Обжалване, как става?
Обжалване, как става?
Днес ми пристигна честитка по пощата по повод автомобила ми, който не карам от повече от година вече, следователно не съм плащал гражданска. На документа пише дата 3 февруари 2014, и пише, че ако до 14 дневен срок не сключа гражданска ме чака глоба от 400 до 600 лв. След като вече е минало бая време след крайния срок, а чак сега пристига писмото, може ли някой да ми обясни какво трябва да направя и къде да отида за да обжалвам глобата, до сега не съм обжалвал никога и нямам идея как се процедира. Мерси предварително!
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Обжалване, как става?
Някой ти прави бомба баце. За първи път чувам за напомняне за ГО, а и глоба от 400 до 600 не е в диапазона на КАТ, там винаги са от 50 до 500 например.
Би ли снимал "честитката" ?
Би ли снимал "честитката" ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е бомба. Първият абзац е важен. С неспирането от движение 

- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здравейте,
Преди 3, 4-ри години ми идваха няколко такива писма за предишната ми кола.
Мина повече от година и накрая ми писна и отидох и я бракувах и спряха. Така, че предполагам ако подновиш застраховката или по моя път няма да имаш проблем с тях повече.
Поздрави!
Преди 3, 4-ри години ми идваха няколко такива писма за предишната ми кола.
Мина повече от година и накрая ми писна и отидох и я бракувах и спряха. Така, че предполагам ако подновиш застраховката или по моя път няма да имаш проблем с тях повече.
Поздрави!
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Нещо като обратна разписка или нещо подобно да си разписал при получаването лично ? Ако не, то значи не си уведомен, и можеш да не им обръщаш внимание. Много се изтарикатиха тия застрахователи, аз като не си карам ладата и я държа на село в двора заедно е ремаркето, за чий да им плащам застраховка. А и по поляните не се изискват застраховки и прегледи ЗДвП
Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване
Мерси за отзивите. колеги! За всеки случай я спрях от движение, не беше толкова сложна процедурата, отне ми около 2 часа висене в кат и то в понеделник. Струваше 5 лв цялата тая работа, ако някой се чуди.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Застраховка ГО от няколко години насам вече е задължителна, без значение дали автомобила се кара или не.Щом не е спрян от движение се дължи ГО,както се дължи и данък.И аз получих такова миналата година,защото не бях плащал ГО от 4 месеца.Това стана ,защото доста хора не плащаха ГО,а когато ги спрат КАТ за проверка бутат 20лв и продължават.Така катаджиите забогатяват,а държавата не прибира нищо и онея горе не могат да купуват хотели и острови в Тихия океан .А сега може да си в чужбина 2години,колата ти да стои пред блока в БГ длъжен си да плащаш ГО.Щом не я караш колата или я продавай или я спирай от движение.Не е много справедливо,но в БГ е така....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”