идват малко скъпички и ще трябва да забавя нещата с месец. Да разбирам че си струват парите?
По-големия въпрос ми е избора на говорителите и диаметъра на отвора в кората. ESK ми идват малко скъпички и ще трябва да забавя нещата с месец. Да разбирам че си струват парите?
- radi_nrj
ESK струват почти 2 пъти повече oт DSK ама почти 2 пъти по-добре свирят 

Последна промяна от radi_nrj на Чет 13 мар 2014 21:15, променено общо 1 път.
- jelevbg
- Контакти:
radi_nrj написа:ESK струват почти 2 пъти повече ит DSK ама почти 2 пъти по-добре свирят
Това мога да го потвърдя

Виж къде трябва да ти е високочестотния говорител и мидбаса отвора му трябва да е 165мм.

Всъщност ако джобовете ти не са такива най-добре си намери едни задни кори и ще имаш джоб за високи и джоб за мидове

- papi92
Долния джоб ми е такъв. Пластмасата при дръжката за отварянето не е. Явно ще се търси. Отвора изрязан в кората за мидбаса трябва да е колкото диаметъра на говорителя? И на предните и на задните? В момента при по-голямо усилване има едно дрънчене само в задните врати.
- jelevbg
- Контакти:
papi92 написа:...В момента при по-голямо усилване има едно дрънчене само в задните врати.
Ами ако нямаш дупки в корите нормално да дрънчи, изрежи корите горе долу колкото говорителя, за да може да се ползва обема на вратата ако имаш възможност налепи и изолация на вратите, така ще избегнеш дрънчене и ще подобриш звука на мидовете

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте извинете знам че не е за тук и незнам къде да го напиша това ) Да ви попитам понеже Голф-3 1997г 1.6I има сд чейнджер и незнам въобще как се пуска към Касетофона е оригинален на Pionner какво ли не натисках дискове СД слагах не тръгва и не тръгва :?
- papi92
jelevbg написа:papi92 написа:...В момента при по-голямо усилване има едно дрънчене само в задните врати.
Ами ако нямаш дупки в корите нормално да дрънчи, изрежи корите горе долу колкото говорителя, за да може да се ползва обема на вратата ако имаш възможност налепи и изолация на вратите, така ще избегнеш дрънчене и ще подобриш звука на мидовете
Има отвори в корите, аз ги изрязвах, но са по-малки от диаметъра на говорителите. Изолация по ръбовете на кората където опира във вратата ли?
- jelevbg
- Контакти:
Ето ти тема за изолиране http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/20763-%D1%88%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/page__fromsearch__1
има доста за четене и има доста полезна информация почети малко и ще ти стане ясно
има доста за четене и има доста полезна информация почети малко и ще ти стане ясно

- papi92
Благодаря колега!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”