С риск да ме наплюят за неграмотност мога да кажа че проблем с правописа го наблюдавам не само в този форум. Същото става и в руските форуми и в полските и в латвийските. И там има потребителите готови да протегнат ръка и да отговорят компетентно обаче са много малък процент. Повечето са клавиатурни войници които киснат в социални мрежи и пишат всичко каквото е трендово и модерно, фрази клишета, тъпите картинки на черен фон с бяла рамка и писана някаква голяма "мъдрост" от долу. Освен това пишат неграмотно. Преди тази каша летяща от празноглавото поколение ми правеше впечетление. Сега си изградих някакъв неволен филтър и просто ги подминавам такива коментари.
Не винаги човек е неграмотен когато драска грешки. Случва се да пише от телефона си в рейса например. Или е чужденец.
Старая се да се придържам към правилото - ако не помагаш, недей да пречиш.
Дискусиите в темите или начин на комуникация.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Дискусиите в темите или начин на комуникация.
bmwww написа:Всека тема която съм пуснал от както съм регистриран тук остава без отговор или обяснение !
половината тук са майстори/сервизи които търсят клиентела
Може и да си прав, нооо...
... ако случайно не си майстор и нямаш сервиз - дали би могъл да кажеш кое е МАФ-а на СЕАТ Леон и дали може да се върже ГИ Тамона с ОБД комуникация, за да знаят и следващите отговора на тези въпроси?

Е проблема не е в това мога ли аз да им отговоря като не съм майстор ,а проблема е в това,че майсторите ти пишат на лични да им посетиш сервизите вместо да ти напишат в темата какъв е проблема 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
samo_pechka написа:Напоследък се усещам ,че "залитам" в безсмислени спорове в стил по-по-най . Нещо позагубих и желание да пишанарочно влязох и в няколко други автофорума . Прави ми впечатление ,че vwclub.bg и http://audibg.com сме с ..как да го нарека с най-остър тон в дискусии и др. Защо няма нормално комуникиране без дрязги и епитети
Ще каже някой- манталитет , е да де , ама нали има и други българкси автофоруми , там що не е така ? Може и аз да съм уцелил "вежливи" теми , но определено в нашия общуване и изразяването е доста "остро". Да не би да е някакво "VWирусно" заболяване
Според мен vwclub.bg не може и не бива да се приравнява на audibg.com!!
Тук има строг модераторски контрол и ако за нещо понякога съм се ядосвал то е по-скоро именно заради залитането понякога в тази посока. Самият аз съм бил "наказван" в миналото според мен безпричинно. При audibg е тийнейджърска свободия!! Модератори все едно няма, освен ако някой не подаде сигнал и дори и тогава - не разчитай. Преди време самият аз подадох 4-5 сигнала за потребител, който си позволяваше да псува и ругае други потребители редовно - не се случи нищо докато не почна да псува буквално на майка и кой на кого какво бил въртял... Хората, които са не от вчера там си позволяват да се държат като разбирачи по всички въпроси и да спамят във всяка втора тема, но тъй като са познати очевидно на който би трябвало да ги санкционира се получава КАТ-аджийска пародия на свободата и свободията. Аudibg е пълен с абсолютни шутове и мисля, че всеки, който е прекарал известно време там знае чудесно за кои става дума, почвайки от разни робо-буболечки и тем подобни природни недоразумения ;) Аз съм сигурен, че те са членове и тук, но просто не си позволяват същото ;)
С всичко това искам просто да кажа, че след като се позапознах с атмосферата там и в други форуми, екипът на vwclub.bg според мен се справя чудесно с целия тоя народ от всякакъв манталитет, интелект и произход тук, като по-скоро понякога има залитане в прекалено модериране, но това определено е по-добрия вариант. Неслучайно и тук успяха да се задържат наистина интелигентни хора с опит и познания, които биват прогонвани от audibg и други форуми от хлапашки и селски изпълнения, които там биват толерирани от модераторите, които са очевидно на подобно ниво. Там е абсолютна "махла" за съжаление наподобяваща на тунинг.бг и за това и от известно време спрях въобще да посещавам audibg. А това, че и тук се получават издънки - според мен е неизбежно при толкова много потребители и вродения на някои роден манталитет.
Винаги има какво още да се желае, но просто намерих сравнението направо обидно за vwclub.bg!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ако и в ауди форума се се появавал с това хубаво дупе е нормално да имаш подобни впечатления...ама според мен не са те псували а направо са ти се заканвали.... 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не знам какво повече искате от контрола който се прилага в този форум, искате да го направите казарма пълна само с VW войници ли, не мисля че това е възможно, не мисля и че някой ще има някаква кой знае каква голяма полза от това
Радвайте се че към форума има такъв голям интерес, една от причините е именно тази, че хората могат да пишат и свободно да си изказват мнението, без някой да ходи и да ги сече с голямата или малката брадва!
Никоя крайност не е удачна, тук мисля се поддържа едно равновесие което е напълно в реда на нещата, не се шашкайте толкова, точно това прави форума интересен.
Много се палите на чест и достойнство за няма нищо

