Колко далеч работите и оправдавате ли си парите за гориво?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Колко далеч работите и оправдавте ли си парите за гориво
Искаш ли да си патуваш с колата, ще трябва и да си плащаш, няма начин. Дали са оправдани средствата обаче само всеки 1 колега по отделно може да си прецени(според заплата, колко е далече и още др. фактори). Аз лично мразя градския транспорт и мангалщината по него, за това си ходя с личния автомобил на работа, 5км отиване и 5км на обратно и съм си преценил, че на градски транспорт няма да се кача и не ме грее, въпреки че колата ми харчи 16-17л/100км градско, предпочитам да си седна, да си запаля цигарка и да си слушам музичка докато се прибирам изморен от работа. Другия вариант е да ме вали дъжд, да ме духа вятър, да се бора с мангали и зарази по трамваите или други градски превози, просто някак си не ме привлича този вариант и предпочитам да си плащам за услугата, да си се возя в колицата 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Аз съм на 500....метра от дома
на обедната почивка си идвам да ям ,пеша.Едно време когато нафтата на черно беше 1,20лв ходех с колата на работа
сега кризата удари и ходя пеш.Да ви кажа при липса на тия разходи не съм забогатял вярно че със тях съвсем няма да съм ама няма как.

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм като започналия темата колега...
14-15км в посока.... с колата мисля че ми стъпва към 2-3лв на ден
С двата автобуса които трябва да сменя, освен час и половина минимум в посока, ми излиза и по-скъпо, твърдо 4 кинта на ден
Карам на газ, дребното бута около 9/100 в топлото и 10-ка в студовете..
Общата сметка показва грубо около 600-700 км само за ходене на работа, или приблизително към 50-60Л газ - 70-80лв според зависи... може и по-малко да са...
Ма да си седна в колата да си пална цигарка и да си пия кафето слушайки ZRock на макс... безценно :)
Аз кат ми се наложи да е в бокса кочинката и на работа не ходя, бича си от вкъщи, никой не мое ме накара да виса два часа по спирките и да се тътрузя с часове за трасе дето без да се напъвам го взимам за 25-30мин. с колата....
14-15км в посока.... с колата мисля че ми стъпва към 2-3лв на ден
С двата автобуса които трябва да сменя, освен час и половина минимум в посока, ми излиза и по-скъпо, твърдо 4 кинта на ден
Карам на газ, дребното бута около 9/100 в топлото и 10-ка в студовете..
Общата сметка показва грубо около 600-700 км само за ходене на работа, или приблизително към 50-60Л газ - 70-80лв според зависи... може и по-малко да са...
Ма да си седна в колата да си пална цигарка и да си пия кафето слушайки ZRock на макс... безценно :)
Аз кат ми се наложи да е в бокса кочинката и на работа не ходя, бича си от вкъщи, никой не мое ме накара да виса два часа по спирките и да се тътрузя с часове за трасе дето без да се напъвам го взимам за 25-30мин. с колата....
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Годишната карта за всички линии на градския транспорт в София е 500 лв.
- KyD
- Автомобил: SEAT Leon 2008
- Двигател: 1.6i BSE
В работни дни на ден минавам 30 км в двете посоки както се сещате само в пикови часове. Плюс е, че със съпругата ми работим на едно място. Сутрин оставяме малката в училището и след това продължаваме за работа. На връщане е по обратния ред. Гориво зареждам четвъртък или петък за 55-60лв. което ми стига за през седмицата + уикенда ако не се отдалечаваме много-много от София, приблизително около 300 км на седмица.
Има обаче една друга интересна сметка от която ме понаболява главата като се замисля.
От както карам Леонката (~3 год.) само за гориво съм дал 9.474,16 лв. за изминати 43.078 км. т.е. 0.22 лв/км което е горе долу добре, обаче като включим и другите разходи поддръжка, амортизация, застраховки, аксесоари и т.н. нещата изглеждат така:
Total costs: 23.402,76 BGN
Vehicle costs in BGN/km: 0,54
Total driven distance: 43.078 km (27.500 km to 70.578 km)
Period: 15.03.2011 until 27.03.2014 (1.108 days)
От което като се замисля горе долу все едно съм се возил на такси през тези 3 години

