Б4 смяна на километраж от механичен към електрически

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Б4 смяна на километраж от механичен към електрически

Мнениеот paralesko » Съб 14 юли 2012 23:11

Привет на всички,искам да сменя километража на пасата ,но възникна проблем на който търся отговор.Таблото на колата е обикновенно с жило и искам да го заменя със същото такова бяло ориг. което е ел. .За целта намерих от същия двигател такова бяло табло,кабела му до бушониерата,както и датчика от скоростите с кабела който отива в компютъра на колата и от там може би до бушониерата незнам :roll: . След като откачихме старото и сложихме новото табло с неговия си кабел да пробваме то дори не реагира нито лампи нито циферблати никакъв сигнал все едно таблото не работи.Това без да сме слагали датчика и кабела му ,само сменихме табло за проба .Таблото го пробвах на другия ми б4 който е с бяло табло и докато сложа буксата в него веднага прищрака и светна всичко заработи както си трябва. И тук е въпроса :screwy :screwy :screwy какво трябва да се направи до бушониерата за да получи сигнал таблото и да работи.Трябва ли и датчика да е свързан за да се получат нещата.Ще съм благодарен ако някой е правил подобно нещо и сподели решението на проблема :oops: :oops: :oops: Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Смяна на километраж от механичен към електрически при Б4

Мнениеот vit_autosofia » Чет 19 юли 2012 6:03

Просто провери на 5 пин на таблото дали аджеба пристига маса.

Потребителски аватар
qnko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnko83 » Чет 19 юли 2012 6:48

Извинявам се че се намесвам в темата ,но и аз съм в същия филм. При мен като закачих таблото с моя кабел двата дисплея не светнаха ,колата запали но оборотомера не работеше, само част от контролните индекаций мигаха. Ето какво ми писа колега от форума :

Изводи на датчика:
3 - маса
2 - сигнале
1 - +12V

Сигналния отива на пин 27 на таблото.

Особености при подмяната - много.

захранването и масата до датчкика са ясни. 12в от 'на конткат'

сигнала от датчика за скоростта(VSS) идва на букса G1/11(пин) на бушонното табло.
От букса U1/11 отива в инструменталното табло на 27 пин (Т28/27-демек 27 пин от 28пиновата букса на таблото)
Ясно е че при прозвъняване на пиновете на таблото (G1/11 и U1/11 ) ще имаш сигнал, все едно имаш мостче в самото табло м/у тия два пина. Нядавам се се изразих достатъчно разбираемо.

Oт инстр. табло сигнала " излиза" от Т28/07 и отива обратно в таблото с бушоните на букса U2/02.
От таблото с бушоните от букса G1/09отива към 43пин на ЕКУ (по същия начин има сигнал при прозвъняване м/у пиновете на таблото- U2/02 и G1/09 )

може да си направиш една проверка на изгррадената инсталация. В буксата за инстр. табло сложи мостче м/у двата пина (Т28/27 и Т28/07) и при прозвъняване на G1/09 и G1/11 трябва да имаш сигнал !

Аз още не съм се ровил по на дълбоко.Ако някой го е правил нека да прати информация за бялата букса на таблото

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Нед 22 юли 2012 21:51

мерси за отговорите колеги.Идния месец ще се ровим пак дано го излъжем ,ама всеки ден съм на работа :banghead: :banghead: :banghead: и за колата няма време ,но ще го направим,като знам колко пари дадох за табло и датчик,ама кеф цена няма .Ще пиша ако направим нещо ,щом и други са в филма с таблото :kissy:

Потребителски аватар
qnko83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnko83 » Пет 21 мар 2014 21:04

Днес успях да подкарам километража.Накратко да обесня : купувате километраж , заедно с него и скоростомера от скоростната кутия + буксата му.
Единствена промяна която трябва да направите е добавите "пин" на 5-място от 28-пиновата букса на километража и да го вържете на "маса" , и на 27 място от буксата да добавите сигнала от датчика от скоростомера (бял),има номерация на самата букаса. Захранването на датчика може да го вземете от ключа за фаровете (там има "маса" и Кл.15-контактен ключ).Черния от датчика за скоростта е +12в (след контакт) ,а кафяво/зелен е "маса".
Не нужно да купувате и кабела от километража ,за който колеги от форума искат 35 лева.
А за пиновете мога да изпратя на всеки желаещ безплатно. Успех на всички ентусиасти като мене :vwknee

Върни се в “Passat”