Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Потребителски аватар
kals79
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да предпазим автомобила си (VAG) от кражба?

Мнениеот kals79 » Нед 23 фев 2014 19:01

x.user1992 написа:Това стана в Левски точно на паркинка пред Технически тоя осветения. Аз съм почти сигурен кои са ама върви доказвай.

колега като знаеш кой е какво и на кого ще доказваш,действай ако ти стиска по другият начин :k046 и гледай да няма свидетели..... :deal

Потребителски аватар
x.user1992
Автомобил: Golf IV 1.9
Двигател:

Мнениеот x.user1992 » Нед 23 фев 2014 19:10

ако го нямаше почти-то и да бях на 100% сигурен ама така..

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Нед 23 фев 2014 19:39

Аз за това съм си монтирал фабрични обемни датчици (който са всъшност сензори за движение),мелодична сирена (която доста от вас сигурно не знаят е с вградена акумолаторна батерия),и дори да се махнат клемите на акумолатора и да се допрат с цел окъсяване (има диод) сирената не спира да пищи.С тапи от задни врати (има само ключалка на багажника която се разбива 2 пъти по трудно....даже някой път клеясва).И е хубаво вече всеки да си направи някакъв прекъсвач,я на буксата,на помпата,на компютъра,на таблото (да е индивидуална и различна,и не е добре да се упоменава във форума а всеки сам да си я знае,и така...)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 24 фев 2014 16:05

А тези фабрични ултразвукови датчици къде се монтират от завода-отпред при сенниците или някъде бях чел че са на задните плафони-по към средната колонка ?

Също ми е интересно ако при допълнително монтирана аларма- примерно на МАК -по качествена се разкачи акумулатора по време на работата и, и после пак се закачи, какво се получава с алармата ? Продължава ли да охранява или не ?

Ако алармата има имобилайзер - на Ваг буксата дали излиза К линията и + при активен имобилайзер ?

Потребителски аватар
x.user1992
Двигател:

Мнениеот x.user1992 » Сря 02 апр 2014 21:29

Обемните датчици се слагат на вместо задни плафони има такива модули. Аз искам да попитам дали може да се сложи от пасажерската врата ключалката, на шофьорската ??

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 02 апр 2014 21:40

Това ли са тези датчици.Как се монтират.
http://prodavalnik.com/plafoni-s-obemni-datchitsi-vw-passat-b5-b5-5-golf-4-bora-i34226553

Потребителски аватар
x.user1992
Двигател:

Мнениеот x.user1992 » Сря 02 апр 2014 21:52

Да, тези са и се инсталират трудно, едно, че има много кабелаци ами и после трябва да си намериш някой с VDS pro, което не е много лесно, зависи в кой град си. Не е като да смениш крушка

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 02 апр 2014 22:06

Да не отварям нова тема ще попитам тука.
Колата ми е пасат б5 ,мислих да слагам допълнителна аларма,но много сложно май(трябва да се деактивира старата да се постави новата,има маи филм с ключа и както разбрах е доста скъпо това нещо).
Сега като видях тези датчици си мисля нямали да стане да ги поставя и да ги свържа към някоя врата,като се задействат че все едно е отворена вратата?
Гледам тези,ако стане ще е добра оферта.
http://prodavalnik.com/obemni-datchitsi-k-kt-za-avtomobil-i45713479

Потребителски аватар
x.user1992
Двигател:

Мнениеот x.user1992 » Сря 02 апр 2014 22:52

Евтиното винаги излиза скъпо, вземи си оригиналните, НО като ти завъртят централното с отвертката и ти се изключи алармата нямаш файда от цялта работа, трябва да ти счупят стъклото, а те ако ще го чупят е, за да ти вземат радиото или някоя чанта. Пак опираш до VDS про да ти се направят разни шмекерии по алармата

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 03 апр 2014 8:43

Нищо трудно няма при монтажа на допълнителната аларма !!!

Когато фабричната аларма е в тоя "Тъпият" режим -тоест при отключване с ключа се деактивира, тогава си поставяш една независима по читава аларма с обемни датчици за нея.

Тя започва да работи независимо, да вдига джамовете и тнт. А другата аларма просто не се бърка !!!

Даже ако допълнителната е в режим на охрана при влизане с взлом и отваряне на преден и заден капак се включва и клаксона на фабричната и става пълен панаир х 2 !

Виж, ако фабричната я прекодираш в другият режим, тогава вече започват да си пречат двете.

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 04 апр 2014 5:16

Това с махането на ключалките не е лоша идея, но не е много ефикасно.
Преди няколко дни една мацка със Субару си беше заключила ключовете във колата,
дойде пътна помощ, пича наби един клин между вратата и купето, бръкна с една кука и за по-малко от 30 секунди колата беше отворена.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пет 04 апр 2014 8:19

Някой да е казал че като махнеш ключалките колата става неразбиваема ?

На всякъде в коментарите се говори за забавяне и отказване на крадеца от присвояването на обекта. :Mr Green Fun

Дали так или през счупено стъкло, вломажджията иска ли влиза ! Въпроса е на опит и познания в тази област.

Махането на ключалките е само част от общата "система" за предпазване на автомобила от кражба. А другите части от тази система са дискутирани и преди и сега. Колкото повече-толкова повече...........

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пет 04 апр 2014 11:14

Може ли по някакъв начин, да се подсили заключването на волана, така че да не може да се счупи?

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пет 04 апр 2014 11:43

До сега съм виждал на 2 голф 4-ки който са идвали за стъкла или аларма.Единят е тук във Русе,а другият е във Варна.И двете коли са внос от Италия,имат по един патрон с ключ там-долу,където е лоста за реглажа на волана.Предполагам заключва кормилният прът....
Много интересно направени и двете коли бяха TDI 2000-2001 помпа-дюза 116к.с. :th_up

stabile
Автомобил: Passat B7
Двигател:

Мнениеот stabile » Пон 07 апр 2014 12:56

Можете ли да препоръчате или да дадете идея за gps tracker + gsm модул, които да се добавят към вградената аларма? За пасат 5.5 2001 става въпрос :)

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”