Документи за газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
n3p
Автомобил:
Двигател:

Документи за газова уредба.

Мнениеот n3p » Вто 25 мар 2014 18:42

Здравеи те на всички, имам няколко въпроса на един приятел му трябва помощ нямало му паспорта на газовата и сега се чуди как ще мине преглед, казва че и тая година май месец му изтича срока за гтп , също така са минали 5 години и трябва ло да кара бутилката на воден тест.Та мисълта ми и, че там ще му дадът ли документ и със него да ли ще мине гтп преглед.И ако не става така какво да направи.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Документи за газова уредба.

Мнениеот Iezekil » Сря 26 мар 2014 7:33

Трябва да търси по разните газаджии,майстори и бивши пунктове за преглед на газовото някой,който ще му издаде паспорт.
Водна проба няма къде да мине,никой няма лиценз за това поне в нашия регион със сигурност,а чувам и в България.Но ако има кой да му даде такъв документ-да се възползва.
Аз миналата година обикалях за такъв тест или да сменям бутилката и нъцки.На един пункт за ГТП даже ми казаха,че от 2012 година срока за годност на бутилките е 10 години,а не 5.Също така 10 години дава и производитела,говоря за българска бутилка.
Най-доброто,което може да се направи/аз ще процедирам така/ е да се пита предварително в пункта,в който ще минава колата преглед.От там,ако имат някакви изисквания,ще посочат и къде да се иде за въпросните манипулации.Ако ли няма къде/като при мен/,ще се мине преглед там,където изискванията са най-малки.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 26 мар 2014 8:49

В пунктовете за ГТП не изискват паспорт за газова. Поне не в тези, в които съм ходил. Ако някъде му искат, да иде другаде.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 26 мар 2014 9:19

myrshavija написа:В пунктовете за ГТП не изискват паспорт за газова. Поне не в тези, в които съм ходил. Ако някъде му искат, да иде другаде.

Потвърждавам..минах в СБА преди 5 дни :th_up

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 26 мар 2014 12:18

А дано,на мен все ми искат и миналата година даже минах преглед на бензин/заради 5 годишната давност,иначе паспорт имам/и не ми отразиха,че имам газ в талончето от прегледа.Тая година първо ще ида да ги питам,дали пак ще се отварят и ако да,бягам другаде.

n3p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n3p » Съб 29 мар 2014 23:27

Благодаря за бързите отговори ,ще му кажа и ще пиша какво е стонало.

Върни се в “Автогазови уредби”