Здравейте колеги,
Отдавна се каня да сменя плеъра в автомобила си и най-после когато успях да отделя средства за това удоволствие не мога да избера измежду многото модели, които се предлагат .
Като цяло съм се спрял на няколко модела, но искам да разбера по какво се различават и от къде идва ценовата разлика.
Моделите са следните:Alpine CDA-137BTi , Alpine CDE-136BT и Alpine CDE-135BT като се има в предвид, че първоначлно се бях спрял на Alpine CDE-123R . Друго, което ме интересува е дали си заслужава да се вземе 137BTi, след като 136BT е почти същия, но с разлика в цената.
Водещо при избора ми е въпросният плеър да вади по възможност по-качествен и чист звук (за което знам че е от значение са и добрите тонколони), да има повече настройки за звука и стандартните USB, Bluetooth и т.н.
Ако някой от Вас има идея кое би могло да е по-добро или се сеща за други модели, които са по-добри но да са в този ценови клас нека пише.
Ще съм Ви благодарен да ми предложите алтернативни варианти и посъветвате за въпросните !
Благодаря предварително !

Помогнете в избора на CD player Alpine!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помогнете в избора на CD player Alpine!
По-скъпото (почти) винаги е по-. 
136 е модел за държави с DAB радио предаване, тук не знам дали има смисъл от такъв тунер.
Предимството на 137 пред 136/135 е в напрежението на изходите от предусивлателя - 4V е на 137, при 2V на другите. Има значение, при използване на доп. усилвател.
За качество на звука, зависи от какво слушаш. Ако очакваш качество от MP3, дори и на 320 kbps няма да го получиш. Особено ако очакваш и качество, без използване на допълнителни усилватели, а разчиташ на вградения. То огромно значение имат критериите. На повечето хора им харесват mp3-тройките и се радват на USb...Да, ама аз примерно се радвам повече на чисто cd, без мп3, юсб, бт, вграден усилвател и прочие безсмислени (за мен!) функции.
Другите марки в момента сякаш не могат да предложат нещо конкурентно на 137.
Pioneer имат едно що-годе cd - DEH-80PRS.
Предимството му като функционалност е, че има възможност за поканална активна система, за която на 137 ще му е нужен допълнителен процесор. И чете wav през usb. Вече дали 80PRS има хубави филтри за настройка на поканална система си е въпрос на лично мнение.
За хубав звук от значение е всеки елемент от системата. Един елемент от системата да "куца" и съответно системата няма да възпроизвежда в съответствие с пълните си възможности.
Офф, много глупости написах
.

136 е модел за държави с DAB радио предаване, тук не знам дали има смисъл от такъв тунер.
Предимството на 137 пред 136/135 е в напрежението на изходите от предусивлателя - 4V е на 137, при 2V на другите. Има значение, при използване на доп. усилвател.
За качество на звука, зависи от какво слушаш. Ако очакваш качество от MP3, дори и на 320 kbps няма да го получиш. Особено ако очакваш и качество, без използване на допълнителни усилватели, а разчиташ на вградения. То огромно значение имат критериите. На повечето хора им харесват mp3-тройките и се радват на USb...Да, ама аз примерно се радвам повече на чисто cd, без мп3, юсб, бт, вграден усилвател и прочие безсмислени (за мен!) функции.
Другите марки в момента сякаш не могат да предложат нещо конкурентно на 137.
Pioneer имат едно що-годе cd - DEH-80PRS.
Предимството му като функционалност е, че има възможност за поканална активна система, за която на 137 ще му е нужен допълнителен процесор. И чете wav през usb. Вече дали 80PRS има хубави филтри за настройка на поканална система си е въпрос на лично мнение.
За хубав звук от значение е всеки елемент от системата. Един елемент от системата да "куца" и съответно системата няма да възпроизвежда в съответствие с пълните си възможности.
Офф, много глупости написах

