Занималня с Passat B3 1990, GT Look, Hella Lippstadt, Borbet
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Re: Занималня с Пасат Б3 1990 черния, GT Look и 17" джанти P
То това е много хубаво,но минимум 16" са цифра и 2-та модела джанти.Иначе и мен си ме кефи със 17-ките.Нова година нов късмет Асене.Жив и здрав братле :) 

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Здравейте колеги, не почна за мен много добре новата година, та да си се оплача...
В събота и неделя всички коли бяха в доста стабилен слой от лед и в неделя ми отне над 2 часа да си вляза в колата и още един тя да работи на място за да мога да изчистя предния и задния прозорец - беше като ламинирана от ледно фолио на места на 15мм. Ето и две примерни снимки за ориентир:

Както и да е, та вчера горд с най чистата кола на улицата и както е паркирана близо до нас - чу се нещо тежко да пада и да се удря в друго нещо. Излязох на терасата и ето как си намерих колата вследствие на паднал лед от покрива или някой много "еволюирал" съсед с предприемачески дух
. Страното е, че моята не беше най-близката до кооперацията кола... ама ако е второто да са живи и здрави, старая се по-философски да гледам на нещата.

Просто ми се прирева, в средата на зимата и в предзаплатно време да се занимавам с това наинание... Ето няколко съвета от мен ако някой изадне в подобна ситуация при положение, че не е бил в такава преди като мен. Първо не паркирайте под сграда, която може да допринесе за подобна изходна позиция в това променливо време. Звънях на доста познати, но за съжаление нямаше колеги с гаражи за през нощта, та първо се изгребват стъклата и снега и на денонощна автомивка с прахосмукачката да се дооберат останалите стъкълца. Много е странно през зимата да се кара без един процорец - парното на Volkswagen-а си остава култово
Единственото в 10 вечерта, което ми дойде на ум с подръчни средства е с помощта на тези чувалите за отпадъци продавани навити без да се рзгъват за по-плътен слой и тиксо скалъпих следното за да не влиза сняг и вода за ограничаване на щетите:

Та нямаше как да я оставя на улицата и на платен паркинг. Когато първо ви кажат да я оставите на улицата пред бутката на пазача не се съгласявайте - все пак е платен и би трябвало да е с ограничен достъп. Когато паркинга не е изчистен и има лед
и поради тази причина ви кажат засилете я да я паркирате до онзи Mercedes CLS - не си пробвайте късмета и поискайте по-нерисковано място

Ето и вече с монирано ново за мен стъкло, избрах фирма Автостъкла Елис Варна, втора ръка оригинално стъкло пред китайсите/турските алтернативи и бях очарован от отношението им, дано и резулатата е на същото ниво.

Остана форумен стикер да сложа пак
, да изчистя третия стоп от старите стъкла и да го сложа и съм готов. Е, олекна си ми малко и поздрави 

В събота и неделя всички коли бяха в доста стабилен слой от лед и в неделя ми отне над 2 часа да си вляза в колата и още един тя да работи на място за да мога да изчистя предния и задния прозорец - беше като ламинирана от ледно фолио на места на 15мм. Ето и две примерни снимки за ориентир:
Както и да е, та вчера горд с най чистата кола на улицата и както е паркирана близо до нас - чу се нещо тежко да пада и да се удря в друго нещо. Излязох на терасата и ето как си намерих колата вследствие на паднал лед от покрива или някой много "еволюирал" съсед с предприемачески дух

Просто ми се прирева, в средата на зимата и в предзаплатно време да се занимавам с това наинание... Ето няколко съвета от мен ако някой изадне в подобна ситуация при положение, че не е бил в такава преди като мен. Първо не паркирайте под сграда, която може да допринесе за подобна изходна позиция в това променливо време. Звънях на доста познати, но за съжаление нямаше колеги с гаражи за през нощта, та първо се изгребват стъклата и снега и на денонощна автомивка с прахосмукачката да се дооберат останалите стъкълца. Много е странно през зимата да се кара без един процорец - парното на Volkswagen-а си остава култово

Единственото в 10 вечерта, което ми дойде на ум с подръчни средства е с помощта на тези чувалите за отпадъци продавани навити без да се рзгъват за по-плътен слой и тиксо скалъпих следното за да не влиза сняг и вода за ограничаване на щетите:

Та нямаше как да я оставя на улицата и на платен паркинг. Когато първо ви кажат да я оставите на улицата пред бутката на пазача не се съгласявайте - все пак е платен и би трябвало да е с ограничен достъп. Когато паркинга не е изчистен и има лед

Ето и вече с монирано ново за мен стъкло, избрах фирма Автостъкла Елис Варна, втора ръка оригинално стъкло пред китайсите/турските алтернативи и бях очарован от отношението им, дано и резулатата е на същото ниво.

Остана форумен стикер да сложа пак

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Кофти случка в тоя студ.Но си го оправил де 

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Колега, това е много гадна случка, просто не е истина това време направо ни Е.а мамата..
Дано на никой не се случва подобно нещо, че в тази криза просто...... Успех за напред и дано никога не ти се случи отново ! 

