Здравейте колеги,
Някой който е с подобен автомобил да има автокаско? Да му се е случвало да завежда щети?
Обичам си голфчето и наскоро инвестирах сериозно в двигателя и окачването (не да модифицирам а да въведа в ред), и имам желанието да го пребоядисам цялостно. Има чукнато, одраскано и т.н. и ми е жал да го гледам така. Мисля да си го карам още дълги годинки (да чукна на дърво) но ме е страх след като го боядисам да не ми го надере с ключ някой завистлив/пиян или пък в по-лошият случай да се ударя.
Въпросът ми е - при такава стара кола ако направя каско какви са шансовете да ми възвърнат правилните суми а не някакви колкото да ми отбият номера? Ако им покажа фактури за разходите по ремонта застрахователите длъжни ли са да ми възвърнат пълната сума?
Благодаря предварително!

Съвет за автокаско - заслужава ли си (Голф 3 1995)
- JoroHondata
- Автомобил: Honda Legend KB1 V6
- Двигател: J35A8 от 2007
- Контакти:
Re: Съвет за автокаско - заслужава ли си (Голф 3 1995)
Здравей колега
Това, което мога да ти кажа от моя гледна точка: винаги си заслужава човек да си застрахова автомобила.
Има някакъв минимум от сума, която би трябвало да се плаща без значение на колко години ти е колата (някой по- запознат да напише по- подробна информация). Сумите по щетите се определят по няколко начина (например дали има виновен в момента на щетата, и дали си признава вината- тогава сумата по щетата е по- висока), и според мен всички ЗК се мъчат да се доближат до "правилните" суми. По принцип аз съм получавал суми, изчислени по Експертна оценка (в пари), а не по други схеми (доверен сервиз или по фактура), и винаги съм бил доволен.
Поздрави
Това, което мога да ти кажа от моя гледна точка: винаги си заслужава човек да си застрахова автомобила.
Има някакъв минимум от сума, която би трябвало да се плаща без значение на колко години ти е колата (някой по- запознат да напише по- подробна информация). Сумите по щетите се определят по няколко начина (например дали има виновен в момента на щетата, и дали си признава вината- тогава сумата по щетата е по- висока), и според мен всички ЗК се мъчат да се доближат до "правилните" суми. По принцип аз съм получавал суми, изчислени по Експертна оценка (в пари), а не по други схеми (доверен сервиз или по фактура), и винаги съм бил доволен.
Поздрави
Можеш да си направиш една само за щети без кражба.Колкото да вземеш нещо ако те закачи някои.Друг е въпроса като отидеш на оглед преди каското какво ще пишат.Опишат ли драскотини..вдлъбнатини...и т.н по повечето детаили все едно си си дал парите на вятъра.Аз лично отказах преди време да ги храня тези понеже също имах такава стара кола и за 3 елемента единият от които със изчукване и трите за боя ми дадоха 300лв във които не се събрах хич.Говоря обаче за качествен сервиз със идеална боя и материали...не евтини гаражчета.5 години им давах по 500лв пълно каско и веднъж като се наложи.....
И следващите няколко години ми доидоха супер тези спестени пари които една малка част вложих във колата...другите изпих и изядох... 

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Според мен не си струва. По-добре си пази парите за ремонт, ако се наложи.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Моето Ауди е набор 96 и си го каскирам на 5000лв, което е по-средата на оценката (дават го от 4000 до 6000). При последния удар ми изплатиха 2000лв и парите ми стигнаха да оправя щетите и да покрия вноската по-каското
С 2 думи има смисъл да се прави каско и на стара барака, но предполагам зависи къде.

