Здравейте,
Предстои ми смяна на вентилатора на купето. Моя гледам е 12v Bosch. За пасат по вторите употреби ми е трудно да намеря. Интересува ме с кои други е съвместим. Може би трябва да се отбележи че колата има климатик. Предлагат гледам за голф3 на АЕГ. Може ли някой да ми каже от кои модели и на кои производители мога да ползвам.
Бих се радвал ако ми препоръчате марка за лагери. Трябва да сменям на задните гуми. Ако има значение, те са с дискови спирачки. На лагерите предлагани по онлайн магазините не пише ориентировъчен брой за километри и ми е трудно да се ориентирам. Гледам че почват от около 30 лева и стигат към 80.
Благодаря за отделеното време.
Passat B4 1,9TDI 1Z / AHU - съвместимост вентилатор купе
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Passat B4 1,9TDI 1Z / AHU - съвместимост вентилатор куп
относно лагерите FAG,SKF,snr,Koyo...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Вентилаторите - ако климатика ти е заводски, върши работа само от Пасат В3 или В4 с климатик или климатроник. На голф 3 е различен и в двата случая и пак е Bosch (за кола без оригинален климатик) или Valeo (за кола с оригинален климатик). AEG заводски не се слага на VW от тези години - само на насажданите климатици на Пасат и Голф 3. Ако климатика е насаждан - само с мостра ще можеш да си намериш същия. Предвид, че е Bosch, вероятно си с насаждан климатик, заводските климатици са с такова Valeo ;) :

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nebeto написа:относно лагерите ...snr...

Ремонтния комплект в 'Триера' е 13-14лв.
Какви са тези лагери по 30+ лв не знам, ама и не ме интересува

Проблема на SNR-комплектите е, че в тях няма грес. Вземи си някаква малка разфасовка литиева грес и действай!
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=86052
Благодаря много за отговорите.
Точно това Валео е. Когато махнеш капака вътре на ротора пише Бош. Мислех да му меря намотките и да видя защо като му меря клемите от вън уреда отчита че няма връзка. Значи почва търсенето по моргите.
Radotom, благодаря за линка !
Точно това Валео е. Когато махнеш капака вътре на ротора пише Бош. Мислех да му меря намотките и да видя защо като му меря клемите от вън уреда отчита че няма връзка. Значи почва търсенето по моргите.
Radotom, благодаря за линка !