Колко далеч работите и оправдавате ли си парите за гориво?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Колко далеч работите и оправдавте ли си парите за гориво
моята работа е на под 1 километър в посока. но много рядко минавам на ден под 10 15 километра. няма как да стане без кола. резултата на края на месеца е 100 120 лева дизел
- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
около 30-35 км в посока (зависи от къде ще мина) - 20 лв газ за три дни ми е равносметката или около 160 лв на месец. Има вариант да ходя и с влак - гарата ми е на 10 мин пеша от вкъщи, работата ми е на 2 мин от влака. Цена на билет отиване и връщане - 4 лв - за три дни е 12. Има варианти и за рейс, него обаче жената го ползва щото рядко се засичаме да пътуваме заедно сутрин - тя е или от обяд или вечерта - аз съм всяка сутрин в 5, но се прибираме заедно.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
По около 50-60км.на ден и то само в София от-до работа,вече не ми е оправдано,едно време беше добре,ма последните неколко години е зле

- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
От 11 години съм в Пловдив, но преди пътувах в София, Овча Купел - Герман по два пъти на ден 5 дена в седмицата, и наистина нещата със трафика не седяха така.
- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
По принцип работното място ми е на 10 км отиване и връщане,40 лв за гас за целия месец.От около 5 месеца обаче имам и служебен транспорт,взима и ме връща пред дома,та пасата сигурно се чуди какво става,като виси пред блока. 

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Имам по 8 дежурства в месеца ,на 8 км от нас,ако ползвам транспорта ми е по 4 лв на дежурство и около 80 мин време,или за месец 32 лв.,но напреко стигам за 12-15 мин, освен това имам много инструменти или карам други неща,които с градския транспорт не бих могъл .Имам задължения към майка ми и тъщата,които са възрастни и ги обикалям и тях ,други познати ,които ме търсят и така ,нищо ,че съм над 62 г ,почти всеки ден карам колата ,около 120 лв газ на месец,последно съм заредил за 20 лв, 16.3 л газ и вече съм изминал 219 км и все още има ,колата е с мотор 1.6 МPI.,75 к.с.
20 км. отиване и връщане. Със скутера - 3 на сто и 15 минути. Екстра е.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
На 3.6 км съм от работата, но винаги съм предпочитал, да ходя с велосипеда, разликата във времето на колата е 5 до 7 мин повече, но пък си спестявам куп главоболия сутрин, минавам по пътя на най-големия трафик, а с велосипеда имам алтернативен, много по-тих маршрут. Винаги ще има някой махмурлия, дето ще те засече, и изправи на нокти, толкоз много адреналин от рано сутринта ми идва в повече!
Иначе, разходът със вентото си беше "добър" - 10-12 на 100 газ, без да броим проблема с паркирането, трудно намирах място за задницата му
С голфа паркирането е по-лесно, ама още не мога да му хвана спатиите, какъв му е средния разход! Все пак, километър, че и кусур, от тази дистанция, минавам на бензин, докато превключи инжекциона на газ.
Иначе, разходът със вентото си беше "добър" - 10-12 на 100 газ, без да броим проблема с паркирането, трудно намирах място за задницата му

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
5+5 км , ако не мърдам до куриер . Но в повечето случаи са 5 +6+6 до работа , ранчо до дома. Не мога с градски транспорт - до работа няма никакъв , а и има проблеми с шефа с градския транспорт = не качват кокерозавъри
. Освен това пазарувам и нося на тъщата / имам поставено поръчение от покойната ми съпруга
да я наглеждам и не оставям да мизерства/.

- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
И аз ще се включа въпреки че не работя а уча , уча на 33км от вкъщи 66км всеки ден само в името на образованието и отделно като се возя напред назад за това за онова тук (Испания) разтоянията не са като в България. Седмично въртя около 800-1000км което като дизел ми е почти един резервуар без да смятам резервата , не съм си виждал още колата в резерва. Около 50-55 евро седмично дизел .. 200-220 евро месечно отиват само за дизел , като подръжка 50 кинта масло и филтър и това е друго още не съм обслужвал по колата. 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Моето основно работно място е на около 15км от дома ми. С цел икономия и най-вече комфорт обаче комбинирам транспорта с половинката ми като двете работни места заедно с дома оформят триъгълник и така отсечката в една посока става 20км. Т.е. за работа въртя грубо по 40км на ден като това е за двама (или 30км за един).
Публичен транспорт поне за мен не е вариант, тъй като няма директен, а със смяна отнема страшно много време.
Преди време работих на приблизително 100 км от дома ми, т.е. над 200км отиване и връщане на ден. Тогава бях свикнал с това и като преминах на сегашния режим ми се струваше рай доста дълго време, все едно живея в офиса ;) Сега си намирам отново повод да помърморвам колко време отнема в задръстване...
С това искам да кажа, че г*з знае и 2 и 200 ;) Важно е единствено какво излиза под черта накрая на месеца и разбира се колко време човек губи в път. Времето за мен също е ценно.
Публичен транспорт поне за мен не е вариант, тъй като няма директен, а със смяна отнема страшно много време.
Преди време работих на приблизително 100 км от дома ми, т.е. над 200км отиване и връщане на ден. Тогава бях свикнал с това и като преминах на сегашния режим ми се струваше рай доста дълго време, все едно живея в офиса ;) Сега си намирам отново повод да помърморвам колко време отнема в задръстване...
С това искам да кажа, че г*з знае и 2 и 200 ;) Важно е единствено какво излиза под черта накрая на месеца и разбира се колко време човек губи в път. Времето за мен също е ценно.
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Зимъска кютам с автобус и трамвай, между 20 и 40 минути, зависи как се уцели с чакането по спирките.
Ако ползвах билети - 4 лева на ден, 80 лева на месец за 180 километра път, но съм на далаверка, че ползвам студентска карта за 21,50 за всички линии
Сега като се отопли - докарвам велосипеда и ще ми гори кило бира на ден
С колело съм по-бърз от кола и от градски, забавно ми е, упражнявам се, чувствам се добре
Ако ползвах билети - 4 лева на ден, 80 лева на месец за 180 километра път, но съм на далаверка, че ползвам студентска карта за 21,50 за всички линии

Сега като се отопли - докарвам велосипеда и ще ми гори кило бира на ден

С колело съм по-бърз от кола и от градски, забавно ми е, упражнявам се, чувствам се добре

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Моята работа е вързаня с влаченето на инструменти. В зависмост къде е обекта от 1200-2200 на месец. Миналата година даже имах и две седмици София-Пловдив всеки ден. Карам на метан. При тия цени в строителството и пропана ми е лукс.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
С велосипедите всичкото добре, но не е ли по-висок риска да те блъсне някой?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
777 написа:С велосипедите всичкото добре, но не е ли по-висок риска да те блъсне някой?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”