Поло 6N въпрос за перка на радиатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 6N въпрос за перка на радиатора
По принцип може да го направиш това със запояването, но по добре ги хвани с лустер клема която изолирай хубаво с изолирбант. Смяната на перката става от долу. Намираш канал развиваш горния болт, слизаш в канала и зарвиваш другите 2 болта. Сваляш внимателно на долу и после по обратния ред. Свързваш кабелите както са по цветове(предполагам нямат разлика) и палиш на място да стопли, сега е топло така че за около 10-15 мин. трябва да се задейства перката.
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
grishitu написа:По принцип може да го направиш това със запояването, но по добре ги хвани с лустер клема която изолирай хубаво с изолирбант. Смяната на перката става от долу. Намираш канал развиваш горния болт, слизаш в канала и зарвиваш другите 2 болта. Сваляш внимателно на долу и после по обратния ред. Свързваш кабелите както са по цветове(предполагам нямат разлика) и палиш на място да стопли, сега е топло така че за около 10-15 мин. трябва да се задейства перката.
Колега, отдолу имам кора, а пред нея бронята има пластмасова престилка, която се свързва с кората. Сигурен ли си, че не трябва да сваля бронята, за да достигна до болтовете? Отгоре пък маркуча, който излиза от радиатора и влиза в двигателя малко пречи. Мисля, че и него трябва да сваля. Консултирах се с майстор, той ми каза, че цялата маска фаровете и бронята трябвало да се свалят. На мене не ми се вярва. Благодаря ти за съветите и помощта!
- Bahama man
Колеги, някой може ли спешно да ме посъветва? Намерих перка със същата букса като моята, три канална, но е от Голф 3 1.8.
Дали ще пасне?
http://img14.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/42055673_4_800x600.jpg
Дали ще пасне?
http://img14.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/42055673_4_800x600.jpg
- Bahama man
Перката пасна. Трудно се сменя без да се сваля маската и бронята. Варианта е да се свали маркуча, излизащ от радиатора и влизащ в термостата. Тогава перката се изкарва без много големи усилия. Благодаря на всички отзовали се колеги за помощта!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”