Търся информация за багажния обем.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
cristooo
Автомобил:
Двигател:

Търся информация за багажния обем.

Мнениеот cristooo » Чет 03 апр 2014 9:21

Здравейте.
Като стар фен на VW, а и собственик на Пасат, сетих се тук ви попитам, че нещо не мога сам да намеря каквото ми трябва.
Търся информация за багажния обем на различни модели коли, че ще ми трябва втора семейна кола и не знам какво да избера, която да дам на жената за да ходи насам-натам из града с детето, а ако е решил Господ - и с второто :smile. И тази кола трябва да замени поостарелия Пасат за пътувания в провинцията, за отпуските и уикендите. И понеже трябва да предвидя багажника да поема багаж - примерно сгъваемо креватче, количка, колелце - какво ли не мъкне човек с деца, та започнах да търся онези схеми, които обикновено правят автомобилните списания, когато правят ревюта на автомобили. Обикновено правят напречен разрез на колата с пространствата на седалките както и детайли размери на багажника - височина, широчина, дълбочина, дълбочина при свалени задни седалки, понякога и височина на прага за товарене. Такива схеми има и в каталозите на производителите, но в сайтовете им винаги стоят последните каталози, а на мен ми трябва кола около 2006-2008 г. Та се замислих, че някъде в безкрайния интернет може да има или сканирани автомобилни списания, или стари каталози на производителите, или просто някой готин сайт, който да е свалил тези схеми и данни и да ги дава удобно през търсачка... Та ако сте попадали на подобни полезни източници на информация, искам да Ви помоля да ги споделите, че има голяма разлика между това колко голяма изглежда една кола външно и колко е голяма отвътре. Благодаря предварително на отзовалите се да ми помогнат :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Търся информация за багажния обем.

Мнениеот kris11 » Чет 03 апр 2014 9:30

Купи си 1 ван и всичките ти проблеми и въпроси ще отпаднат. Количките няма нужда да се сгъват дори.

cristooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cristooo » Чет 03 апр 2014 10:55

kris11 написа:Купи си 1 ван и всичките ти проблеми и въпроси ще отпаднат. Количките няма нужда да се сгъват дори.

Много ванове са със значително повдигнат под, за да може като се махнат задните седалки да се образува абсолютна равна повърхност (да не пречат калниците), подходяща за обемисти товари и реално вътрешния ПОЛЕЗЕН обем не е кой знае колко по-голям отколкото на голямо комби. Пример е точно Шарана от снимката ти и старите Рено Еспейс - цялата им височина е изядена от високият под. Затова предпочитам да видя данните и схемите. VW Touran ми харесва като външни габарити, но ми идва скъпичък. Гледах и ванове - Citroen C8/Peugeot 807, но те ми изглаждат доста големи като външни габарити - струва ми се, че ако дам такава кола на жената, ще й очука ламарините за отрицателно време :banghead ! Вчера се загледах и по някакво Мицубиши Граднус - дизеловият му двигател е 2.0 TDI на VW! Не съм е отказал и от по-малки комбита/миниванове, стига да ми е достатъчен багажника.
Затова търся да видя схемите за да избера оптималното съотношение външни габарити/вътрешен полезен обем/цена на притежание.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 03 апр 2014 11:11

Когато изтъкваш равния под като недостатък, означава ли, че търсиш кола, в която подът на багажника е под нивото на пода на купето(пътническото пространство)? Защото аз не съм виждал такава кола. Също смятам, че багажниците на вановете не са сравними с багажниците на комбитата, а са значително по-големи. Точно багажникът на Шарана от аватара на Крис е ОГРОМЕН в сравнение с което и да е комби.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 апр 2014 18:58

Не го хваля , но сам се уверих,че е практичен след 2бр.Б4 комби.
Пода на багажника е на нивото на горния ръб на бронята. 3-4-5-6-7 се свалят за броени секунди без инструмент - пренасянето отнема повече време.Много често го карам като пикап - само с 2 седалки и товар.Изброените седалки могат да се сгънат напред. Ако пък случи- на модел с въртящи се предни седалки ще разбереш каков значи легло.Спокойно се пренасят вътре велосипеди при свалени седалки в дясно. Не налитай на френски и италиански ванове за да не рониш крокодилски сълзи.Имах 1 италианка и няма да припаря там повече.
Спец .Шарана е по-къс от Б5 и седан и комби, и е много по-удобен за паркиране м/у 2 надлъжно разположени автомобила - има големи огледала и голям обзор.Когато паркирам Б5 седана на сина се изприщвам, а бях много свикнал на Алфа 155 . Вана и за жена е по-удобен - по-висок е и има по-добра видимост. Недостастък е леко по-високия разход на гориво.
Всичко е мое лично мнение и не задължавам никого. Аз съм го взел да ми върши работа по предназначение. Като бонус са общо 7 те места.

Потребителски аватар
Vlado1111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado1111 » Чет 03 апр 2014 20:23

Здравей колега , провери на testdrive.bg ! Има данни , но не и схеми.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”