най-добрата халогенна крушка?!
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези дни се поразходих за да видя какви крушки има по пазара. И ето резултата от проучването:
1.OSRAM COOL BLUE - за нея много се писа
2.OSRAM ALLSEASON SUPER + 30%
3.OSRAM SILVERSTAR + 50%
4.OSRAM SUPER + 30% - 8лв
5. XENON MEGA WHITE + 30 % - цена за 2 бр. 19.99лв.
Ако имате отзиви за тях, пишете.
PHILIPS никъде не намерих.
1.OSRAM COOL BLUE - за нея много се писа
2.OSRAM ALLSEASON SUPER + 30%
3.OSRAM SILVERSTAR + 50%
4.OSRAM SUPER + 30% - 8лв
5. XENON MEGA WHITE + 30 % - цена за 2 бр. 19.99лв.
Ако имате отзиви за тях, пишете.
PHILIPS никъде не намерих.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
didoriginal написа:Имам и един въпрос - да не би да е с наполовина скъсен живот?
Точно така!
От 29.12 и аз съм със същите крушки и наистина светят добре, но са по-топли, тоест, нагряват се повече от нормалните (за това и светят повече), но и изгарят по-бързо.
Ама какво да се прави! Куверта е за точно определена консумация! (стандартна крушка). Който иска нещо отгоре (повече светло) си плаща на келнера! (с нови крушки)

М/у впрочем, аз на единия фар бях със стандартна, а на другия с усилена крушка 100/90 W. Тези на ОСРАМ светят точно като усилената, но с по-ниска консумация. (вероятно)
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Ето ви малко адреси ...
Philips се продават след автоборсата на Горубляне има магазинче за автоаксесоари и тунинг. Там има всичките модели и Philips Blue Vision са 60 лв.
От няколко дни слушам реклама на официалния вносител, магазина бил на бул. "Христо Ботев" срещу 2-ра градска (цитирам по памет)

От няколко дни слушам реклама на официалния вносител, магазина бил на бул. "Христо Ботев" срещу 2-ра градска (цитирам по памет)

- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има доста разлика между Osram Cool Blue и Philips Blue Vision,за това и филипса е по-скъп-защото свети повече!Като цяло Филипс е по-добрата фирма от двете!Скоро имаше един случай с ударена s класа,на която трябваше да се смени десният фар.Имаше фабричен ксенон филипс.Фара се подмени,но сложиха крушка на Осрам и ефекта беше,че като застанеш пред колата,фара с осрама,свети по-слабо от другия с филипс!Сложи се крушка на филипс и всичко се оправи!разликата в цената на крушките беше около 90лв!Та като става въпрос за халогенни крушки или ксенонови,филипс е най-доброто!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
В теста който беше пуснат в темата IPF Low Beam беше с по-добър резултат ,но аз лично не съм виждал такива.Само обаче не мога да разбера смисала да копуваш Philips Blue Vision вместо Philips Vision Plus 50%-според Филипс разликата е само в визията на фаровете-която първо не знам кво и е по-хубаво от бялата и е 10 лв. отгоре за крушка.Аз лично се спрях на Vision Plus ,но чакам да си сложа DRL щото тия крушки са с намален живот и не си струва да се ползват за дневни.
Rabbit_TDI написа:В теста който беше пуснат в темата IPF Low Beam беше с по-добър резултат ,но аз лично не съм виждал такива.Само обаче не мога да разбера смисала да копуваш Philips Blue Vision вместо Philips Vision Plus 50%-според Филипс разликата е само в визията на фаровете-която първо не знам кво и е по-хубаво от бялата и е 10 лв. отгоре за крушка.Аз лично се спрях на Vision Plus ,но чакам да си сложа DRL щото тия крушки са с намален живот и не си струва да се ползват за дневни.

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Това нещо става ли за габарит на Г2?
а това за стопове?
Автомобилни крушки PHILIPS 4W 12V бяло-синя светлина , 2бр.
К №: T4W Blue Vision Set
Цена: 10.00 лв.
а това за стопове?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
_WV_ написа:Rabbit_TDI написа:В теста който беше пуснат в темата IPF Low Beam беше с по-добър резултат ,но аз лично не съм виждал такива.Само обаче не мога да разбера смисала да копуваш Philips Blue Vision вместо Philips Vision Plus 50%-според Филипс разликата е само в визията на фаровете-която първо не знам кво и е по-хубаво от бялата и е 10 лв. отгоре за крушка.Аз лично се спрях на Vision Plus ,но чакам да си сложа DRL щото тия крушки са с намален живот и не си струва да се ползват за дневни.
http://krushki.hit.bg/bluevision7.htm
Да де ама тука е сравнена с обикновенна крушка.Vision Plus дава бяла светлина и не виждам предимство на Blue Vision пред Vision Plus освен визията на фара,а и за 50 лв. комплекта мисля че Night Guide е по-добра.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
musura написа:а това за стопове?
Види ми се да става. Колко грошчета чинят?
EDIT: За 4 лева ми се струва добра инвестиция.
Последна промяна от w_smith на Нед 07 яну 2007 8:38, променено общо 1 път.
Ще ви споделя и моя опит по темата с фаровете. Най-напред да кажа, че замервах напрежения. При работещ двигател и включени фарове имам 13.5V на акумулаторните клеми, и 12.5V на буксата на една от крушките. Вярно че е голяма разликата, но засега така ще я карам, защото успях да подобря значително светлините.
Първо да спомена че моите фарове са от плексиглас, или нещо подобно, абе пластмасови. И единия ми фар беше някакси зацапан и с петна. Другия беше що-годе нормален. Реших да ги почистя, ама не става с какво да е, и намерих препарат за полиране на пластмаса. Ефекта беше поразяващ, фаровете ми сега са кристално чисти. Като нови бих казал. След това си купих нови крушки GE NIGHTHAWK 55/60W. И сега положението е съвсем различно отпреди. Страшно съм доволен от фаровете сега, светят идеално и видимостта е значително подобрена.
Първо да спомена че моите фарове са от плексиглас, или нещо подобно, абе пластмасови. И единия ми фар беше някакси зацапан и с петна. Другия беше що-годе нормален. Реших да ги почистя, ама не става с какво да е, и намерих препарат за полиране на пластмаса. Ефекта беше поразяващ, фаровете ми сега са кристално чисти. Като нови бих казал. След това си купих нови крушки GE NIGHTHAWK 55/60W. И сега положението е съвсем различно отпреди. Страшно съм доволен от фаровете сега, светят идеално и видимостта е значително подобрена.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”