Пасат Б3 1,8 бензин прекъсва
-
- Автомобил: VW-AUDII-MAREA
- Двигател: V8 2.4L
Пасат Б3 1,8 бензин прекъсва
Здравейте колеги,да Ви кажа...подариха ми пасат Б3 без хидр.волан/незнам коя година е/колате не е била в движение две год.трудно пали особено ако стои повече от 4-5 часа в застой.когато подам малко повече газ,колата се задавя или се запушва незнам как се казва за малко/3-4сек/ и после си тръгва нормално.прави го винаги независимо с колко км.се движа.едно приятелче ми каза да сменя Магнитния Клапан...който незнам какво и каде е.проблема е че съм на гръцки острови тук майсторите едно че са калпави второ скъпи.колата е 1,8 бензин.така ми каза тоя дето ми я подари/без талон е/няма да ми е в вреда малко помощ.....благодарности.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Пасат Б3 1,8 бензин прекъсва
Това на газ ли е,че магнитен клапан друго не ми говори.А паленето на бензин ли е?
-
колата няма газ...до въздушният филтър има нещо като/прилича на филтър/ама влиза ток в него.намира се до кутията на въз.филтър.а под тази кутия има един филтър/метален около 25-30см висок/и за него ми казаха че е възможно да иска смяна,а аз незнам какво е това,и за какво служи.гледам от него излизат два маркуча и отиват в двг.ама са празни,та си викам...тва нещо що е тука,кво прави и що са празни маркучите.......МЕРСИ
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Това е така наречения EVAP-клапан, а филтъра долу - канистър за горивни пари.
За този канистър във форума е изписано с тонове!
Въпреки, че основната му функция е чисто екологична, има и осезаемо влиание на работата на мотора, нищо, че доста хора го пренебрегват.
Така, че - възможно е и да е разонен съвета.
Аз лично, обаче, първо бих обърнал внимание на горивната помпа и дюзата.
Като за начало бих сипал добавка за отпушване на дюзи в бензина
За този канистър във форума е изписано с тонове!
Въпреки, че основната му функция е чисто екологична, има и осезаемо влиание на работата на мотора, нищо, че доста хора го пренебрегват.
Така, че - възможно е и да е разонен съвета.
Аз лично, обаче, първо бих обърнал внимание на горивната помпа и дюзата.
Като за начало бих сипал добавка за отпушване на дюзи в бензина
- Iezekil
Е,чак тонове няма изписано за този канистър/дето не го знае човека къде е ,но е до филтъра/.
Ако е от него пробата е лесна,просто да го изключи временно клапана?
Но си трябва профилактика де.
Ако е от него пробата е лесна,просто да го изключи временно клапана?
Но си трябва профилактика де.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е преди 90г.Наи вероятно е рп-моноджетроник.Колега като не знаеш коя година е,качи някоя снимка да видим какво са ти подарили.Тук няма гадатели и вълшебници.Преди 90г.1.8 моторите са с много вакуми,с лостова система на моното,огледаи се там, ако нее нещо видимо-сервиз.Поздрави.
- Iezekil
Многото вакууми-един за делкото.Идеята е добра,провери го поне него.Ако му бяга аванса може да се олучи такова давене.Най-вероятно ще си иска наново и центровчица,почистване на дросела,замерване на темп.датчик/за давене и непалене също то отговаря/...За всичко е писано.
-
........УТРЕ ЩЕ ПУСНА СНИМКИIezekil написа:Многото вакууми-един за делкото.Идеята е добра,провери го поне него.Ако му бяга аванса може да се олучи такова давене.Най-вероятно ще си иска наново и центровчица,почистване на дросела,замерване на темп.датчик/за давене и непалене също то отговаря/...За всичко е писано.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Един за делкото,един за капака на моното,един от клапанчето което е хванато за моното към самото моно,и една тапа на това клапанче,станаха 4 дупки,докато на 1.8 след 90г.(абс)са само 2.
