Подкрепете Българското!!!Гласувайте срещу акциза на ракията!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Подкрепете Българското!!!Гласувайте срещу акциза на ракията!

Мнениеот kav4o » Пет 05 яну 2007 19:11

Ако ние не се преборим,няма кой.Гласувай народе!Да спасим малкото безплатни неща,които ни останаха :drunk :patriot
http://maxtanev.freehostia.com/petit/ja ... onbook.php

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 05 яну 2007 19:21

Гласувах против акциза!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 05 яну 2007 19:38

ако мислите че някой ще ви обърне внимание........ :roll:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 05 яну 2007 19:50

дали има смисъл тази подписка?ако има ще накарам много хора да я попълнят.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 05 яну 2007 19:57

Няма начин. То за АЕЦ какво подписка имаше и не помогна... :cry: :( Иначе за рИкията винаги ама едва ли ще стане нещо. Просто сме последна дупка на кавала в EU. :? :cry: :( :drunk :drinking:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 05 яну 2007 20:25

Аз гласувам да се забрани домашното производство на каквото и да е, като се почне от алкохола и се свърши с лютеницата.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 05 яну 2007 20:28

musura написа:Аз гласувам да се забрани домашното производство на каквото и да е, като се почне от алкохола и се свърши с лютеницата.

:shock Що?

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 05 яну 2007 20:31

е що така бе колега.нали домашното си е за дома на този които си го е произвел.секи си консумира квото иска.не е по магазините.секи може да си направи буламач манджа,нали ще си я яде тои.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 05 яну 2007 20:31

luboveliki написа:дали има смисъл тази подписка?ако има ще накарам много хора да я попълнят.

Няма никъкъв смисъл!
Важното е "лобито на няколкото големи алкохолни производителя" в парламента да си вземе комисионните :twisted:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 05 яну 2007 20:34

мусура е прав. иде реч за ПРОИЗВОДСТВО което аз го тълкувам като последващ ПАЗАР. иначе никой не може да ти забрани да си правиш в къщо каквото ти кеф. има си груйо казан-отиваме с пене да си вариме ракията ама за НАС а не да я продадеме на гошо например...
това трябва да се забрани-къде по дяволите отива контрола на наш'та с пене ракия кви шитни слагаме вътре като се отрови гошо?

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Пет 05 яну 2007 21:19

Айде да видим, живи и здрави, в края на годината колко ще са постъпленията от този смешен акциз.И как ще се доказва кой колко е произвел, и кой ще е този смел данъчен, който ще отиде в някое, например македонско селце и ще ги бори за мангизи, дали живота му няма да му е по-мил от някакви стотинки.Аз също си имам малко казанче и много ми е любопитно как ще докажат колко ракийка съм си произвел.А най-големия ташак е, че не я консумирам, но от спортна злоба.......

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 05 яну 2007 22:31

batetony67 написа:Айде да видим, живи и здрави, в края на годината колко ще са постъпленията

същите, като постъпленията от новите по-високи голби за шофьорите :wink:

Докато няма контрол, няма да има никакъв ефект от законите и правилата, които се опитват да ни наложат на добра воля.

Иначе по-горе за ракията специално го мисля сериозно. За мой късмет имам няколко познати, които са в алкохолния бизнес, а единия от тях е може би най-добрия технолог по вината в БГ, та от тях знам, че ако ще златен да е казана и гроздето да е "върха на сладоледа", нокога не може да се направи по-качествен алкохол, от този, който се дестилира в големите фабрики. Друг е въпроса, че много производители се изкушават вместо грозде, да ползват някакъв спирт + есенции и оцветители и ето ви една "Етооо го батко бе!" :wink:

Народа бавно се трови с домашен алкохол ... После защо в БГ мъжете не доживяват 70 години, а в ЕС били живи и здрави до 80 :) Защото не шорат домашна пърцуца, затова!

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 05 яну 2007 23:07

musura написа:Народа бавно се трови с домашен алкохол ... После защо в БГ мъжете не доживяват 70 години, а в ЕС били живи и здрави до 80 :) Защото не шорат домашна пърцуца, затова!

Тука си с голяма грешка :P
Като малък прекарвах всичките си ваканции на село - при баба и дядо. Ходех с дядо в кръчмата и там беше пълно с други дядковци които си пийваха яко вино и ракия и бяха на доста солидни годинки. А до колкото съм чувал от дядо винаги е било така :wink:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пет 05 яну 2007 23:07

Причината не е качеството, а количеството. mhihi mhihi mhihi :bishop

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 05 яну 2007 23:16

tyo написа:до колкото съм чувал от дядо винаги е било така :wink:

Еми аз доколкото знам, с течение на вековете, средната продължителност на живота постоянно нараства, като преди няколко стотин години примерно е била 45-50 години, а сега е 80 (грубо). То и аз като дете ходех на село при баба - беше една такава дребничка, сбръчкана и отрудена женица, та тя за мен винаги си е била "бабка", само че тогава е била на 58-59 години :shock но в никакъв случай не изглеждаше като Лили Иванова.

Я погледни един 35 годишен мангал и ако не му дадеш 55 години от раз, ще си сменя ника :wink:

Но в крайна сметка си е факт, че в българия средната продължителност на живота е малка, заради много фактори, разбира се, че си правя майтап с ракията, но и тя влияе. Пенсионерите в нормалните държави, на старини правят околосветски обиколки, ходят на почивка на Слънчев Бряг и т.н. гъдели, докато нашите пенсионери, особенно ако са на село, гледат "стока" (животни), копаят ниви, варят ракия, колят прасета, затварят буркани и т.н. и умират на 68-70 години ...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”