Проблем с обороти (забива предница) Голф 3 AFT '96

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Проблем с обороти (забива предница) Голф 3 AFT '96

Мнениеот Bucket » Пет 28 мар 2014 14:58

Здравейте колеги,

Имам проблем надявам се малък, а пък, ако е голям ще го мислим :Mr Green Fun
Вчера докато карах колата, в един момент усетих, че при подаване на газ забива предницата. Преди това вървеше съвсем прилично.
Това стана на газ (обикнвенна газова Landi, може би монтирана в Италия), пробвах на бензин същата история.
Възможно ли е да е дебитомер, или някой от сензорите? Доколкото виждам дистрибуторна, кабели и свещи са сменени скоро.
Понеже имам колата от съвсем скоро, сега предстои смяна на филтри, почистване на целият кош от прахоляк, както и обработка на всички електрически връзки с контактен спрей. Свещите съм ги нарочил да ги сменя и тях, не са скъп консуматив
Това което виждам на пръв поглед е достра странно, това ми е първият AFT и не съм сигурен, дали така трябва да изглежда,
Това което е на филтърната кутия, защо е така монтирано на два винта :eek И гарнитурката му е доста изгоряла.
Тръбичката на втората снимка, не е в много розово състояние, какво регулира тя?
Отделно, само погледнах в какво състояние е филтъра, и вътре видях изпаднала тръба, ще я снимам малко по-късно.
Прикачени файлове
IMG_2777.JPG
IMG_2775.JPG
IMG_2778.JPG

Последна промяна от Bucket на Пет 28 мар 2014 19:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с обороти (забива предница) Голф 3 AFT '96

Мнениеот xalerrelax » Пет 28 мар 2014 15:06

Този мотор от близко не го знам , но вакуумчето регулира(по - точно някога е регулирало) , кутията дали да дърпа топъл или студен въздух.Това , което си намерил е най - вероятно разбитата клапичка за студено - топло.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 28 мар 2014 15:11

Колектора говори за мотор АЕК, дебитомера за АФТ....
Странна работа.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 15:20

Филтърната кутия и мотора са АЕК,за това и дебитомера е хванат така странно.
Понеже дебитомера е от АФТ незнам дали изобщо работи,понеже няма нищо общо с този който би трябвало да е на АЕК-то Бош :gruebel
Сега като се загледах и дросела му е от АФТ.май само всмукателния колектор е АЕК със електроника от АФТ,с две думи мешана скара :wink

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пет 28 мар 2014 17:08

Значи да кажем накратко, зле е работата, така ли?
На блока пише AFT, но и аз като гледам прилича отгоре на АЕК.
Какво смятате, че е решението на проблема?
Попаднал съм на мотор събиран от няколко, така ли :screwy
Как да разбера, какъв е?
Това което става е, че като натискам газта не се форсира, дори се усеща, че прекъсва.
:beat_butt2

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 мар 2014 17:42

И аз за пръв път вижадам такъв хибрид :eek Но щом на блока пише АФТ,значи си е такъв,само са му сменили всмутателите.
Като за начало можеш да пробваш да му изчистиш дебитомера с един спрей.
Ако ти се занимава можеш да му сложиш неговите си смукателни колектори и всичко да си стане като хората.
Но ще ти трябва и гофрирания маркуч и филтърната кутия.На АФТ има едни клапи вътре в самия колектор дето се отварят с вакуум и ел.клапанче,при теб предполагам са оставили някъде буксата да виси.Други разлики не се сещам да имат.

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пет 28 мар 2014 18:06

Значи на първо време, мисля да я закарам на диагностика утре, защото нямам кабел.
Да видим, какво ще покаже там.
Интересно, че вървеше много добре колата, стана изведнъж, но явно са я закрепили някак си да изкара.
Значи на първо време ми трябва друга филтърна кутия, защото тази най-малкото пропуска отстрани, тази гарнитурка която са я сложили не уплътнява добре.
Честно не знам, какъв идиот може да закрепи таква капризна част, по такъв долен начин.
Прахоляка е влизал през фугата между филтърната кутия/гарнитура/дебитомер и направо се е срещал с дебитомера. :scare3
Не е много, но се вижда, че е ставало.

Понякога се чудя, какво ни има нас Българите, да се занимаваме с такива кръпки и глупости :Mr Green Fun :no
Ще пиша след диагностиката, а ако някой има идея какво точно е това чудо от сниките aekaftbg може да сподели
:beer

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Съб 29 мар 2014 13:44

Колега, виж като изключиш дебитомера как ще са нещата.

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Съб 29 мар 2014 21:03

Това забравих, днес се мотах с какво ли не, все още не съм намерил правилната филтърна кутия, но ще излезе.
После ще почистя дебитомера с тези изпопропиловите спрейове На газ са добре нещата. С обикновенна газова, предполагам дебитомера не върши никаква работа при тоя мотор?
Най-вероятно ще си намеря смукателни колектори от AFT, филтъра кутия, за да си паснат всички датчици и тръби заедно :)
Иначе на диагностиката излезе това:
Прикачени файлове
IMG_2780.JPG

Потребителски аватар
Bai Sando

Мнениеот Bai Sando » Съб 29 мар 2014 21:12

Тия двете грешки е нормално да ти излизат.Понеже липсват датчика и клапана.
Тоест датчика на въздуха стои на самата филтърна кутия,която при теб от АЕК-то няма фабричен отвор за него.
Другата е за клапите в колектора,които при теб липсват заедно с ел.клапана който ги отваря.
За сондата вече не знам и аз :th_up

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Сря 02 апр 2014 16:53

Колеги, някой скоро да е купувал маркучета за подмяна на вакуумите? Говоря за тези по всмукателният колектор, тези по филтърната кутия.
От къде в София, сте купували качествени, като пропуснем шарении и глупости в стил Бързи и яростни :th_up
btw Снабдих се с необходимите части, уикенда ще си сложа колектор, кутия и въздуховод от AFT, да видим как ще продължим напред.
:beer

Потребителски аватар
Bucket
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пон 07 апр 2014 13:05

Здравейте колеги,

вече съм с колектори, кутия и гофра (какво кълцане и преправяне беше на тая гофра :Mr Green Fun ) от AFT. Почистен дебитомер, почистен дросел до блясък. В колекторите от газта и от картените газове има едни чернилки :no
Оправих маркучите на картерната вентилация, сложих хубави силиконови маркучета на вакуумите. Ново масло, свещи (бриск силвър), филтри, утре ще сменя и дистрибутор и палец, че нещо не ме кефят, кабелите са почти нови.
Колата чуствително подобри звука, няма прекъсване на студено, тегли добре, въпреки, че спорд мен трябва да е доста повече. Но това го отдавам на възприятието да не карам на високи обороти, обикновенно стоя около 3000, което за този мотор както четох е малко :)
Имам си вече кабел и диагностиката с него показва това което беше и на първата диагностика
Вижте снимката:

01243 - ясно ми е, имам клапнчето и всичко, но не съм го свързал, защото нямах букса все още.
00525 - ламбдата, за нея говорихме, че е съсипана заради газта. Като оправя газовата уредба, ще се кара повече на газ, така, че не болка за умиране
00523 - това сега датчика за температура който е разположен в края на колектора, отдясно? Или е по-скоро дебитомера според вас?
Вчера покарах на бензин, разхода ми се стори висок, а карах много спокойно като цяло. 12 литра за около 150км около 90% извънградско с макс 90-100.
Този завишен разход на бензин заради температурният сензори или заради ламбдата е?
Продава ли се такъв темп. сензор, ако е той виновника?
Прикачени файлове
TEST1.png

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”