Проблем с LED TV
- monstertrush
- Автомобил: GOLF 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Проблем с LED TV
Здравейте.
Телевизора е SAMSUNG, използван около 3 години, 26 инча е точния модел е LE26R87BD.
Проблемът е следния- телевизора се включва, за една секунда изкарва картина и изгасва картината. Звук има, но примерно когато го включа на HDMI, стартирам го и само изписва хдми, и изгасва картината и тогава идва звука. Като имам предвид, че до изображение на екрана така и не стига, само стандартните надписи. Някакви идеи какво мога да направя понеже не живея в България, а тук са едни пишман майстори... Отворен съм за всякакви предложения, съвети и т.н. Много благодаря предварително!
Телевизора е SAMSUNG, използван около 3 години, 26 инча е точния модел е LE26R87BD.
Проблемът е следния- телевизора се включва, за една секунда изкарва картина и изгасва картината. Звук има, но примерно когато го включа на HDMI, стартирам го и само изписва хдми, и изгасва картината и тогава идва звука. Като имам предвид, че до изображение на екрана така и не стига, само стандартните надписи. Някакви идеи какво мога да направя понеже не живея в България, а тук са едни пишман майстори... Отворен съм за всякакви предложения, съвети и т.н. Много благодаря предварително!
- monstertrush
Re: Проблем с LED TV
Извинявам се за двойния пост...
Сега видях, че изображение има на екрана, но подсветката не работи. Кое отговаря за това? Инвертор?
Дано някой може да помогне... благодаря много!
Сега видях, че изображение има на екрана, но подсветката не работи. Кое отговаря за това? Инвертор?
Дано някой може да помогне... благодаря много!

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако телевизора е LED няма инвертор. Подозирам, че на светодиодите интензитета се командва по ШИМ.
За съжаление нямам възможност да намеря схема на конкретния модел.
За съжаление нямам възможност да намеря схема на конкретния модел.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
По скоро ТВ-то не е лед.
Ако е така значи проблема ти е или инвертор или лампа/и.
Щом светва за малко и гасне бих заложил на изгоряла лампа.
Ако имаш идея кое какво е отвори го и огледай за нещо видимо, надути кондензатори укъсили кабели на лампи. Можеш да си направиш експеримент да оставяш само по една лампа закачена към инвертора и да гасиш и пускаш тв-то и би трябвало с изгорялата лампа да не светне.
Това при положение, че не е лед
Ако е така значи проблема ти е или инвертор или лампа/и.
Щом светва за малко и гасне бих заложил на изгоряла лампа.
Ако имаш идея кое какво е отвори го и огледай за нещо видимо, надути кондензатори укъсили кабели на лампи. Можеш да си направиш експеримент да оставяш само по една лампа закачена към инвертора и да гасиш и пускаш тв-то и би трябвало с изгорялата лампа да не светне.
Това при положение, че не е лед

- monstertrush
Извинявай много, грешката е моя!! Телевизорът е LCD, не LED. Гледах из интернет, намирам цели платки за подмяна пример- http://www.ebay.co.uk/itm/SAMSUNG-LE26R87BD-LCD-TV-PART-BACKLIGHT-INVERTER-BOARD-SSI260WA-/261285410385?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item3cd5d2f651
НО аз такава платка не виждам на моя телевизор
Едит: Колега гледах го, всички кондензатори са наред, кабелите също ми изглеждат наред на пръв поглед...
НО аз такава платка не виждам на моя телевизор

Едит: Колега гледах го, всички кондензатори са наред, кабелите също ми изглеждат наред на пръв поглед...
- radi_nrj
На скоро тъста ми се бори с един монитор. Инвертора беше така направен, че ако има 1 изгоряла лампа ги гаси всички. В тоя ред на мисли без да се направи диагностика не те съветвам да взимаш каквито и да е части.
Ако нямаш нужната апаратура или познания си един вид с вързани ръце.
Ако нямаш нужната апаратура или познания си един вид с вързани ръце.
- monstertrush
Разбирам колега..
Направих теста който другия колега ми препоръча. С всяка лампа светва за малко само с една от шестте изобщо не светва.
Направих теста който другия колега ми препоръча. С всяка лампа светва за малко само с една от шестте изобщо не светва.

- radi_nrj
monstertrush написа: само с една от шестте изобщо не светва.
Значи работата е ясна, не си за инвертор ами за лампа.
- monstertrush
Благодаря много за помощта, сега като констатирахме проблема можеш ли да ми кажеш как се поправя това? И струва ли си, наистина телевизорите са ми малко тъмна индия особено тези "новите", но имам някаква представа и с малко помощ може би ще се справя с проблема без да ползвам "услугите" на тукашните майстори
...
Та как се продава това нещо, поправя ли се и какво изобщо представлява лампата..?

Та как се продава това нещо, поправя ли се и какво изобщо представлява лампата..?

- monstertrush
колеги, причинителя е открит-

както виждате е счупена лампата. Сега въпросът ми е, заместител какво може да бъде? Не вярвам да продават такава лампа какво мога да сложа за заместител колкото да работи телевизора макар всъщност да няма лампа
това ми идва на първо време като идея. 

както виждате е счупена лампата. Сега въпросът ми е, заместител какво може да бъде? Не вярвам да продават такава лампа какво мога да сложа за заместител колкото да работи телевизора макар всъщност да няма лампа

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Със сигурност се продават такива лампи, как точно се водят като модел за да ги потърсиш нямам идея
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Избирай си Лампи CCFL
- bahyr
Такава извита лампа можеби е малко по трудна за намиране но потърси по сайтовете за ел. елементи.
А пък принципно може и права да стане като и удължиш кабелчето. Или пък две прави последователно.
Избираш си подходящ размер и действаш.
А пък принципно може и права да стане като и удължиш кабелчето. Или пък две прави последователно.
Избираш си подходящ размер и действаш.
- monstertrush
Никъде не мога да намеря нещо с този размер (около 40 см), има само за лаптопи и такива които са само лампата. Ако взема от тях (те са обикновени не такива извити и са около 25 см) и после запоя конекторите от старата лампа дали ще стане филма? Ако имате конкретно предложение за магазин или точен продукт (живея в Англия) ще съм още по-благодарен. Търсих из ибей и тем подобни, но не открих точно такава...
Благодаря!
едит:
това е единственото нещо, което намерих като вариант...
http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-Wireless-334x2mm-CCFL-Backlight-for-15-4-WXGA-LCD-Screen-/250900750054?pt=UK_Computing_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item3a6ad99ee6
Благодаря!

едит:
това е единственото нещо, което намерих като вариант...
http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-Wireless-334x2mm-CCFL-Backlight-for-15-4-WXGA-LCD-Screen-/250900750054?pt=UK_Computing_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item3a6ad99ee6
- bahyr
За ставане сигурно ще стане, лошото е, че като е по къса ще имаш по-тъмни участъци.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”