Има обаче една друга интересна сметка от която ме понаболява главата като се замисля.
От както карам Леонката (~3 год.) само за гориво съм дал 9.474,16 лв. за изминати 43.078 км. т.е. 0.22 лв/км което е горе долу добре, обаче като включим и другите разходи поддръжка, амортизация, застраховки, аксесоари и т.н. нещата изглеждат така:
Total costs: 23.402,76 BGN
Vehicle costs in BGN/km: 0,54
Total driven distance: 43.078 km (27.500 km to 70.578 km)
Period: 15.03.2011 until 27.03.2014 (1.108 days)
От което като се замисля горе долу все едно съм се возил на такси през тези 3 години

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
KyD написа:От което като се замисля горе долу все едно съм се возил на такси през тези 3 години
Ха добър ден...автомобила вече е едно много скъпо удоволствие, особенно за сиромаси като назе

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
150 км всеки работен ден само за работата, 10 км всеки ден в Пловдив(да взема жената, до някой магазин), събота и неделя се случва да отидем някъде. Кочината харчи около 8,50-9 лв./100 км, абе с други думи около 350-370 лв/ на месец само за гориво.
С автобуса не става, много е скъпо 10 лева е в посока пък и автогарата ми е на 5 км от работата, влака пътува 3 часа и пак не става.
С автобуса не става, много е скъпо 10 лева е в посока пък и автогарата ми е на 5 км от работата, влака пътува 3 часа и пак не става.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Човек, направо си вземете квартира дето ти е работата и се местете :D
Ти ипотека ше плащаш кажи речи с тия кинти ;)
Ти ипотека ше плащаш кажи речи с тия кинти ;)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мда, по-добре или смени работата или местожителството 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз много отдавна съм си решил проблема с разхода за път до работа тъй като живея на 200м от работа,преди седмица смених бачкането и сега пътувам с автобус за 3-4 спирки и така за седмицата ако дупча редовно билети ми излиза по 12лв че и по малко за седмица,колата е само за глезотия да скокна до някое местенце в почивното ми време но от скоро съм и без кола което не ми представлява проблем но скоро време ще си взема нещо че и без кола неможе,проблем са ми по скоро цигарите,кафетата и т.н.. за деня но все пак за какво се трудим да му се невиди един живот живеем.
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Отиване и връщане 25-26 км. Колкото и пенсионерската да го карам пасатора по-малко от 11-12/100 газ не мога да го смъкна. Грубо 60 литра по 1.25 лв. в момента излизат 75 лв. на месец. Мога да ползвам само един автобус до работата (23 лв. месечно), но е вечно фрашкан и курса е към 50 минути без да броим висенето да го чакам да дойде. С колата съм за 30 мин. и не ме блъскат, не дишам спарения въздух, не вися прав и не рискувам да ми лепнат някой грип и т.н. Е, струва ми 50 кинта отгоре, но всеки кеф се заплаща. 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
До работа и обратно са ми 12 км. Често обаче през деня се налага да отида до някъде с колата и заедно с другото въртене напред-назад се връзват по около 1000 км на месец градско. Карам на газ и като пари зареждам 50-60 лв всяка седмица или 230-250 лв. месечно.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
когато съм в София се движа с метро
когато съм на село с колата 50 км на ден
когато съм на село с колата 50 км на ден
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Работата ми е на 5 км от вкъщи, ходя си и на обяд, да хапна и подремна. Карам на метан - 12 лв на седмица ми излиза. Отделно ми дават и ваучери за такси, но не мога да понасям чакане на таксита и досадни такс. шофьори, затова не ги ползвам. Днес платих данък на колата - 27 лв , вдигнали са го с 5 лв от миналата година, нямат срам ей 

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
10км отиване, 10км връщане. Почти не слизам от колата ии като цяло на месец отиват над 200лв за нафта
за мен си е оправдано, тъй като колата съм я взел да я карам, не да стои пред нас.

Последна промяна от pEsHkyY на Чет 27 мар 2014 20:28, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”