Здравей колега,
Соред мен за доста от нещата си прав, но забелязах че моделите 137 и 135 са със еднакви 4 волтови изходи за предусилвателя,ако греша поправи ме.Изкючение прави 136, който е с 2v.
Слушам почти всичко,а усилвател си купих скоро и за сега съм доволен, като се надявам да ми свърши работа и когато взема cd-то.Ако знаех как да сложа снимка щях да прикача
(модела е HELIX DARK BLUE 4).
Надявам се постепенно да изградя една добра и качествена система, затова винаги предвариелно се интересувам и консултирам какво да взема за да съм по сигурен в избора си.
Сравних въпросните модели и забелязах 24 битов DAC(за модел 137), проверявайки в интернет така и не можах да разбера какво представлява, като мисля че е от значение за добрата система.И все пак така и не откривам съществени разлики между 137 цата и 135.
Ако някой може да обясни, моля нека го направи !
Соред мен за доста от нещата си прав, но забелязах че моделите 137 и 135 са със еднакви 4 волтови изходи за предусилвателя,ако греша поправи ме.Изкючение прави 136, който е с 2v.
Слушам почти всичко,а усилвател си купих скоро и за сега съм доволен, като се надявам да ми свърши работа и когато взема cd-то.Ако знаех как да сложа снимка щях да прикача

Надявам се постепенно да изградя една добра и качествена система, затова винаги предвариелно се интересувам и консултирам какво да взема за да съм по сигурен в избора си.
Сравних въпросните модели и забелязах 24 битов DAC(за модел 137), проверявайки в интернет така и не можах да разбера какво представлява, като мисля че е от значение за добрата система.И все пак така и не откривам съществени разлики между 137 цата и 135.
Ако някой може да обясни, моля нека го направи !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, сгрешил съм, относно напрежението на изходите на 135.
DAC или digital to analog converter превръща цифровата информация от носителя в аналогов звук.
За хубав звук са важи доста неща, но най-вече DAC, операционните усилватели, предусилвателите.
Има и други неща като часовника на cd механизма (за минимизиране на jitter), захранване на транспорта, самия транспорт, въобще всичко.
Иначе DAC-овете са различни грейдове (класове). Колкото по-висок грейд, толкова по-добре.
Не съм навлизал по-навътре в теорията и обясненията, не разбирам от електроника. За повече информация - инет, книги
.
Ако ще слушаш mp3 от флашка, наистина не задълбавай, няма нужда и смисъл.
Helix dark blue им е най-евтината серия, но като за начало е добре. А може и никога да не си сложиш по-хубав.
Въпрос на вкус, пари, зарибяване и т.н.
DAC или digital to analog converter превръща цифровата информация от носителя в аналогов звук.
За хубав звук са важи доста неща, но най-вече DAC, операционните усилватели, предусилвателите.
Има и други неща като часовника на cd механизма (за минимизиране на jitter), захранване на транспорта, самия транспорт, въобще всичко.
Иначе DAC-овете са различни грейдове (класове). Колкото по-висок грейд, толкова по-добре.
Не съм навлизал по-навътре в теорията и обясненията, не разбирам от електроника. За повече информация - инет, книги

Ако ще слушаш mp3 от флашка, наистина не задълбавай, няма нужда и смисъл.
Helix dark blue им е най-евтината серия, но като за начало е добре. А може и никога да не си сложиш по-хубав.
Въпрос на вкус, пари, зарибяване и т.н.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Теоретично дака наистина би трябвало да играе голяма роля в звученето на даден плеър, но Андро съгласи се, че не това е елемента от който зависи звученето на даден плеър. Има няколко плеъра (от старата генерация) с 1 битов дак които си звучат много добре. Нищо че са доста стари модели. Както и повечето 24битови дакове на пазара звучат плачевно. Аз съм много далече от електрониката и това, което пиша е от това което съм чувал. Плеъра трябва да ти харесва и това е:

andro_ написа:Въпрос на вкус, пари, зарибяване и т.н.

-
- Автомобил:
- Двигател:
boqnkov написа:Теоретично дака наистина би трябвало да играе голяма роля в звученето на даден плеър, но Андро съгласи се, че не това е елемента от който зависи звученето на даден плеър.
О, да, 100% съм съгласен.
Битовете на дака не са определящи. Определящ е грейда на дака

И аз ползвам един стар плеър.
Няма мп3, няма юсб, даже усилвател няма...голяма мъка

Добре тогава,
Кое кара въпросните плеърите с 1 битов дак да звучат много добре?
Не разбирам какво да гледам и какво е от значение.
От написаното по-горе установявям, че трябва да внимавам повече в избора си.Ако взема Alpine CDE-135BT (който ми хареса от самото начало без да знам колко струва и т.н.) добро решение ли е като пари,парамерти и качество или да гледам някой модел на пайнер за тези пари пр.Pioneer DEH-80PRS който е в този ценови диапазон.
Кое кара въпросните плеърите с 1 битов дак да звучат много добре?
Не разбирам какво да гледам и какво е от значение.