С 2 думи има смисъл да се прави каско и на стара барака, но предполагам зависи къде.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 04 апр 2014 20:38, променено общо 1 път.
Да ..явно зависи от застрахователя.Този моя беше ДЗИ.След като ми приведоха сумата...понеже колата е дърта и не подлежи на техен сервиз...написах веднага едно официално възражение относно сумата.По принцип пари не исках.Желаех да ми е оправят във техен сервиз.Не пожелаха и ми отговориха със една таблица ..овехтяване на автомобила....цената на боята...колко часа са нужни да се оправят и там подобни.И според тях това си е реалната цена за ремонт.Цената на боята беше близка до Слоновата Кост на Оргахим..а часовата ставка бе минималната работна заплата съответно разбита на часове. 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, преди повече от 2 години, когато имах Голф 3-ка, след като ми закачиха колата (шоф. врата) отидох да питам за каско! И като ми обясниха, че трябвало колата да има Аларма, за да може да я одобрят за каското, и трябвало да си сложа аларма, защото заводската не важала, направо ме отказаха!
И до колкото разбрах, цените на частите за дадена кола, примерно Голф 3-ка ги водят от най-евтините!
И не очаквай да излезеш на далавера, по-скоро си заделяй парите за каското и ако се наложи (дано не се налага) да си правиш колата, си плащай, ще си по-доволен!
Точно Голф-а, тогва ми го оцениха на 2500 лева! Сметни сам сега колко ще го оценят! Общо взето каското, е доста рискова игра, като на ролетка, не знаеш кога ще те изпарзалят!
И до колкото разбрах, цените на частите за дадена кола, примерно Голф 3-ка ги водят от най-евтините!
И не очаквай да излезеш на далавера, по-скоро си заделяй парите за каското и ако се наложи (дано не се налага) да си правиш колата, си плащай, ще си по-доволен!
Точно Голф-а, тогва ми го оцениха на 2500 лева! Сметни сам сега колко ще го оценят! Общо взето каското, е доста рискова игра, като на ролетка, не знаеш кога ще те изпарзалят!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
По-обосновано е да се напънеш и да си купиш гараж на лизинг, отколкото да се набутваш за каско при толкова стара кола.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
А гаража можеш ли да си го закараш пред работата, пред къщата на приятели или роднини или навсякъде където ходи колата. Също така гаража не помага когато си се разсеял и не виждаш връхлитащия те от дясно Роувър

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Няма пълно щастие на този свят.
Според мен изобщо не си заслужава КАСКО на Голф 3-ка ! То всеки елемент му е по 20 лева (калник,фар,стоп,стъкла,огледала и т.н.) !
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bmwww написа:Според мен изобщо не си заслужава КАСКО на Голф 3-ка ! То всеки елемент му е по 20 лева (калник,фар,стоп,стъкла,огледала и т.н.) !
Тя за никоя кола над 10-12г не си заслужава освен ако е някое Порше, Ферари или Бугати с нумизматична стойност.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Колега, не се занимавай с автомобилни застрахователи. Това са чиста проба узаконени измамници.
Както казаха колегите по-горе, заделяй си парите които иначе ще даваш на измамниците в някой влог и си мисли че вече имаш застраховка. Така ако нещо стане (недай си Боже), знаеш че имаш сигурен кеш който ще оправи колата без да се молиш на некави мазни типове да ти върнат парите които си им дал под формата на вноски.
пп: нали знаеш притчата за производителя и стоте търговци. Накратко - един производител е повече от 100 търговци като стойност

Както казаха колегите по-горе, заделяй си парите които иначе ще даваш на измамниците в някой влог и си мисли че вече имаш застраховка. Така ако нещо стане (недай си Боже), знаеш че имаш сигурен кеш който ще оправи колата без да се молиш на некави мазни типове да ти върнат парите които си им дал под формата на вноски.
пп: нали знаеш притчата за производителя и стоте търговци. Накратко - един производител е повече от 100 търговци като стойност

-
- Автомобил: VW Golf Mk.3
- Двигател: AEA 1995
Благодаря за съветите, колеги!
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Ако направиш щета ще ти дадът по-малко от това което си платил ,сигурен съм 200%
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”