-
ето и снимките,в който незнам какво са тия джаджи 

-
изкарах този клапан,и няма разлика.....дайте някой съвет
- Iezekil
Тоя клапан като се изкара,маркуча към моното се затапва да не смуче въздух.Ама той тоя маркуч може да е сцепен някъде,зад моното другия може да е излязъл...тоя към делкото също е много важен,принципно всички маркучи за вакууми трябва да се проверят,къде с уста,къде по друг начин.Съветите на колегите са добри-отваряш капачката на делкото,изчистваш аноди,катоди/де да знам как се викаха/от нагар,при нужда сменяш.Отвиваш свещите и проверяваш и тях,че не се знае колко са карани преди да се спре/що ли/ тоя звяр.Хубаво е да се изчисти и дроселовата клапа,да се смени въздушен филтър.Това е механичната работа.
Сега проблема с паленето може да е от температурния датчик или от помпата.Датчика се замерва или просто се изключва и се пробва паленето без него.Помпата се пробва още по-лесно,преди да запалиш след престой,вадиш входящия маркуч за бензина от моното и даваш контакт.Олееш ли с бензин/сложи в шише маркуча/помпата е добре.Проблема тогава се търси в регулатора или дюзата.Няма ли бензин-не държи.Този проблем също има елементарно решение за без пари,просто преди да запалиш даваш няколко пъти контакт за да подкачи.
Ако това забиване на студена кола го няма,а е само на позагряла-включваме и ламбдата към заподозрените.
Сега отново към глъхненето.Като провериш останалите неща и са в ред/въздух и бензин/остава да провериш и прозвъниш някак кабелите на ТПС,отстрани на моното букса с 4 кабела към широка плочка.Има вероятност да се е прекъснал някой кабел и компа да научава със закъснение,че си отворил дросела/натиснал педала/.Затова и реагира със закъснение.Даже ми се струва,че с това трябва да започнеш.Огледай ги внимателно там,където се включват в буксата/под маншона/.
И на финал ако от нищо това няма ефект-трябва ти промяна на центровката.Не знам колко си грамотен,че да те карам сам да си буташ насам натам делкото и да пробваш ефекта.Но на финала.
Сега проблема с паленето може да е от температурния датчик или от помпата.Датчика се замерва или просто се изключва и се пробва паленето без него.Помпата се пробва още по-лесно,преди да запалиш след престой,вадиш входящия маркуч за бензина от моното и даваш контакт.Олееш ли с бензин/сложи в шише маркуча/помпата е добре.Проблема тогава се търси в регулатора или дюзата.Няма ли бензин-не държи.Този проблем също има елементарно решение за без пари,просто преди да запалиш даваш няколко пъти контакт за да подкачи.
Ако това забиване на студена кола го няма,а е само на позагряла-включваме и ламбдата към заподозрените.
Сега отново към глъхненето.Като провериш останалите неща и са в ред/въздух и бензин/остава да провериш и прозвъниш някак кабелите на ТПС,отстрани на моното букса с 4 кабела към широка плочка.Има вероятност да се е прекъснал някой кабел и компа да научава със закъснение,че си отворил дросела/натиснал педала/.Затова и реагира със закъснение.Даже ми се струва,че с това трябва да започнеш.Огледай ги внимателно там,където се включват в буксата/под маншона/.
И на финал ако от нищо това няма ефект-трябва ти промяна на центровката.Не знам колко си грамотен,че да те карам сам да си буташ насам натам делкото и да пробваш ефекта.Но на финала.
-
Iezekil.......колега благодаря ти за вниманието,много важни и хубави съвети но няма да си бия главата с тази барака,а и нямам време.мисля че е от центровката,колата не е палена 2год.беше при един гръцки майстор,който я купил от един българин/той я докарал от БГ ама нещо се разболял...трябвало му пари и му я дал за 600ев./дълга и широка,по колата е сменено почти всичко,делко,маркучи свещи,бенз.помпа,ножици носачи тампони,кабелте на свещите с две думи просто супер/за мен/има забелжки по салона и не се отварят задните врати ама не е болка за умиране.мисля да я закарам в сервиза на вагена и да я оправят.и още веднъж Ви благодаря за вниманието,желая ви всичко най хубаво.позрдави от о-в санторини за весели Великденски праздници.