Проблем с камерата на лаптопа — некачествено изображение...
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Проблем с камерата на лаптопа — некачествено изображение...
Здравейте, колеги.
Наскоро си купих лаптоп Toshiba Satellite C55-A-12F. Имам проблем с камерата, а именно прави такива снимки:
Аз си мисля, че проблема е софтуерен, обаче не мога да открия драйвъри за камерата. Възможно ли е проблема да е хардуерен? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели как бих могъл да го реша.
Наскоро си купих лаптоп Toshiba Satellite C55-A-12F. Имам проблем с камерата, а именно прави такива снимки:
Аз си мисля, че проблема е софтуерен, обаче не мога да открия драйвъри за камерата. Възможно ли е проблема да е хардуерен? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели как бих могъл да го реша.
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Re: Проблем с камерата на лаптопа — некачествено изображение
Колега ако намериш инсталирай най-новите драйвери за уеб камерата. Ако пак не се оправи възможно е да е от лентовия кабел на камерата (частично да е прекъснал или да са окислили буксите). Ако е гаранционен не го отваряй. В противен случай може да пробваш с изваждане и наместване на въпросния кабел.
- ivanovkbg
Здравей, колега.
Намерих уж някакъв драйвър, инсталирах го, но не се оправи. При 7-цата беше така, сега съм с 8-ца и пак е така.
Да лаптопа е гаранционен и се чудя дали да ида да им го занеса.
Намерих уж някакъв драйвър, инсталирах го, но не се оправи. При 7-цата беше така, сега съм с 8-ца и пак е така.
Да лаптопа е гаранционен и се чудя дали да ида да им го занеса.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Колега, тва ти е от помощната програма на драйвера. AMCAP ли как беше, заедно с драйвера се слага. Потърси си в старт менюто тази програмка. Например Trust(производител на камерки)-> AMCAP. Тва програмче, като го стартираш някъде по менютата имаш Settings. Говоря наизуст, щото нямам комп с камерка пред мен в момента. Та от Settings разцъкваш всички стойности и гледаш каква картинка вади камерката. Преди много време на един авер така по дифолт му пускаше камерата със сепия ефект и с махането на ефекта от тези настройки се оправи.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Не мисля че това е сепия ефект или какъвто и ефект.Подобно нещо се получи от прецакан лентов кабел на фотоапарат.Не че е гаранция че ще е такъв проблема но щом е гаранционен и щом си сменил два различни вида уиндоус няма за какво да се говори повече.Сервиз докато не ти е изтекла гаранцията.
- Powerplay
- Автомобил: VW GOLF III
- Двигател: ABF 1996
- Контакти:
Проблема е в софта.. както каза колегата по горе за AMCAP - само че ти трябва куик лънч.Ако нямаш куик лънч , камерата,тъчпада,функц,бутони - не работят с драйвера за тях , който си сложил , а с този , който УЖ Уиндолса е разпознал.
Във Utility гледай - там някъде е куик лънча , ако не се справиш довечера ще помагам :)
Във Utility гледай - там някъде е куик лънча , ако не се справиш довечера ще помагам :)
- ivanovkbg
Колега, били дал малко повече инфо къде да търся... За Toshiba Eco Utility ли говориш?
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
не са занимавай,не е от драйверите самата камера е преебана
- Powerplay
- Контакти:
Аз пък твърдя , че е от драйвер - нищо лично опит , на няколко пъти тушиба са ми правили така (ту-шиба , ту не толкова).
Тези трябва да ги имаш за да работят коректно всички устройства.
Display Utility
eco Utility
Resolution+ Plug-in for Windows Media Player
Function Key
Management Engine Interface / AMD-MEI
Имай предвид , че може самият драйвер за камерата (не utility-то) може да не е правилния , дай линк към този , който си сложил.
Ако можеш ми дай модел-а ,но не c55-..... , ами PSCG6E - нещо от сорта.
Т
Тези трябва да ги имаш за да работят коректно всички устройства.
Display Utility
eco Utility
Resolution+ Plug-in for Windows Media Player
Function Key
Management Engine Interface / AMD-MEI
Имай предвид , че може самият драйвер за камерата (не utility-то) може да не е правилния , дай линк към този , който си сложил.
Ако можеш ми дай модел-а ,но не c55-..... , ами PSCG6E - нещо от сорта.
Т
- ivanovkbg
За сега съм инсталирал само това.
Моделът на лаптопа е PSCQCE-00700183. С Windows 8.1 съм.
Моделът на лаптопа е PSCQCE-00700183. С Windows 8.1 съм.
