Дилема за избор м/у 42' или 46'' телевизор
- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
Дилема за избор м/у 42' или 46'' телевизор
Здравейте колеги.
Искам да си сменя стария и верен-работещ 32" Тв Самсунг (Кинескоп- Флатрон) с по-хубав Лед Тв.
Нямам представа коя марка е водеща или най-добра и по-малко влизаща в сервиз.Имам познат който работи в Тв сервиз и все си говорим и ми хвали,че Самсунг са основния лидер на пазара,но наблюдавам,че LG,Panasonic,Sony са с доста добри модели с хректеристики и есктри и достъпни цени за потребителите.
Другото което ме интересува е,че искам или 42 или 46 инчов,но точно колко незнам.Ще се гледа и позлва от 5м грубо.
Предимно ползване като тип монитор през лаптоп,имам HDD 3TБ за информация и т.н ,кабелна ТВ цифрова на 100% с опции за 3D канали + доста HD и Филми с 3D и HD качество.
Цената която мога да отделя е около не повече от 1350 лв,но това е тавана.
Благодаря на отзовалите се.
Искам да си сменя стария и верен-работещ 32" Тв Самсунг (Кинескоп- Флатрон) с по-хубав Лед Тв.
Нямам представа коя марка е водеща или най-добра и по-малко влизаща в сервиз.Имам познат който работи в Тв сервиз и все си говорим и ми хвали,че Самсунг са основния лидер на пазара,но наблюдавам,че LG,Panasonic,Sony са с доста добри модели с хректеристики и есктри и достъпни цени за потребителите.
Другото което ме интересува е,че искам или 42 или 46 инчов,но точно колко незнам.Ще се гледа и позлва от 5м грубо.
Предимно ползване като тип монитор през лаптоп,имам HDD 3TБ за информация и т.н ,кабелна ТВ цифрова на 100% с опции за 3D канали + доста HD и Филми с 3D и HD качество.
Цената която мога да отделя е около не повече от 1350 лв,но това е тавана.
Благодаря на отзовалите се.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Дилема за избор м/у 42' или 46'' телевизор
По въпроса за размера-колкото по-голям-по-добре.
За марките-Самсунг е лидера за звук,вграден плеър и според мен и за 3Д технология.
За цената-хм...
Аз отидох за 40 инча в магазина и се прибрах с 46.И добре съм направил.
За марките-Самсунг е лидера за звук,вграден плеър и според мен и за 3Д технология.
За цената-хм...
Аз отидох за 40 инча в магазина и се прибрах с 46.И добре съм направил.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ако имаш пари по-голям
42 ми малее от 3 метра
3д не знам, почти не го ползвам, а го имам
по съвет от форума взех панасоник
не съжалявам
42 ми малее от 3 метра
3д не знам, почти не го ползвам, а го имам
по съвет от форума взех панасоник
не съжалявам
- ZvEr4O_MaN
В магазина на Техномаркет ме посъветваха за този ТВ
http://web.technomarket.bg/products/09127270/samsung-ue-46f6400
Аз се заглеждах за този 42"LG
http://web.technomarket.bg/products/09128062/lg-42la691s
И тая 47-ца на LG
http://web.technomarket.bg/products/09127770/lg-47la620s
По коледните и новогодишни празници се заглеждаш по този модел на Panasonic
http://www.technopolis.bg/b2c/details/14483/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L42ET60E-3D-LED
Лошото е,че 47-та е над бюджета ми,а и очаквам някакво мнение по въпросните ТВ.
Нямам наблюдение към Philips,но съм чувал,че имало проблемни ТВ.Ползващите да изкажат мнение.
Някакво мнение по въпросните ТВ или ако имате предложения за някой друг модел,моля споделяйте.
http://web.technomarket.bg/products/09127270/samsung-ue-46f6400
Аз се заглеждах за този 42"LG
http://web.technomarket.bg/products/09128062/lg-42la691s
И тая 47-ца на LG
http://web.technomarket.bg/products/09127770/lg-47la620s
По коледните и новогодишни празници се заглеждаш по този модел на Panasonic
http://www.technopolis.bg/b2c/details/14483/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L42ET60E-3D-LED
Лошото е,че 47-та е над бюджета ми,а и очаквам някакво мнение по въпросните ТВ.
Нямам наблюдение към Philips,но съм чувал,че имало проблемни ТВ.Ползващите да изкажат мнение.
Някакво мнение по въпросните ТВ или ако имате предложения за някой друг модел,моля споделяйте.
За 5 метра дистанция,както и по-горе някой каза си купи ако имаш възможност и по-голям диагонал.Но и тези 46-47'' ще са ти точно оптималнните за това разстояние.
Аз имам самсунга от посочените.
Но бих си взел ЛГ-то което си дал като пример,най-малкото че има и S-тунер.Което никак не е маловажно.По инфо от нета виждам че има и добър браузър с достъп до доста голяма база данни мултимедия.
Аз имам самсунга от посочените.
Но бих си взел ЛГ-то което си дал като пример,най-малкото че има и S-тунер.Което никак не е маловажно.По инфо от нета виждам че има и добър браузър с достъп до доста голяма база данни мултимедия.
- Iezekil
Не знам дали не беше с пасивно 3Д ЛДЖ-то.Значи първо трябва да се реши това.