От написаното по-горе установявям, че трябва да внимавам повече в избора си.Ако взема Alpine CDE-135BT (който ми хареса от самото начало без да знам колко струва и т.н.) добро решение ли е като пари,парамерти и качество или да гледам някой модел на пайнер за тези пари пр.Pioneer DEH-80PRS който е в този ценови диапазон.
-
- Автомобил:
- Двигател:
80PRS на Пионер е плеър, който дава почти всичко, което би искал масовия потребител, от гледна точка на възпроизвеждани формати и допълнителни екстри - има и различни цветове, BT и т.н.
За разлика от Алпините предлага поддръжка на активна система с поканално усилване, като системата е високи/мидбас/субуфер (това са изходите от предусилвателя, така се разделят в активен режим, като високите честоти се усилват от отделен усилвател, мидбасите - също от отделен усилвател, субуферът - също). Идеята е да имаш предна компонентна система съставена от високочестотни говорители, мидбас-ови говорители и субуфер, като всеки един от каналите се разделя в плеъра и се усилва отделно от външен усилвате. Пиша подробно, защото повечето хора изобщо не знаят за какво става дума.
В пасивен режим или предни/задни/субуфер звучи добре.
В активен режим високи/мидбас/субуфер обаче има много какво да се желае от звученето на плеъра и филтрите му.
Дак-а няма особено значение 1-бит ли е, 16 бит ли е, 24 ли е...Сонитата за 100 и нещо лева са с 24 битов, но това далеч не означава, че свирят на нивото на референсните модели.
Ако питаш мен ако нямаш възможност да сравниш на слух ( в магазин е почти невъзможно) търси си плеър, който да има екстрите, от които имаш нужда, да е достатъчно висок клас и да ти харесва на външен вид.
За разлика от Алпините предлага поддръжка на активна система с поканално усилване, като системата е високи/мидбас/субуфер (това са изходите от предусилвателя, така се разделят в активен режим, като високите честоти се усилват от отделен усилвател, мидбасите - също от отделен усилвател, субуферът - също). Идеята е да имаш предна компонентна система съставена от високочестотни говорители, мидбас-ови говорители и субуфер, като всеки един от каналите се разделя в плеъра и се усилва отделно от външен усилвате. Пиша подробно, защото повечето хора изобщо не знаят за какво става дума.
В пасивен режим или предни/задни/субуфер звучи добре.
В активен режим високи/мидбас/субуфер обаче има много какво да се желае от звученето на плеъра и филтрите му.
Дак-а няма особено значение 1-бит ли е, 16 бит ли е, 24 ли е...Сонитата за 100 и нещо лева са с 24 битов, но това далеч не означава, че свирят на нивото на референсните модели.
Ако питаш мен ако нямаш възможност да сравниш на слух ( в магазин е почти невъзможно) търси си плеър, който да има екстрите, от които имаш нужда, да е достатъчно висок клас и да ти харесва на външен вид.
- einfoodeinz
- Автомобил: Passat B5 Variant 1.9TDI
- Двигател: AHU 1998
- Контакти:
а има ли Player в този клас, който работи с Android?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Да попитам един въпрос, знам че ще е тъп, но съм бос в тези неща, а и нали за това е форума, да се учим. Имам суббуфер PIONEER TS-W308D4 и усилвател thunder TCA 2120, незнам дали това е най-добрата комбинация, но както споменах вече не съм спец. Та въпроса е, има ли някакъв начин са се усилва сигнала от ЦД-то само към буфера, защото ако усиля много, колонките ми в колата почват да кривят, някакви Магнатки са, бях ги взел за 100 лв, а буфера държи на яко усилване. Моя касетофон я няма тази опция (стар модел на Пайнер, но железен!), навите модели дали имат такава опция?
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Gain-а на усилвателя до края и толкоз... Друго няма какво да направиш
Последно избутана от toshko12 на Съб 12 юли 2014 23:39.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”