Голф мк2 - преработка в електромобил
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Голф мк2 - преработка в електромобил
Колега staraplanina, до къде сте в момента с проекта?
- staraplanina
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир написа:Колега staraplanina, до къде сте в момента с проекта?
Привет колеги!
Проекта за удължител на пробега нещо забуксува - търся човек/фирма която да го вземе присърце за да може да се реализира.
По принцип доста се уплашиха че усилията които ще вложат далеч ще надминат възвращаемостта в близко бъдеще и отказаха съдействие.
Разбира се има вариант и да си взема подобно нещо готово, както на тази снимка - удължител на пробега в едно норвежко Рено Кангу (фабрична електричка):
Но в този случай удоволствието от направата и придобитото знание май ще останат в небитието :(
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди месец се опитах да си правя генератор от китайска резачка и голфов алтернатор и резултата никак не ми хареса. Поразпитах и други колеги, които са правили подобни експерименти и според техния опит връзването на ДВГ и елгенератор никак не е просто за единична бройка особено, ако ДВГ не е с 5 - 6 пъти по-голяма мощност от генератора. При теб ще е още по-сложно заради постоянните магнити.
Има китайски готови генератори 3 - 3,5 кВт за около 300лв. Ако е в багажника топлината от вентилатора може да се насочи лесно в купето за през зимата. Четиритактови са и е възможна и работа на газ. Самия генератор лесно може да се преправи без да се пренавива за 160В постоянен ток. Въпреки по-добрия (по-принцип) генератор не мисля, че имаш шанс да го направиш дори приблизително толкова ефективен като китайчетата.
Има китайски готови генератори 3 - 3,5 кВт за около 300лв. Ако е в багажника топлината от вентилатора може да се насочи лесно в купето за през зимата. Четиритактови са и е възможна и работа на газ. Самия генератор лесно може да се преправи без да се пренавива за 160В постоянен ток. Въпреки по-добрия (по-принцип) генератор не мисля, че имаш шанс да го направиш дори приблизително толкова ефективен като китайчетата.
- staraplanina
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Има китайски готови генератори 3 - 3,5 кВт за около 300лв. Ако е в багажника топлината от вентилатора може да се насочи лесно в купето за през зимата. Четиритактови са и е възможна и работа на газ. Самия генератор лесно може да се преправи без да се пренавива за 160В постоянен ток.
При всички положения няма да е единична бройка

Но си е наистина голям труд и много малко хора ще се намерят да го направят, за съжаление.
Продължаваме да дерзаем, дано имам резултат

Ако на някой му се намира заден ляв стоп нека пише на лични - че сутринта ме "чукнаха" и резултата е потрошен стоп :(
-
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: 1.6D 1984
Браво съгражданино! Така и не мога да те засека по улицата с този Голф
Ако видиш бял голф 2 с черни ленти свиркай (стига да карам аз а не майка ми)
. Много бих желал да поразгледам возилото при възможност 

Потресен съм от ентусиазма ти колега..!!.
аз студентствам във Варна и се надявам да те мерна нейде из улиците.. много бих искал да разгледам колата от близо.. никога не съм виждал електромобил на живо, колкото и смешно да звучи.. 

- staraplanina
- Автомобил:
- Двигател:
Вече и фабрични е-Up и e-Golf:
найс, а?
найс, а?
дамм.. доста найс...
хайде Golf-a е добре.. но това малкото up-че.. трябва да се сгъвам на 41 в него..
поне за моята кака става..