На второ място ми се струва,че все още това 3Д не е приоритет и върви скъпичко.Та принципно може да си вземе по-голям тв доста по-евтино + безжична клавиатурка,за да си го ползва като монитор.Това е моя съвет.Щом си има комп. за какво му е тв с браузъруай-фай,че и процесор.
Колкото до размера-аз в момента си гледам моя 46 инча от точно 2 метра по права линия.Спокойно мога да кажа,че си е добре,а и по-голям мога да гледам.
На второ място ми се струва,че все още това 3Д не е приоритет и върви скъпичко.Та принципно може да си вземе по-голям тв доста по-евтино + безжична клавиатурка,за да си го ползва като монитор.Това е моя съвет.Щом си има комп. за какво му е тв с браузъруай-фай,че и процесор.
Колкото до размера-аз в момента си гледам моя 46 инча от точно 2 метра по права линия.Спокойно мога да кажа,че си е добре,а и по-голям мога да гледам.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
42" за 5 метра....само ако върви с телескоп
Гледам 47" от 3,5м и ако искам да се изкефя на някой филм или тенис мач както трябва си го дърпам с около метър и половина към мен с масичката 

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Инвестирай в 55"
Моят с тази големина ми малее вече,и скоро май ще мина на 65

- ZvEr4O_MaN
Stivi написа:42" за 5 метра....само ако върви с телескопГледам 47" от 3,5м и ако искам да се изкефя на някой филм или тенис мач както трябва си го дърпам с около метър и половина към мен с масичката
Какава е тая 47-ма колега за която говориш?
LILO&STICH написа:Инвестирай в 55"
За 55" немога и грам да говоря,защото за мен максимума като инчове за ТВ мисля,че 46-47" е добре.Доста големичък ми се струва :)
Iezekil написа:Не знам дали не беше с пасивно 3Д ЛДЖ-то.Значи първо трябва да се реши това.
Можеш ли да ми поясниш това с пасивното и активното 3Д,че малко не ми е ясно точно за какво става дума.А кое е по-добре в случая с активни или пасивни очила,ако се закупи Тв с фукция 3Д. Тази цена която мога да отделя е малка за 42-47" с тази фумкция или аз нещо неправилно съм разбрал?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Гледам си търсиш телевизор 1080р, в такъв случай защото не погледнеш това:
http://www.technopolis.bg/b2c/details/14458/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-P42ST50E-3D-PLASMA
Както и по-новия модел:
http://web.technomarket.bg/products/09128646/panasonic-tx-p42st60e
http://www.technopolis.bg/b2c/details/14458/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-P42ST50E-3D-PLASMA
Както и по-новия модел:
http://web.technomarket.bg/products/09128646/panasonic-tx-p42st60e
- ZvEr4O_MaN
Ами нямам си представа каква е разликата между Лед и Плазма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами можеш да прочетеш каква е разликата на теория в мрежата. А можеш и да отидеш в произволен магазин и да сравниш лично дали намираш разлика и коя технология ти харесва по-добре.
Освен това за гледане от 5м разстояние аз не бих взел 42" ТВ, защото смятам, че ще е малък. Аз гледам 50" от разстояние малко над 3м и не ми е никак голям, даже мисля, че 60" би ми харесал повече.
Освен това за гледане от 5м разстояние аз не бих взел 42" ТВ, защото смятам, че ще е малък. Аз гледам 50" от разстояние малко над 3м и не ми е никак голям, даже мисля, че 60" би ми харесал повече.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Този 46 инчов Самсунг, който ти предлагат в Техномаркет е перфектен. Откъм 3D мога да кажа, че самсунг се справят най - добре, а по торентите има доста таквиа филми. Може да ви се струва невероятно, но намен ми допада повече отколкото на кино!!! На LG повечето модели са с пасивни очила, които не дават дотолкова ефектно преживяване. Друго предимство на Самсунг - а, е и самия екран - като яркост, опресняване за секунда. А цената от техномаркет е повече от перфектна. Миналата година 40 - инчовия Самсунг от същия клас излезна 1500 лева... Относно панасоника, самия факт, че Панасоник предвиждат да прекратят производството си на телевизори, заради колосални загуби от този техен сегмент на производство говори достатъчно.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Ако знаеш как омалява размера на екрана само след няколко седмици гледане. Аз си взех 55" и го гледам от 3 . 80 метра, в началото ми се виждаше голям като в кино салон, но сега ми е съвсем нормален. Така че правилното решение за размера, който има значение, е колко по голям толкова по добре.
Още един глас и от мен за Samsung.
Още един глас и от мен за Samsung.
- Iezekil
Моя май е точно този Самсунг.
Колкото до 3Д и торентите...е,няма как компресиран филм да излезе супер готино,но....Но.Пак ще повторя,вземи си нормален и голям ЛЕД тв,след време 3Д ще поевтинеят още и ще си вземеш,ако държиш,хем ще видиш и какъв размер ти понася.За това 3Д също е много готино да ти е огромен телевизора,просто тук максимата "големината има значение"важи с пълна сила.
Колкото до 3Д и торентите...е,няма как компресиран филм да излезе супер готино,но....Но.Пак ще повторя,вземи си нормален и голям ЛЕД тв,след време 3Д ще поевтинеят още и ще си вземеш,ако държиш,хем ще видиш и какъв размер ти понася.За това 3Д също е много готино да ти е огромен телевизора,просто тук максимата "големината има значение"важи с пълна сила.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”