Голф 4 нестабилен в завой. От какво?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Голф 4 нестабилен в завой. От какво?
Като се замисли човек , то не остава да е друго , не ми се вярва и на мен да е от пружини проблема , но виж за тампоните на задната греда , като нищо е възможно .
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
После да не се ваикаш че возела твърдо
пружини и си ти а за тампоните трябва да блъска през дупките като трактор.Сега какво значи нестабилна на всеки е различно
Ако си мислиш че в завоите щеси цар с твърди пружини мн се лъжеш 

apolon написа:Ако на лепенката в багажника имаш означение 2JC,т.е.comfort bumpers-работата е ясна-меки пружини.А с времето поомекнали още.
Нямам 2JC, от което следва да е със стандартни пружини.
vaiper 1 написа:После да не се ваикаш че возела твърдопружини и си ти а за тампоните трябва да блъска през дупките като трактор.Сега какво значи нестабилна на всеки е различно
Ако си мислиш че в завоите щеси цар с твърди пружини мн се лъжеш
Не ми трябва чак да съм "царят на завоите". Просто да е поне като колите с които правих сравнение (Г4 1.4 2000 г. и Bora 1.6 1999 г.).
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Колега след малко ще ти кажат и на Vag Com да я закачиш
Кое точно от тампони на задния мост не разбра, много от писачите във форума са "СУПЕР СПЕЦОВЕ". Патил съм го и знам симптомите, повечето от писалите дори не са имали коли когато ми се е случило.

Кое точно от тампони на задния мост не разбра, много от писачите във форума са "СУПЕР СПЕЦОВЕ". Патил съм го и знам симптомите, повечето от писалите дори не са имали коли когато ми се е случило.
rufkata написа:Колега след малко ще ти кажат и на Vag Com да я закачиш![]()
Благодаря, колега! Явно май натам отиват нещата, но само за експеримент не ми се дават едни 160 лв. и за това ми се иска да съм по-сигурен.
Благодаря и на останалите, които се отзоваха!
Като успея да ги сменя, ще допълня темата с резултата.
- rufkata
Разклати задницата, веднага ще усетиш ако има луфт (ляво дясно, не нагоре надолу) сори за уточнението, не подценявам никой 

- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Те поприцип 1.6 са с по-високо окачване(и по меко)от едно гти например и не са предвидени да са устойчиви при 160-180км/ч.за по-устойчива кола сложи пружини от гти или eibah ,по-широки гуми(205)и фланци(1.6см. мунимум) и ще си стабилен.
- rufkata
А именно, при резки движения на волана и в завой се заклаща и трудно се владее.
Преди да пишете, е редно поне да видите описанието на проблема.
rufkata написа:Разклати задницата, веднага ще усетиш ако има луфт (ляво дясно, не нагоре надолу) сори за уточнението, не подценявам никой
+1
Имах подобен проблем с Вентото. При скорост над 80 km/h като вляза в завой и задницата се люлееше. Иначе си возеше добре, но пък през дупки направо хлопаше. Лягах, гледах, търсех счупени пружини, амове... всичко здраво. Видях познат който също караше Венто и той излекува моето. Като споделих за проблема че носи и хлопа но само в дупки, хвана колата за теглича и я разклати наляво и дясно. Каза да сменям тампони на задния мост. Смених ги и всичко се оправи. Сменяй ги и карай

- jeriko
- Автомобил: passat
- Двигател: 1.9 TDI ATJ 2000
имал съм подобен проблем на стария пасат наистина излезе от тампоните на моста 

Kovach написа:rufkata написа:Разклати задницата, веднага ще усетиш ако има луфт (ляво дясно, не нагоре надолу) сори за уточнението, не подценявам никой
+1
Имах подобен проблем с Вентото. При скорост над 80 km/h като вляза в завой и задницата се люлееше. Иначе си возеше добре, но пък през дупки направо хлопаше. Лягах, гледах, търсех счупени пружини, амове... всичко здраво. Видях познат който също караше Венто и той излекува моето. Като споделих за проблема че носи и хлопа но само в дупки, хвана колата за теглича и я разклати наляво и дясно. Каза да сменям тампони на задния мост. Смених ги и всичко се оправи. Сменяй ги и карай
Отворих багажника, хванах здраво прага и разклатих. Но не усетих някакъв явен луфт. Колата си се клатеше като че ли само от гумите.
donervan написа:Kovach написа:rufkata написа:Разклати задницата, веднага ще усетиш ако има луфт (ляво дясно, не нагоре надолу) сори за уточнението, не подценявам никой
+1
Отворих багажника, хванах здраво прага и разклатих. Но не усетих някакъв явен луфт. Колата си се клатеше като че ли само от гумите.
Значи все още не са се прецакали тотално (според мен) . Когато започне да хлопа отзад, тогава най - после ще решиш да смениш тампони на моста

Карай така. Не мога да те разбера. Питаш - хората пишат в темата. Казват ти какво да правиш - ти опровергаваш мненията и казваш че всичко е ОК и няма луфт. Гумите са ОК. Пружините са ОК... Щом е ОК всичко, защо пускаш тема, колега?

- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Възможно ли е дотолкова да са омекнали тампоните на носачите....
Сам си дал отговора
Сам си дал отговора

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”