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Добре си се оправил ! ! ! Ако е някой съсед,да му се връща 3но ! !
2005-та година,си купих Шкода Октавия и на 1-вия ден карам си в центъра и нито коли около мене.Нищо отгоре и ПРАС, задния джам на парчета. Бали го,късмет.Жив и здрав колега
2005-та година,си купих Шкода Октавия и на 1-вия ден карам си в центъра и нито коли около мене.Нищо отгоре и ПРАС, задния джам на парчета. Бали го,късмет.Жив и здрав колега

- vwladi
- Автомобил: VW Passat B3 35i
- Двигател: ABS 1992
Наистина това е много гадно ама сме в България нали какво да очакваш аз си ходя пеша пред блок в центъра до Мол и ме замерват с крушки ужас.
. Важното е ,че си оправил проблема
А то задното стъкло оригиналното ако е било с реотани сега като сложиш това можеш ли пак да сложиш реотани (ако е имало) или тази екстра се забравя 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Каквото и да е няма вариант да няма реотани 

- nokiangage
- Контакти:
Привет колеги, стъклото, което сложиха е оригинално втора ръка Sekurit като старото с реотани/подгрев. Това беше и важна подробност за мен от избора, тъй като двама собственици на фирми за стъкла от четирите главни на които звънях ми споделиха, че подгрева на китайските не била най-силната им страна според опита им и не биха си сложили такова на тяхна кола. Сега не знам дали е трик да се подтикне към по-скъпо стъкло и времето ще си покаже. 

- nokiangage
- Контакти:
Здравейте, най-накрая намерих време и наминах при майстора ми за гърнетата да сложим накрайника, който имах. Има разлика и е застанал добре според мен, също върнах пак хромираната емблема за да се връзват двата елемента.

Другото ново са тези 4 универсални алуминиеви фланеца от по 5мм, които днес пристигнаха от Англия, ама много дупки нещо
.

Предстои ми закупуване на секретни болтове тази седмица и поставянето на летните 17-ки с фланците, да видя как ще застанат. Насочил съм се към български болтове по препоръка на гумаджията при когото ходя и ако някой може да сподели отзиви или други препоръчки ще бъда задължен....
Другото ново са тези 4 универсални алуминиеви фланеца от по 5мм, които днес пристигнаха от Англия, ама много дупки нещо

Предстои ми закупуване на секретни болтове тази седмица и поставянето на летните 17-ки с фланците, да видя как ще застанат. Насочил съм се към български болтове по препоръка на гумаджията при когото ходя и ако някой може да сподели отзиви или други препоръчки ще бъда задължен....

Последна промяна от nokiangage на Съб 22 мар 2014 10:08, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само тъмни стъкла ти липсват ... 

- nokiangage
- Контакти:
За стъклата честно много съм се замислял, ще видя това лято да го измисля най-накрая кое как и колко затъмнени да бъдат. Тези дни имах възможостта да се видя с колегата HukuTyY, който е голям пич и много коректен и искам да му благодаря за подаръка, който ми направи
- този уикенд ще монтирам лявата конзола, държаща ключа на фаровете, че моята е счупена само на 3 места
.
Та вече колата е с Enzo Cup 17-ки, предни 205/40 и задни 215/45 гуми:

Сега остана да се реша кои 17-ки ще оставя за летен комплект, че трябва да се разделя с единия и да се оборудвам пак със зимни джанти и гуми, че май останах без зимен комплект, пък и май не ми се кара и зимата със 17-ки на 205/40 хума
Ако ще се остава с Enzo-то май за друг цвят ще мисля, че още не мога да свикна да я гледам с бели джанти, не че не ми харесва, но май не е моя цвят за черна кола... Замислям се за тези последните в черно, но знам какво е всеобщото мнение, че смалявали визуално
и все пак бих ги направил черни
. Незнам как биха изглеждали в хубаво и свежо червено 

Та вече колата е с Enzo Cup 17-ки, предни 205/40 и задни 215/45 гуми:

Сега остана да се реша кои 17-ки ще оставя за летен комплект, че трябва да се разделя с единия и да се оборудвам пак със зимни джанти и гуми, че май останах без зимен комплект, пък и май не ми се кара и зимата със 17-ки на 205/40 хума

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Бели са си супер ! Джантите са супер, колегата му писах съобщение да ми помогне с маската той не отговаря :(
Супер е пасатко 

- Wrofeel_VR6
- Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
- Двигател: AEB
Тези ми по-харесват.Черни не, сиви ще са много скучни, направи ги бели с различни цветове накапана боя, взимай 3-4 кутии блажна боя и една четка и става много приятно
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Много са хубави джантите,и аз карах две години със същите. Супер здрави са , доста дупки съм удрял с тях , дори не мръднаха. Много добър избор на джанти, яд че е ,че продадох моите ...