Помощ в избора на семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Помощ в избора на семеен автомобил

Мнениеот samo_pechka » Нед 23 мар 2014 11:20

Svetlix написа:Като се скъса маншон на полуоска, ти изтича всичкото масло от скоростната кутия. ... Ел. инсталацията им е доста известна с проблемите си...

Сякаш аз съм го казал :Mr Green Fun да добавя : имобилайзер ( толкова често е ,че...) и прословутото ел.помпе на хидравличната рейка при някои Рендета , а...щях да забравя , дискотеката по таблото ( след десетата година) и оборотомер - показващ "нула" при работещ мотор. Въпреки това , има пол.черти : някои мотори - добри са , други пък пълна противоположност . Цената на коли втора ръка . Не са интересни за определен контингент :Mr Green Fun

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Нед 23 мар 2014 11:26

samo_pechka написа:някои мотори - добри са

Прав си :th_up Ама не са на тая марка коли :mrgreen

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 23 мар 2014 21:18

Защо hate-вате толкова много Рената? За коли с разумна до евтина поддръжка и с ниска цена на закупуване 2-ра ръка са си прилични автомобилчета, особено Меган 1. 1.6е 90к.с. го водят "бозаджийски" мотор, но съм свидетел как именно такъв двигател, монтиран на Меган Коуч си върви вече поне 60-70к км с тракащи клапани. 1.4MPi 75к.с. също не е никак зле - монтиран на Дачия Логан 1 седан гори около 5,5л/100км бензин при 80% извънградско каране. И при двата двигателя, които споменах, не се налага да се долива масло, въпреки че се омасляват доста по блока, около масления филтър.
С няколко думи - за мен Рено от средния клас от 90-те и началото на 21век са евтини коли на вторичния пазар с евтина поддръжка(на 1.4 смяна на масло + филтъра - 45-50лв.), но нищо повече. Возят хубаво, но се разтропват по ходова част за 50-60к км, но пък частите по окачването са евтини.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 24 мар 2014 19:29

Хах аз имам Сценик ама 2 /2005/ и вече 3г - един акумулатор,2 крушки, а да - масло и филтри... Айде моля ви знам че "сме" ВАГ форум, ама се пак...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”