Като чета постовете единственото което мога да кажа е: жалко, че сте българи.
Всеки трябва да знае основните права и свободи които държавата му осигурява, а не после да приказва глупости. Конституцията е от 30-тина страници много по-малко като обем и формат от Плейбой, Максим и тем подобни, дори в един вестник има много повече писано.
Утре ще застане някой полуграмотник и ще Ви мачка за нещо си и Вие няма да знаете какво да правите, защото не знаете с какви права и свободи разполагате. За това държавните институции правят каквото си искат, защото българския народ не знае какво да прави в определени ситуации.
Остава и химна на Р.България не го знаете.
Чели ли сте Конституцията на Република България?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Andrian_VT написа:Утре ще застане някой полуграмотник и ще Ви мачка за нещо си и Вие няма да знаете какво да правите, защото не знаете с какви права и свободи разполагате.
Грешиш колега Адриан, не става въпрос за утре, а за вчера и днес...
ПС според мен анкетата не е коректно зададена, изказаха се доста хора които нямат намерение да я четат, така че...
Andrian_VT написа:Като чета постовете единственото което мога да кажа е: жалко, че сте българи.
Всеки трябва да знае основните права и свободи които държавата му осигурява, а не после да приказва глупости. Конституцията е от 30-тина страници много по-малко като обем и формат от Плейбой, Максим и тем подобни, дори в един вестник има много повече писано.
Утре ще застане някой полуграмотник и ще Ви мачка за нещо си и Вие няма да знаете какво да правите, защото не знаете с какви права и свободи разполагате. За това държавните институции правят каквото си искат, защото българския народ не знае какво да прави в определени ситуации.
Остава и химна на Р.България не го знаете.
Ясно е че щом е написана, би било добре всеки един българин да я прочете - все пак е отправена точно към него. Интересува ме каде бих могъл да я намеря, поне на мен няма да ми стане нищо ако я прочета - мисля че ще ми е от полза.

- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andrian_VT написа:Като чета постовете единственото което мога да кажа е: жалко, че сте българи.
...
То и аз съжелявам, че съм българин а не американец

Мога със 100% сигурност да ти заявя, че и българските медицински сестри в Либия и те съжеляват за същото!
За същото съжеляваше и Сергей Антонов!
За същото съжеляват и хиляди наши сънародници в чужбина които имат "вземане-даване" с наше посолство!
Искаш ли още примери?
Една Държава(става дума за държавния апарат) е държава тогава кога се грижи за своите граждани! Навсякъде по света!
Всичко друго са високопарни слова!
п.п. Имам приятел, американец. Бивш военен, пенсионер(42 годишен с две пенсии държавна 1100+2500 допълнителна) Завиждам му

Hertz написа:... Интересува ме каде бих могъл да я намеря, поне на мен няма да ми стане нищо ако я прочета - мисля че ще ми е от полза.
http://www.online.bg/law/const/const0_b.htm
Имая и на всеки реп, всяка книжарница където се продават учебници. Струва около 1 лев.
tyo написа:.......
Като не уважаваш България и българските закони защо седиш тук? Защо сега говориш български? Защо пишеш на кирилица-на български?
Наемаш си адвокат, който ще ти помогне да си смениш гражданството и дано живота ти да се оправи.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
Колеги, които не уважавате българските закони, които не искате да ги четете, аз не се заяждам с Вас. Просто изразявам мнение. Нищо лично към Вас.
- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andrian_VT написа:Утре ще застане някой полуграмотник и ще Ви мачка за нещо си и Вие няма да знаете какво да правите, защото не знаете с какви права и свободи разполагате. За това държавните институции правят каквото си искат, защото българския народ не знае какво да прави в определени ситуации.
Абе, колега, ти да не живееш в някоя паралелна реалност?!?!? Като си чел Конституцията к'во?!?! Да не би да не ходиш по улиците, по учрежденията, по разни институции, по заведенията ако щеш? На кой му пука, че си патриот или родолюбец, или там какъвто си? Я ми кажи колко пъти това ти е помогнало в ситуация! Я ми кажи колко пъти доброто, което ти си направил за България (ако си) е останало безнаказано?!?! Не 30 страници - 6 реда да беше конституцията пак нямаше да я прочета!!
2 години живях в Австрия, като поведението и битието ми и тук, и там са били относително еднакви. Мога отговорно да кажа, че там "системата" се отнасяше с мено много по-добре, отколкото моята татковина. А и тяхната конституция не съм чел!!
Ще ме прощаваш братле ама това не е мнение, а си е живо заяждане, защото ти ВЪОБЩЕ НЯМАШ НИКАКВА ПРЕДСТАВА какво е нашето поведение спрямо държавата. Прости ми, че не съм българин, когато нямам желание да разгледам отблизо един от инструментите, с който ежедневно ми биркат в гъза.Andrian_VT написа:жалко, че сте българи........
А ти следващият път, когато отидеш да си платиш данъците (което е едно от най-добрите неща, които можеш да направиш за БГ), попитай данъчните как ще бъдат изразходени парите ти и им цитирай Конституцията. Като срешнеш на улицата поредния министър, откраднал намсиколко млн. лева спри го и му цитирай Конституцията. Или като чуеш по новините за новите Мерцедеси, които си е купило правителството, докато има домове за сираци, които нямат ток и вода пак цитирай Конституцията. Да видиш какъв смях ще падне.
Поздрави
tyo,

