Колко далеч работите и оправдавате ли си парите за гориво?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Колко далеч работите и оправдавте ли си парите за гориво
Моята работа е на 5км отиване и 5км връщане т.е. 10км ! Имам на месец по 12 работни дни демек 120км по 9/100 грубо 15лв. газ ! 

- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
17 км. в посока, но 7 пъти в месеца, та оправдани са.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
5km в едната посока + около 1км на ден за хапване на обяд (общо 12км). Като сложа нафта за 50лв отива за около 2 седмици и малко. Така че около 100лв на месец за гориво (ако излезе някъде на черно идва доста по-малко). При положение, че е около 7-8% от заплатата, смятам, че са оправдани пред друсането в автобусите и висенето по спирки.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Работата ми е на 2 км в едната посока и 2км в другата посока! Общо 4 км! Ако мина по-напряко мога да я свала на 3 км в двете посоки, ама трябва да зареди акумулатора, за да не бутам колата!
Ако не ходя всеки ден на работа с колата, а ходя пеш, общо взето 50 лева ми стигат за целия месец! Ако ходя всеки ден на работа с колата, и някоя излишна разходка дотаманвам 100лева бензин, ако не натискам много газ-та остава малко бензинец
Ако не ходя всеки ден на работа с колата, а ходя пеш, общо взето 50 лева ми стигат за целия месец! Ако ходя всеки ден на работа с колата, и някоя излишна разходка дотаманвам 100лева бензин, ако не натискам много газ-та остава малко бензинец

zografski написа:Искаш ли да си патуваш с колата, ще трябва и да си плащаш, няма начин. Дали са оправдани средствата обаче само всеки 1 колега по отделно може да си прецени(според заплата, колко е далече и още др. фактори). Аз лично мразя градския транспорт и мангалщината по него, за това си ходя с личния автомобил на работа, 5км отиване и 5км на обратно и съм си преценил, че на градски транспорт няма да се кача и не ме грее, въпреки че колата ми харчи 16-17л/100км градско, предпочитам да си седна, да си запаля цигарка и да си слушам музичка докато се прибирам изморен от работа. Другия вариант е да ме вали дъжд, да ме духа вятър, да се бора с мангали и зарази по трамваите или други градски превози, просто някак си не ме привлича този вариант и предпочитам да си плащам за услугата, да си се возя в колицата
Споделям на 100%, моята причина е точно това, като изключим цигарката, непушач съм

И на друг колега споделям мнението, че колата не ми е да стои пред блока, пък аз да се блъскам с мангалите и старците по автобусите и да ме вали дъжда.... В крайна сметка, колата е да се върши работа с нея...
обикновено си работя вкъщи, иначе офисът ми е на 4 км
около 150 на месец за дизел
бензина за мотора така и не мисля да го смятам
около 150 на месец за дизел
бензина за мотора така и не мисля да го смятам
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
работата ми е на 2 км.(и съм на газ-демек никакви пари) ,ходя с колата от глупост ,просто да си я покарам .....служебно карам по цял ден,но друго си е личната кола...... по горе чета, ако не ти е рентабилно ходенето с кола почваш с градски транспорт,после колело,пеша и най накрая напускаш работа да не бачкаш за превоза само

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
[/quote]В крайна сметка, колата е да се върши работа с нея...[/quote]
Разбира се че е за това, стига да може да си го позволиш, а не половината месец да работиш за сметките, а другата половина да работиш за лукса да ходиш с колата си на работа
Разбира се че е за това, стига да може да си го позволиш, а не половината месец да работиш за сметките, а другата половина да работиш за лукса да ходиш с колата си на работа

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
КОЛИТЕ НЕ ХАРЧАТ МНОГО,ГОРИВОТО Е СКЪПО
Някъде около 20-25 км на ден се връзват
Някъде около 20-25 км на ден се връзват

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Аз съм на 40км от работа,oтиване и връщане 80,но ме вземат на спирката пред блока със служебен превоз
Иначе ми се е налагало да ходя с колата на работа една седмица,еми то 1/3 от надника че и повече заминава за гориво.Ако бях с колата със сигурност щях да работя другаде
Иначе предната ми работа беше на 4км и ходех с колата,защото работех от 6ч. сутринта...Но излизаше 50-60лв на месец за гориво зимата,а заплатата беше около 350 и след втория месец се отказах от работата

Иначе ми се е налагало да ходя с колата на работа една седмица,еми то 1/3 от надника че и повече заминава за гориво.Ако бях с колата със сигурност щях да работя другаде
Иначе предната ми работа беше на 4км и ходех с колата,защото работех от 6ч. сутринта...Но излизаше 50-60лв на месец за гориво зимата,а заплатата беше около 350 и след втория месец се отказах от работата

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Marto_cafeto написа:КОЛИТЕ НЕ ХАРЧАТ МНОГО,ГОРИВОТО Е СКЪПО
Горивото не е скъпо, ние сме бедни

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
forski написа:Marto_cafeto написа:КОЛИТЕ НЕ ХАРЧАТ МНОГО,ГОРИВОТО Е СКЪПО
Горивото не е скъпо, ние сме бедни
Ние не сме бедни лева е евтин

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз работя на 11 км. от нас. Та на ден ми се връзват 22км. На месец сигурно давам 10-15лв. за нафта. Отделно от това харча 3,7кг. месо на седмица, щото си ходя с колелото и за него си трябва гориво. Освен всичко друго ако сметна чистото време от нас до вратата на офиса с колелото стигам за най-малко време.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Като гледам, май бия по точки- излизам от входа, качвам се в колата, и вече съм на работа. Връщането от работа ми е под лев.
В този ред на мисли... Не ме плашат разходите. Приходите ме притесняват!
Има и алтернативен начин на пътуване, без тази алтернатива да влияе кой знае колко на комфорта от пътуването с автомобил- на благозвучен български "карпул", иначе "споделено пътуване". Между другото... ползвате ли го?

forski написа:Горивото не е скъпо, ние сме бедни
fox_vt написа:Ние не сме бедни лева е евтин
В този ред на мисли... Не ме плашат разходите. Приходите ме притесняват!
Има и алтернативен начин на пътуване, без тази алтернатива да влияе кой знае колко на комфорта от пътуването с автомобил- на благозвучен български "карпул", иначе "споделено пътуване". Между другото... ползвате ли го?
Хаха, на мен ми е около 8 км в посока, но рядко отивам само до там без да се отбия някъде преди или след това. Така, че на ден обикновено карам по 30 км. Понякога дори си удължавам нарочно пътя, често минавам през дружба за люлин - просто ми се кара когато е супер пусто и няма никакви коли
Но понеже офиса си е мой си имам диванче и си преспивам там, така че спестявам от кола понякога. Избягвам и задръстванията, защото отивам в 12 и се връщам както сега - към 4:30
Иначе 20 лв. ми стигат за 2 дни

Но понеже офиса си е мой си имам диванче и си преспивам там, така че спестявам от кола понякога. Избягвам и задръстванията, защото отивам в 12 и се връщам както сега - към 4:30

Иначе 20 лв. ми стигат за 2 дни
Върни се в “ОФФ-Топик - други”