Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
И моите са румънки, забележки нямам, предстои им трети сезон, много добри на мокро 

Asko VW написа:И моите са румънки, забележки нямам, предстои им трети сезон, много добри на мокро
Нормално, то и много "континенталки" за пазара у нас, идват от техният завод в Румъния. Оттам са и много от останалите гуми на концерна за България.
-
- Автомобил: Golf 3 AEK 74kW
- Двигател:
Здравейте, спрял съм се на VREDESTEIN Sportrac 5, някакви отзиви за тях или да препоръчате нещо от същия клас?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
forski написа:п.п. Rainsport също са много добри гуми!
В сряда ще ги видим колко са добри

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Някой има ли наблюдения върху гуми GENERAL tire до колкото разбирам са марка на континентал и основно правят гуми за джипове мисля да взема 2 такива за лятото !!
http://www.gumi1.bg/Tyre/General%20Altimax%20HP%20195/65%20R15%2091H%20/?tire_id=4032344582207
http://www.gumi1.bg/Tyre/General%20Altimax%20HP%20195/65%20R15%2091H%20/?tire_id=4032344582207
-
- Автомобил: VW Passat Variant B5
- Двигател: AJM 2000
Аз имам наблюдения върху тях. Купихме ги 2009 година тъкмо излезли от завода, на година минаваме не повече от 5 до 7 хиляди през лятото. Впечатленията ми са, че се износиха много неравномерно, страничните грайфери са направо изядени не изтъркани отделно и бордовете горе високо са се износили също много неприятно. За спиране не съм имал проблеми. В дъжд с доста висока скорост и в завой се държат много добре, спиране с тая скорост на дъжд не съм пробвал честно казано, но иначе нямат проблем. Това, което не ми харесва в тях е тръгването,не знам от самата кола ли е ( ТДИ 115 коня на пасат б5)или просто са самите гуми,а най- вероятно и аз да не мога да карам, но много често да не кажа в 90 % от случаите при по бързо тръгване превъртат много лесно, без значение дали е в дъжд или на сухо, и аср-а постоянно се включва. Като цяло съм доволен само грайфера да не се беше износил така. А и да добавя, че са доста твърдички поне според мен. Дано съм бил полезен :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
naprofi написа:Здравейте, спрял съм се на VREDESTEIN Sportrac 5, някакви отзиви за тях или да препоръчате нещо от същия клас?
Пасата е с такива, мога да кажа само хубави работи, държат на всякакви условия, тихи са, материала е мек и возията комфортна.
naprofi написа:Здравейте, спрял съм се на VREDESTEIN Sportrac 5, някакви отзиви за тях или да препоръчате нещо от същия клас?
Колега аз съм от миналата година с VREDESTEIN T-Trac 2 и съм доволен!
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/1014020292620016
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Много интересни определения давате. Гума като гума... много съм доволен. Ем и ако аз ако карам в годината по 5000км. и то в града,ще съм доволен на каквито и да е гуми стига да се държат на джантата без да падат. Има прекалено много критерии,които не се споменават. Размер на гумата,вид(нямам предвид зимни/летни),на каква кола се карат и с каква мощност най-вече,задвижване и т.н. Защото примерно на един голф 2 1.3 карбуратор каквито и гуми да му сложиш все ще върви,пък и там реално скорсти над 100 са рядко срещано явление.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
IvailoOo написа:Много интересни определения давате. Гума като гума...
Изобщо не е така, дори при каране в града при рязко спиране разликата от гума го гума е огромна, 1 метър спирачен път често е разликата между катастрофата и успешното спиране.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
DundyTheCroc написа:IvailoOo написа:Много интересни определения давате. Гума като гума...
Изобщо не е така, дори при каране в града при рязко спиране разликата от гума го гума е огромна, 1 метър спирачен път често е разликата между катастрофата и успешното спиране.
Напълно подкрепям колегата, много зависи от гумите.
Естествено е важно и да са запазени, а не някой пластмасови от соц-а...
В момента сложих Мишелин Спорт Пилот 3 спирането е в пъти по добро от Бриджстон Туранца.
Аз съм се убедил за себе си и се разграничавам само в няколко марки, за летни гуми Continental или Michelin, за зимна гума само GOOD Year Ultragrip след 7, това е мое мнение, градено върху резултати с много марки гуми + изпитания за спиране и сцепление на пътната обстановка изобщо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За хора с по-ограничени финансови възможности препоръчвам Uniroyal Rainexpert. Моите са румънски 175/70/13 на около 5000 км. До сега нямам никакви оплаквания от тях - спират и потеглят без проблем на мокра настилка. Тъй като ги сложих отново преди няколко дни, тази сутрин им правих малък тест при силен дъжд. Спряха си без приплъзване и занасяне. Според мен е много важно и спирачките да са изправни, за да няма занасяне.
- icokr
- Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
- Двигател:
Споделям два модела в два ценови интервала:
1. TIGAR PRIMA 205/50R15 86V
По-нисък клас, спрямо качеството на гумата и високоскоростния й индекс. Осигурява сигурност на поведението на автомобила и много добър спирачен път. Скоростния индекс на всички предлагани гуми Prima е (V)
2. BRIDGESTONE RE002 205/50 R15 86W по- висок клас, гума с уникален асиметричен дизайн и модерна конструкция се комбинира, за да даде безпрецедентни нива на прецизност, стабилност и контрол на всички равнища на шофиране, предимно агресивно.

1. TIGAR PRIMA 205/50R15 86V
По-нисък клас, спрямо качеството на гумата и високоскоростния й индекс. Осигурява сигурност на поведението на автомобила и много добър спирачен път. Скоростния индекс на всички предлагани гуми Prima е (V)
2. BRIDGESTONE RE002 205/50 R15 86W по- висок клас, гума с уникален асиметричен дизайн и модерна конструкция се комбинира, за да даде безпрецедентни нива на прецизност, стабилност и контрол на всички равнища на шофиране, предимно агресивно.

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Абе като чета ревюта тоя Dunlop BluResponse май цепи мрака. Поръчах един комплект, в края на седмицата са на колата. Като ги покарам ще споделя дали са читави, ама при тия отзиви по нета има голям шанс да са.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”