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
PoGO..
Ти кат живя в Австрия.. колко данъци плати..
добре ли ти беше ако си плащал данъци там..
Как им беше на австриците здравната помощ .. колко плати за нея...
щото в Австрия няма бедни..?
или щатите не им срутиха 2 небостъргача с над 2000 човека жертви... щото си пазят гражданите...
айде нема нужда...
Пого.. 2 години бил там.. кажи как беше... пишеше ли по форумите.. колко пъти излезна с приятели австрици да пиеш по бира вечер с тях...
колко пари струваше викаш бирата..... а хляба...
Знаеш ли защо е хубаво да прочетеш конституцията и да си наясно със законите...
Защото трябва да поне какво имаш и какво нямаш право..
Аз ако ти кажа, че нямаш право да дишаш... и требе ми платиш данък.. ша платиш ли...?
щото кат не знаеш кво са права.. няма да знаеш как да ги търсиш...
поне кажи.. с ръка на сърцето.. защо се върна...предполагам ако си имал желание си щял да останеш...
добре ли ти беше ако си плащал данъци там..
Как им беше на австриците здравната помощ .. колко плати за нея...
щото в Австрия няма бедни..?
или щатите не им срутиха 2 небостъргача с над 2000 човека жертви... щото си пазят гражданите...
айде нема нужда...
Пого.. 2 години бил там.. кажи как беше... пишеше ли по форумите.. колко пъти излезна с приятели австрици да пиеш по бира вечер с тях...
колко пари струваше викаш бирата..... а хляба...
Знаеш ли защо е хубаво да прочетеш конституцията и да си наясно със законите...
Защото трябва да поне какво имаш и какво нямаш право..
Аз ако ти кажа, че нямаш право да дишаш... и требе ми платиш данък.. ша платиш ли...?
щото кат не знаеш кво са права.. няма да знаеш как да ги търсиш...
поне кажи.. с ръка на сърцето.. защо се върна...предполагам ако си имал желание си щял да останеш...
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andrian_VT написа:Като не уважаваш България и българските закони защо седиш тук? Защо сега говориш български? Защо пишеш на кирилица-на български?
Наемаш си адвокат, който ще ти помогне да си смениш гражданството и дано живота ти да се оправи...
Колега седя тук защото имам възрастни родители които обичам и имам задължения към тях! Говоря на български защото хората около мен говорят на него. Пиша на кирилаща по необходимост(иначе ще ми истрият мненията) Във форуми където не е задължително използването на кирилица, пиша на латиница.
Ще ми посочиш ли такъв адвокат

Всичко друго са високопарни слова!
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:...Пого.. 2 години бил там.. кажи как беше... пишеше ли по форумите.. колко пъти излезна с приятели австрици да пиеш по бира вечер с тях...
Миналата година, точно на връх Свети Валентин се връщахме с брат ми от един панаир във Франкфурт, и минахме през Регензбург. Беше късно, но исках да видя катедралата и влязохме в града. Спряхме на един подземен паркинг (безплатен! - всички паркинги в Германия след 19 часа както и в почивни и празнични дни са безплатни) и тръгнахме по центъра на града. По едно време чувам български език

- poGo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:PoGO..
..................................................
Ще отговоря на всичките ти въпроси, но ще е в понеделник, щото сега заминавам за уикенда на вила да изпратя новогодишните празници!;)

До тогава ако искаш помисли кое от нещата, които си написал има отношение към каквото и да е по темата.

