Аха.Ясно ама не съвсем.Значи снопа към бушониерата/снопа за ел.стъклата/ включва 2 броя от тея сив с лента синьо,като замерих всъщност и се оказва един-влиза тока и излиза.Въпроса е къде отива после-включва се в някаква букса и заминава със същия цвят нагоре зад арматурното табло.Мъчих се да го проследя,но се включва в друг сноп зад самото табло.Даже ако не се лъжа се разделя на 2 броя със същия цвят.Ако са важни да ги пускам...
Снимки няма смисъл,днес вадих от едната кола,извадих въпросната инсталация.Друг неизвестен елемент е някакво кабелче червено и жълто до самия комфорт модул,с букса се включва в друг сноп кабели минаващи под задната седалка.Снопа е дебел колкото тоя с модула,само дето нямам идея за къде е и какво точно захранва.Ще се радвам на идея.
Оплесках нещата с кабелчето към ключето за плафона,докато разбера за какво точно е развих снопа да го проследявам.Като видях,че влиза в модула загрях,но сега ще ми трябва ролка скоч да увия пак снопа.
Проблема с буксите между вратите и колонката съм решил да го реша с дрелката.Надявам се да направя достатъчно голяма дупка в буксата,за да минат куплонгите.
Понеже копчетата за стъклата са на самата дръжка,ще прехвърля и корите с дръжките,както и основата за дръжката за отваряне отвътре.Ще подменя и предните седалки,да са в тон с корите.Пък и са по-удобни,малко зор вървят в моите релси,но може да подменя само дунапрените и тапицерията по-натам,за да запазя оригиналната арматура.
Колата има и ел.огледала,налага се да местя и тях след стъклата.Не съм им гледал инсталацията,сигурно и там ще има подводни камъни...
И за финал-малкото камъче обръща колата.Корите са от седан,а ще влизат в комби.Да,ама аз имам говорители на вратите....а корите нямат дупки.За да станат,трява да се лиша от колоните си.Та това ме разколебава.Скоро си монтирах колони на задните врати,мога да се лиша от предни.Но пък е неудобство,когато се воят отзад и хора...Мога да потърся кори от Б3 комби,вярвам,че ще имат място за колони.Ама де да знам,няма да се вържат със седалките,или ще имат разминаване с моите на Б4?Утре ще монтирам инсталацията,но не знам в новата или в старата кола..------------------------------------------------------------------------------------
Отказах се тогава но скоро пак ще се пробвам,този път с оригиналнии копчета за Б4 и инсталация от Б3.Май ще се пренареждат кабелите по копчетата ама да видим.
Б3 ел. стъкла
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Б3 ел. стъкла
Пускам поредно мнение за да е по-лесно за четене.
За всички мераклии с Б4 с ръчки на стъклата/да не пускам сега тема за Б4 в направи си сам
/,ако има такива Б4 с ръчки де,става инсталация за ел.стъкла от Б3.За целта си намирате обаче бутони от Б4,които 1:1 стават и бачкат на буксите от Б3.Говоря за оригиналната инсталация с бутони на дръжките.
Трудното е да прекарате кабелите през маншоните на вратите.Има 2 начина,или къртите буксата,или правите по-малка дупка/или дупки/,разглабяте пиновете от щекерите на новата инсталация за да минат през буксата и после ги събирате.
Работата е трудоемка,аз за цял ден свалих от едната кола и монтирах в другата инсталацията и едното стъкло.Голямо бавене с простотии-с пиновете докато се науча да ги вадя,с буксата на вратата дето цял час не мога да завия...щото имаше парче пластмаса вътре...паднала тапицерия от единия водач на стъклото във вратата....и те така.
Всичко това стана възможно благодарение на колегата Znainainai.Благодаря ти,че те има.
За всички мераклии с Б4 с ръчки на стъклата/да не пускам сега тема за Б4 в направи си сам

Трудното е да прекарате кабелите през маншоните на вратите.Има 2 начина,или къртите буксата,или правите по-малка дупка/или дупки/,разглабяте пиновете от щекерите на новата инсталация за да минат през буксата и после ги събирате.
Работата е трудоемка,аз за цял ден свалих от едната кола и монтирах в другата инсталацията и едното стъкло.Голямо бавене с простотии-с пиновете докато се науча да ги вадя,с буксата на вратата дето цял час не мога да завия...щото имаше парче пластмаса вътре...паднала тапицерия от единия водач на стъклото във вратата....и те така.
Всичко това стана възможно благодарение на колегата Znainainai.Благодаря ти,че те има.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Б3 ел. стъкла
Iezekil написа:Всичко това стана възможно благодарение на колегата Znainainai.Благодаря ти,че те има.
Като стане въпрос за токовете по колата,нема по-голем от знаещия колега.
Он е нъмбер оне.