- Powerplay
- Контакти:
Това , което си сложил не е правилно , за напред дазнаеш ,че се слагат драйвери само от официални сайтове.
По тези сайтове като ъпдейтстар,драйвър джиниъс и т.н. всеки може да качи каквото си иска.
Изтегли драйвери от Тук.
Най-напред махни драйвера , който си сложил - маха се от device manager / диспечер на устройства - до него се стига , десен бутон на "моят компютър" и избираш "Manage" и/или "управление" след това от падащото меню от ляво избираш "диспечер на устройства" -> от дясно се появяват всички устройства (не трябва да има жълто никъде) - намираш камерата от там и даваш десен бутон - "unistall".
След това правиш рестарт на компютъра - пак влизащ в "диспечера" и натискаш на новото устройство обозначено със жълт въпросителен или удивителен знак , десен бутон свойства/подробни данни , от падащото меню избираш 2-рото от горе надолу -> в празното поле трябва да се е появило нещо от сорта на PCI/ven124834/00/23 (примерно) - копирай го и постни тук.
По принцип камерата я слагат най-отдолу в диспечера в разделение "Устройства за създаване на изображение" , виждал съм да я слагат и във "устройства и принтери , усб контролери"
Тези драйвери , които ти дадох са официалните за твоята машинка.Няма конкретен драйвер за камерата - сигурно са го вкарали в някое от ütility или chipset - за това ми трябва онази информация от device manager-a.
По тези сайтове като ъпдейтстар,драйвър джиниъс и т.н. всеки може да качи каквото си иска.
Изтегли драйвери от Тук.
Най-напред махни драйвера , който си сложил - маха се от device manager / диспечер на устройства - до него се стига , десен бутон на "моят компютър" и избираш "Manage" и/или "управление" след това от падащото меню от ляво избираш "диспечер на устройства" -> от дясно се появяват всички устройства (не трябва да има жълто никъде) - намираш камерата от там и даваш десен бутон - "unistall".
След това правиш рестарт на компютъра - пак влизащ в "диспечера" и натискаш на новото устройство обозначено със жълт въпросителен или удивителен знак , десен бутон свойства/подробни данни , от падащото меню избираш 2-рото от горе надолу -> в празното поле трябва да се е появило нещо от сорта на PCI/ven124834/00/23 (примерно) - копирай го и постни тук.
По принцип камерата я слагат най-отдолу в диспечера в разделение "Устройства за създаване на изображение" , виждал съм да я слагат и във "устройства и принтери , усб контролери"
Тези драйвери , които ти дадох са официалните за твоята машинка.Няма конкретен драйвер за камерата - сигурно са го вкарали в някое от ütility или chipset - за това ми трябва онази информация от device manager-a.
- ivanovkbg
Добро утро!
Деинсталирах драйвъра, рестартирам компютъра и когато вляза в диспечера на устройствата камерата е вече без жълтата удивителна.
Иначе това е информацията от Подробни данни: USB\VID_04F2&PID_B3B1&MI_00\7&2BB16674&0&0000.
Деинсталирах драйвъра, рестартирам компютъра и когато вляза в диспечера на устройствата камерата е вече без жълтата удивителна.
Иначе това е информацията от Подробни данни: USB\VID_04F2&PID_B3B1&MI_00\7&2BB16674&0&0000.
- Powerplay
- Контакти:
Здравей ,
Да разбирам ли , че няма жълто по девайса ? (случайно да има още нещо от подробни данни , защото от това , което си ми дал , излиза , че драйвера за камерата идва от драйвера за чипсета).
Ако няма жълто пробвай камерата дали пак прави така.
Да разбирам ли , че няма жълто по девайса ? (случайно да има още нещо от подробни данни , защото от това , което си ми дал , излиза , че драйвера за камерата идва от драйвера за чипсета).
Ако няма жълто пробвай камерата дали пак прави така.
- ivanovkbg
Никъде няма жълто в диспечера на устройствата. В подробна информация, втората опцията, само това съдържа. И камерата продължава да снима така.
- Powerplay
- Контакти:
Ако можеш пробвай със външна камера как ще се държи.Ако и там е така - проблема е в цветовите схеми на 8-цата.
Ако няма проблем в самата камера.
Пробвай да сложиш стоковото аеро на 8-цата работен плот(десен бутон)/персонализиране/ теми на Windols -пробвай с няколко различни дали е така.
Ако няма проблем в самата камера.
Пробвай да сложиш стоковото аеро на 8-цата работен плот(десен бутон)/персонализиране/ теми на Windols -пробвай с няколко различни дали е така.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”