Поздрави
EDIT: Понеделнишки отговори
Няма да изпадам в лирични отклонения, кое как ми е липсвало, колко, защо, приятели, родители и т.н.. Уточнение: Бил съм в там '92-'94, 19-21 годишен.
Ще отговоря на твоите въпроси, макар и да са риторични и абсолютно офф-темата. Номерирам ги за да спазвам хронологията:
1.Ти кат живя в Австрия.. колко данъци плати..
2.добре ли ти беше ако си плащал данъци там..
3.Как им беше на австриците здравната помощ .. колко плати за нея...
4.щото в Австрия няма бедни..?
айде нема нужда...
5.кажи как беше...
6.пишеше ли по форумите..
7.колко пъти излезна с приятели австрици да пиеш по бира вечер с тях...
8.колко пари струваше викаш бирата..... а хляба...
9.Знаеш ли защо е хубаво да прочетеш конституцията и да си наясно със законите...
9.1..Защото трябва да поне какво имаш и какво нямаш право..
9.2.Аз ако ти кажа, че нямаш право да дишаш... и требе ми платиш данък.. ша платиш ли...? щото кат не знаеш кво са права.. няма да знаеш как да ги търсиш...
10.поне кажи.. с ръка на сърцето.. защо се върна...предполагам ако си имал желание си щял да останеш...
1. Жиях добре, не се оплаквам. Данъци не съм плащал (в чист вид), но за сметка на това: наем, такса за Уни-то, здравна осигуравка, ток, гас, телефон, вода, учебници............ и т.н.
2. Не ми беше добре, нямах избор, но виждах резултата. 13 годино по-късно правя същите неща тук и НЕ ВИЖДАМ РЕЗУЛТАТА!
3. Слава Богу не ми се е налагало да я ползвам, но имам спомен, че лекарствата им не бяха ефтини, не че тука са.
4. А защо в България има бедни?
И няма нужда от какво?? От чуждо мнение ли?? Или от това, че то не съвпада с твоето??
5. Беше добре, за да не кажа много добре. Беше скучно и самотно от време на време, но като си взех саквартирант нещата потръхнаха.
6. Не съм писал по форумите. През 1993 почти нямаше компютри, еле пък форуми!

7. С австрийци не съм, но с българи, сърби, поляци и чехи съм.
8. Ефтината бира не беше скъпа за тамошния стандарт, да речем че ефтината бира там е колкото скъпата тука. (поне така беше)
9. Не не знам, няма и да разбера! И тортата от плъхове може да е страхотна, но аз няма да знам, защото няма да съм я опитвал!!
9.1. В БЪЛГАРИЯ ТОВА НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕЕЕЕЕ!!
9.2. Т'ва изречение е леко "5-ти клас, ваканцията" - няма да го коментирам.
10. С ръка на сърцето - Върнах се, защото на 01.01.1995 год. Австрия беше приета в "Шенген". До тази дата аз пътувах без виза, със служебен паспорт. Влизането им в Европа мене ме свари в БГ. 3 месеца чаках за първа виза, плащайки всичко от Точка 1, без да съм там!! Изпуснах си януарските изпити. След като 3-те месеца изтекаха, в посолството (на гише с български служители

Това е! Няма мистика, няма еротика!

Я сега ти ми кажи като/ако си чел конституцията колко пъти това ти е помогнало? (освен ако не работиш нещо свързано) АМА НАИСТИНА ТИ Е ПОМОГНАЛО, а не просто "Аз съм я чел и си знам правата"? Колко пъти в "цивилния" ти живот знанието на правата ги е извоювало?
kaloyan22 написа:Обичам си Родината , мразя Държавата !!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”