1.9 TDI почистване на запекла геометрия лесният начин.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Re: 1.9 TDI почистване на запекла геометрия лесният начин.

Мнениеот Juiced » Чет 27 мар 2014 12:13

Изкарал си я за 10 км. Не е като Пловдив -София - Пловдив , аз 2 месеца не я бях изкарвал извън града и правеше пикове по 2 бара и повече. Изкарах я уикенда за 200 км разходка със здраво даване на газ и сега манометъра залепва за 1,6 бара и почти не пиква.
А относно хвърчащите мизерии от турбото - що не сложи една алуминиева гофра да ги издухва извън коша?

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Чет 27 мар 2014 12:41

80 км. и резултата беше нулев, при положение, че газ до ламарината отпускам и пак така през цялото време. Към София вероятно отпуши още преди тунела, но я пробвах чак на връщане преди Пловдив. По принцип не карам никой да вярва, просто исках да споделя за да помогна на някой, който иска да мине без сваляне :th_up

Потребителски аватар
valkodaf
Автомобил: bora
Двигател: ajm 2002

Re: Почистване на запекла геометрия 1.9 TDI лесният начин.

Мнениеот valkodaf » Чет 27 мар 2014 19:41

samo_pechka написа:
valkodaf написа:Аз моята турбина е чистих пред блока 200лв няма как да дам на някой за два часа работа

Това два часа просто заради лафа ли ги каза ,или се справяш наистина за два часа демонтаж,почистване , монтаж . Щото аз уж не съм от мн бавните , но за два часа съм на макс половината работа

За десетина гайки колко да се мотам повече гледам че колега е сваля за 12минути

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Чет 27 мар 2014 19:53

За 12 минути на изваден от коша мотор :beer

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Съб 29 мар 2014 23:24

Взимам си семки и седам да гледам.
Аз на 2.0 тди моторите я свалям турбината без да я пипам, само с гайковерта и удължения.
А за 1.9 толкова някъде 12-15 мин. и за разглобяването, чистенето и качването още около 10-ина та около 30 мин. Това е от най-високоплатените операции 400 лв на час се докарват горе-долу.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 03 апр 2014 14:59

Четох четох тук и се закрастих и аз, щото полото ту полудява само с леко натискане на педала, ту го натискам като хамалин пък то се чуди да тръгне ли да спре ли :screwy .и отварям аз капака и като се загледах по-подробно как е завряна тая турбина( 1.4тди 70 коня) лошо ми стана :eek . и така си и останах само с мерака. един приятел ми даде акъл като карам извън града някъде около 100тина километра да не пипам 5та... 90- 110 само на 4та. та преди седмица се разходих до Гърция и след 180 км само на 4та вече седмица не мога да си позная колата... все едно е чипосана и върви супер доволно. няма ги тия чудения да тръгне или не. още от 1700 об усещам как тегли .. вчера и на 2ра гуми превъртя :Mr Green Fun та явно това е бил начина.сега въпроса е за колко време ще се задръсти пак. някой ако иска да пробва това и да пише. при мен се получи дано и при вас.то аз често карам далече ама с около 100 110 на 5та...

Върни се в “Дизелови агрегати”