Радвайте се че към форума има такъв голям интерес, една от причините е именно тази, че хората могат да пишат и свободно да си изказват мнението, без някой да ходи и да ги сече с голямата или малката брадва!
Никоя крайност не е удачна, тук мисля се поддържа едно равновесие което е напълно в реда на нещата, не се шашкайте толкова, точно това прави форума интересен.
Много се палите на чест и достойнство за няма нищо

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пето мнение по темата ... И пак нищо ново ...
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Малко е кофти, че даскалите по БЕЛ са повече от майсторите със собствени автосервизи
Ама ще го преживееме.
Предварително се извинявам на даскалите със собствени автосервизи.

Предварително се извинявам на даскалите със собствени автосервизи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако се замислиш, ще разбереш, че, ако всички бяха достатъчно грамотни или поне се опитваха да пишат грамотно, "даскалите по БЕЛ" нямаше да има за какво да се обаждат. Виждам, че за теб е забавно това, че не пишеш съвсем правилно и даже не се опитваш, което е мнооого жалко.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм сигурен че половината от вас дето сте на всяко гърне мерудия не можете правилно да говорите...но пък иначе упорито могат да броят запетайките....
това тук е форум за споделяне в свободното време а не кандидат-студентски изпит....
това тук е форум за споделяне в свободното време а не кандидат-студентски изпит....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Би ли споделил защо отказваш да пишеш правилно?
Защото не можеш?
Защото това е форум за свободното време, а не кандидат-студентски изпит?
Защото аз не мога да говоря правилно, но съм на всяко гърне мерудия?
Или причината е друга?
Защото не можеш?
Защото това е форум за свободното време, а не кандидат-студентски изпит?
Защото аз не мога да говоря правилно, но съм на всяко гърне мерудия?
Или причината е друга?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
защото не мога ....и не искам ....и не съм на кандидат студентски изпит....
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Форумът има правила, с които всеки се съгласява, щом използва сайта.
Българският език си има точно определени правила за писане и четене. Съответно тези правила са част и от този форум, както видно е записано. Дребни пропуски не се санкционират от хората, които следят за спазването на правилата на форума, но това не важи при явна липса на елементарна грамотност и желание да се пише на български език.
1. Писането на кирилица и на български език е задължително (все пак сме българи)!
Българският език си има точно определени правила за писане и четене. Съответно тези правила са част и от този форум, както видно е записано. Дребни пропуски не се санкционират от хората, които следят за спазването на правилата на форума, но това не важи при явна липса на елементарна грамотност и желание да се пише на български език.
Лошото е, че в повечето теми се повтарят до болка втръснали неща, митове и легенди, неотговарящи с нищо на реалността. Типичното - задното не става за зимата, следователно колата със задно трябва да стои в гаража. Forski е изброил и някои други. Дори не си струва коментара до човек, който е убеден в горното.
Другото, питанията за евентуални покупки на всевъзможни модели и марки коли, които в повечето случаи увисват във въздуха, но хората от форума един през друг се надпреварват да дават акъл. Накрая, нищо. Не виждам никакъв смисъл от подобни теми. В тази връзка, явно повечето хора, които питат, не знаят какво искат, че трябва някой друг да им го каже. И някой друг да търси информация, да се интересува и да я поднесе, сдъвкана, смелена, синтезирана и готова за консумация.
И трето, фанатици, обожествили дадена марка, има навсякъде и спасение от такива, няма.
Другото, питанията за евентуални покупки на всевъзможни модели и марки коли, които в повечето случаи увисват във въздуха, но хората от форума един през друг се надпреварват да дават акъл. Накрая, нищо. Не виждам никакъв смисъл от подобни теми. В тази връзка, явно повечето хора, които питат, не знаят какво искат, че трябва някой друг да им го каже. И някой друг да търси информация, да се интересува и да я поднесе, сдъвкана, смелена, синтезирана и готова за консумация.
И трето, фанатици, обожествили дадена марка, има навсякъде и спасение от такива, няма.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”