Изчезва ли голф2 от пътищата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Re: Изчезва ли голф2 от пътищата?

Мнениеот GTI1.8 » Сря 12 мар 2014 11:21

Vlad777 написа:Все по-малко се карат, но все повече се ценят.

По София и в Банкя където аз живея си има доволно 2-ки и запазени,и направени и по изгнили както и зарязани пред дворовете и забутани в някой ъгъл на двора.Но както казват колегите по горе според мен още поне 10-тина години ще има по пътищата 2-ки.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 12 мар 2014 21:07

аз претендирам че в област Смолян има повече голфове от Перник.
само като се покажа през джама и виждам 3 двокйи,2 тройки и 2 четворки :mhihi

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Сря 12 мар 2014 21:20

И в Стара Загора има много,хубавото е че има съвместими части с голф 3 и пасат и има още хора които си ги пазят и поддържат,чичката една двойка си я пази от години всяка вечер в гаража,през два трии дена миене,всяка забележка се оправя,койти си я е пазил и поддържал ще я кара много,но са малко такива хора

Потребителски аватар
TechN9ne
Автомобил: Golf 3 2.0
Двигател: AGG

Мнениеот TechN9ne » Чет 13 мар 2014 23:26

В Русе все още виждам много двойки.Особено благо ми става на сърцето като спра до комшията с 2та и ако дъщеря му е на гости с 5-та..Рано е да изчезва от пътищата още.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 18 мар 2014 10:45

Не съм забелязал такова нещо. Даже имам комшия полицай, дето кара 2-ка. Редовно срещам из града и една GTD, на мой бивш колега, както и някои други.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Вто 18 мар 2014 10:52

Според мен по-запазените 2ки ще надживеят дори и 3ките. В голф 2 за последно се влагат качествени материали при изработката. За проба опитайте да надраскате фабрична боя на голф 2 и на голф 3 и пробвайте да откриете разликите :) Няма да се затрудните много :) Колкото до пътуването на дълъг път смятам, че вероятността да се повреди колата и все пак да те прибере до вкъщи е доста по-голяма при по-стария автомобил отколкото при по-новия. И все пак не съм против новите коли, просто в нашата държава нямаме условията да ги караме - нямаме високи заплати, нямаме нови пътища, данъците на нов автомобил са по-големи (пълен абсурд) и т.н и т.н.

Последна промяна от orlin4ooo на Вто 18 мар 2014 10:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Вто 18 мар 2014 10:54

Когато си търсих звънях точно за 9 човека с г/д запазени Golf 2 и всичките бяха продадени.Като минавай покрай отпадаците направо ми се къса сърцето като гледам какво изхвърлят.Единица вече доооста трудно, за Cabrio от по-новите години намират се.
Колкото и милиони бройки да са направени все някога ще изчезнат.
Иначе такива разбити за по 800-900 лева има колкото искаш, но тези се почват от 0.
В България сме такива хора че като видим малко пари веднага на по-нова кола или нещо такова.Какво като карам Голф 1 или 2, това си е мой избор не е от финансова причина.
Истината в България е че се кара масово Volkswagen заради здравината и евтините части, ако бяхме бяла/богата държава в тоя форум щеше да има макс 2-3 хиляди човека.Направо ми се плаче като знам че не си намерих а взех една кошница :icon_sad :icon_lol .
Продава се в момента едно черно G60 черно за 5,800 лева(по-спомен) за мен това е супер евтино.Погледнете какви цени вървят в Германия или Австрия, тази кола там ще се продава за 6-7 хиляди евро минимум.
Някой въобще виждал ли е Scirocco Mk1 в България?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 18 мар 2014 12:09

Я някой виждал ли е 7000 евро :mhihi

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 19 мар 2014 22:30

фолксваген, здравината и евтините му части за са били до края на 20 век за жалост.иначе по темата все по рядко се мяркат 2ки и с времето все повече натокани от тях виждам :th_up

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 20 мар 2014 1:14

Не изчезва определено, аз съм от Поморие и мога да ви кажа , че тук е пълно с голф 2-ки , естествено състоянието (външното) не е особено добро на повечето от тях, но определено са в движение, което значи че що годе технически са добре. На дълъг път също се ползват , че аз лятото съм виждал голф 2 от чужбина дори да идват на морето. Аз самия си взех малко по-нов автомобил Ауди 80 Б4, но си пазя и голф 2-ката и го карам доста , макар и на по-къси разстояния. Колкото до автопарка - в голяма грешка сте според мен някои от по-горе коментиращите - колкото и да няма логика , че сме бедна държава и т.н. - точно в нашата държава се срещат и евтини, но и много скъпи автомобили - онзи ден около 20.00 часа стоях и чаках за една среща около 15-20 мин на главен булевард в Бургас близо до новата поща - е за тия 15-20 мин минаха поне 5,6 ес класи от последните модели , няколко джипа мерцедес мл.. тук таме някое малко по-старо БМВ , но сравнително доста лъскав автопарк , коли произведени преди 2000-ната година почти не минаха! За малка и бедна държава като нашата има учудващо много на брой и много скъпи като парична стойност автомобили!Може би във вътрешността не е така , но тук по морето изобщо не са кът ес класи , джипове мл, и бмв 5-та серия, х5, х6 и тем подобни - не по-стари от 10 години!

Последна промяна от golf_td на Чет 20 мар 2014 1:28, променено общо 1 път.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 20 мар 2014 1:19

и да поправя един колега от по-горе - голф 2 води началото си от 1983-та година , а не 84-та!

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 20 мар 2014 11:23

Голф 2 все още се среща често, за разлика от неговите връстници. Това още веднъж потвърждава добрата изработка на модела.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”