Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се усили.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Re: Предна лява колона на Пасат Б3 тръгва само когато се уси

Мнениеот Presli82 » Съб 15 мар 2014 0:24

Става и по двата начина. С омметър трябва да е 4 или 8 ома , колкото е съпротивлението на говорителя.(Трябва да откриеш точните изводи при извадена букса).

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 15 мар 2014 8:40

Мерси много колега, днес на село ще си играя да го меря.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 15 мар 2014 19:25

Не е от плеъра, днес го издърпах и включих друга нова букса за колоните от нея от всяка една от 4те колони пипам кабелите на кабелите на буксата, която си е на инсталацията, на колоната която не свири и всеки път тръгва само пищялката. Като го направя същото на предна дясна или на задните веднага свирват. След това махнах кората на вратата но отдолу си е оригиналния дунапрен и найлон и не ми се късаше. Но явно ще се наложи, щом не е от колоната и не е от радиото, май остава само кабела. А сетих се да питам пищялката на таблото от къде взима сигнал, до нея винаги стига, като се замисля то от това също може да се каже, че не е от радиото. Значи проблема е след пищялката.

Потребителски аватар
Presli82
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Съб 15 мар 2014 20:46

Вече си локализирал проблема. За пищялката и вратата кабелите се разклоняват някъде.
Най-лесния и сигурен начин : Изолираш стария кабел (за всеки случай).Теглиш нов кабел от радиото до колоната и приключваш въпроса.Спазваш и + и - на говориреля.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 15 мар 2014 21:12

Май не е директно разклонено, а има нещо от което се разклоняват май кросоувъри се наричат. Тук http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2672054-tweeters-in-the-B3 във вортекса пише, че имало във вратите amps, което не знам какво значи, сигурно идва от amplifier, сиреч усилвател, но какви ще са тия усилватели във вратите не знам? А сигурно има нещо защото кабела на колоната не се движи свободно, а е закачен някъде във вратата.

Последна промяна от krum_krumov_911 на Пет 21 мар 2014 20:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Presli82
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Съб 15 мар 2014 21:47

Силно се съмнявам в толкова проста кола да има толкова сложни работи. И аз имам B3 , и кабелите към колоните са си директни.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Съб 15 мар 2014 22:26

Ами не знам, нека някой ако е правил да сподели. Иначе колата тая седмица е на село, баща ми я остави и взе Б5ицата (Да се похваля даде ми аз да я карам на връщане, понеже миналата седмица си взех книжката. :biggrin Сравнение с Б3 90кс. ми е все едно карам самолет.) :icon_razz

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Сря 19 мар 2014 17:19

Никой ли не е разглабял. :question Интересува ме от къде се разклоняват колоните и пищялките. И дунапрена и найлона на вратата под кората за какво служат, ще стане ли ако опитам да ги отлепя само в долния край около колоната и после да ги залепя?

ifch0

Мнениеот ifch0 » Чет 20 мар 2014 11:58

Не съм сигурен, как се свалят с оригиналните колони.
Аз поизрязах моите, за да монтирам говорители там, и ми се наложи да сваля всичко.
Вече мога да ги свалям и без, де, ама...

Първо се свалят капачетата на дръжките - подпъхваш леко широка отвертка (да не надереш пластмасата) и излизат.
(9-20.II)
Има два болта - сваляш дръжката.
(9-20.II)
Ако си с ел.стъкла - издърпваш бутоните и ги откачаш от буксите. Първо се измъква от горната част, след това целият бутон. Ако си с ръчни сваляш пластмасата на дръжката и отдолу има болт.
(9-20.III)
Не е нужно да сваляш пластмасите на огледалата и пинчето за заключване (9-20.I и V).

Кората е от 2 части - първо излиза горната (9-21) - излизат още три винта за сваляне на долната (9-22).

Дунапренът и найлонът направи всичко възможно да ги запазиш. Можеш да ги поразлепиш - не е проблем. Но не ги махай.

А къде се разклоняваха кабелите - не помня.
Филтър/кросоувър има. Вариант 1 - на мидбаса (във вратата). Вариант 2 - на самата пищялка. Вариант 3 - някъде между тях.
Доколкото знам, при по-новите, филтърът е при мидбаса - до него идват "звук" от радиото (две кабелчета) и от него продължават други две към пищялката. Т.е. ако на буксата имаш 4 кабела - ясна работа.
Ако е някъде между тях - т.е. до вратата имаш само два кабела - тогава ще трябва да го търсиш. Като цяло се разглобяват лесно нещата.
Прикачени файлове
124.jpg
123.jpg

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Чет 20 мар 2014 21:55

Мерси много колега :beer . В Събота ще го разглобя. Аз корите съм ги свалил, но ми беше жал да разлепвам найлона и дунапрена, все пак не е разлепван никога. Затова питах ако филтъра е извън вратата, и дали въобще има. След като има, възможно ли е от самия кросоувър да не стига сигнал до колоната, а само до пищялката? Ще отлепя полека по края само около колоната и ще видя до къде стига кабела и къде е филтъра. После мисля да залепя ако не се скъса дунапрена по ръба на вратата. За дунапрена питах защото преди време съм виждал някакъв където се пише уж "майстор", да набутва яко смачкания и накъсан дунапрен под кората на Мерцедес ес-класа в140, без въобще да го лепи или да се старае. :mrgreen Значи толко е бил и майстор.

ifch0

Мнениеот ifch0 » Пет 21 мар 2014 11:11

Ами, до говорителя на вратата колко кабела има? 2? 4?

dedicha
Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI

Мнениеот dedicha » Пет 21 мар 2014 16:25

Почвам да си мисля, че този кросоувър е проблема.Целта му е да разделя високите от ниските за пищялката и говорителя. Значи вътре има кондензатори, които все имат някакъв живот и при положение че при мен са на 14 годинки...
Овен това ако прекъсваше кабел щеше да прекъсва и след като усиля, а при мен няма такъв проблем.
Остава да се разчасти вратата при мен и да се смени кросоувъра.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Пет 21 мар 2014 19:42

ifch0 написа:Ами, до говорителя на вратата колко кабела има? 2? 4?

До самата колона има една букса с 2 кабела, с цветове като тези на съответната колона отзад на радиото.

krum_krumov_911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krum_krumov_911 » Пет 21 мар 2014 20:12

Абе сега си мисля, май филтъра е във вратата, защото като извадих маншона на вратата и подръпнах кабела на колоната да видя кой е се оказа, че е закачен за нещо във вратата зад найлона, а не е просто прекаран през маншона към колоната. Но ми се стори нелогично да го сложат във вратата и след това да връщат сигнала с кабел по същия път към таблото до пищялката. Но там трябва да е, щом и в линка който сложих преди няколко поста от вортекса пишеше, че във вратите имало "amps", което според мен идва от усилвател, но може и така да им казват.

dedicha
Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI

Мнениеот dedicha » Пет 25 апр 2014 22:31

Някой отвори ли корите да види тоя кросоувър?
Какво има в него, кондензатор , бобина ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”