Пасат b5 1.9 тди afn - на наклон започва да върви на първа
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат b5 1.9 тди afn - на наклон започва да върви на първа
Когато оставя колата на байр на първа скорост и колата започва да си върви леко по леко.Пробвах на 4 скорост с ръчна да потегля и колата гасне,значи не е съединител тъй като не боксува,остава май компресията да е зле.Колата си има мощност и не харчи масло.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Странен проблем с b5 afn
Опъвай ръчната и ще стои мирна. 
И мойта на голям наклон оставена на първа превърта малко, има хора които и на равно да паркират дърпат патерицата, така че.. не се тревожи нормално е.

И мойта на голям наклон оставена на първа превърта малко, има хора които и на равно да паркират дърпат патерицата, така че.. не се тревожи нормално е.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Задължително ръчната и поради друга причина, заради маховика . При паркиране дръпваш ръчната и след като видиш ,че не мърда колата- отпускаш съединителя , Така той не е под напрежение и му се удължава живота.
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Маховика не ми е проблем тъй като съм с едномасов.Преди време го нямаше този проблем от скоро е.Ще карам така докато не стане по зле.
- achodemo
samo_pechka написа:Задължително ръчната и поради друга причина, заради маховика . При паркиране дръпваш ръчната и след като видиш ,че не мърда колата- отпускаш съединителя , Така той не е под напрежение и му се удължава живота.
Ей това пък НИКОГА не ми е минавало през ума , а е много вярно , пружините в маховика понасят цялата тежест на колата ! Браво "samo_pechka" , много ценна вметка !

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Пасат b5 1.9 тди afn - на наклон започва да върви на пър
или другия варичнт е не на предавка 1,а на задна предавка.Задната предавка е по-къса и затова по-държи.
Аз на моя Пасат Б4 1,9ТДИ 110кс имам подобни наблюдения,преди пасата карах Г2 1,6ТД и пак същата работа.Ладата на баща ми преди години с натоварено ремарке съм спирал на баир и пак не тръгваше.
Каква ли е причината наистина наще коли да не държат на баир?
Аз на моя Пасат Б4 1,9ТДИ 110кс имам подобни наблюдения,преди пасата карах Г2 1,6ТД и пак същата работа.Ладата на баща ми преди години с натоварено ремарке съм спирал на баир и пак не тръгваше.
Каква ли е причината наистина наще коли да не държат на баир?

-
- Двигател: AHF
nasttii написа:Когато оставя колата на байр на първа скорост и колата започва да си върви леко по леко.Пробвах на 4 скорост с ръчна да потегля и колата гасне,значи не е съединител тъй като не боксува,остава май компресията да е зле.Колата си има мощност и не харчи масло.
а на колко хиляди км. е ангренажния ти ремък?
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
Ангренажа и ролките са сменени преди 20 000км.Вчера пробвах на един наклон като я оставих на 1-ва и отворих капака ,гледам че когато започне да си върви леко по леко се въртят и ролките което значи ,че самия двигател изпуска.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Това значи че има слаба комприсия. Не зависи от скоростите. Приди време имах опел който правеше така. След основен ремонт на мотора беше бетон. Не мърдаше и да побутнеш даже. Ако искаш си премери компресията. Но след като нямаш проблеми и не хапва маслото защо се притесняваш. Дърпай си ръчната и си свиркай. Може още 200 000 да изкараш така.
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
samo_pechka написа:Задължително ръчната и поради друга причина, заради маховика . При паркиране дръпваш ръчната и след като видиш ,че не мърда колата- отпускаш съединителя , Така той не е под напрежение и му се удължава живота.
Това вярно ли?

Аз правя точно обратното - отпускам съединителя, чакам колата да застане на ръбче и тогава дърпам ръчната..

- achodemo
StrEagle написа:samo_pechka написа:Задължително ръчната и поради друга причина, заради маховика . При паркиране дръпваш ръчната и след като видиш ,че не мърда колата- отпускаш съединителя , Така той не е под напрежение и му се удължава живота.
Това вярно ли?![]()
Аз правя точно обратното - отпускам съединителя, чакам колата да застане на ръбче и тогава дърпам ръчната..
Има логика да е вярно. До колко му вреди наистина не знам.
-
- Двигател: AHF
И все пак мини през някой сервиз да ти видят ангренажа може да са ти сложили някой ментажен или да се е износил ,ако беше компресията зимата щеше да имаш голяма драма с паленето сутрин!!!!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега, би ли обяснил какво точно прави ангренажа, че ми стана интересно
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
то ако е ангренажа и преплъзва нали ще стане всичко на салата като я напъна и прескочи някой зъб.Ще видя от някъде да взема един манометър до 40бара и да измеря компресията как е.Може и от някой клапън ако не затваря добре да изпуска ама си пали добре иначе.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Аз лятото уча приятелката ми да кара. И нали й казвам според наклона на коя скорост да остави колата. Викам си, дай да й покажа нагледно - намерих един голям баир, включвам на първа и колата тръгва лека полека назад.
Викам си дай да пробвам обратното - на задна - колата тръгва напред. И се изложих.
Двигателя е AHU, колата върви, не гори масло, не харчи много. От какво може да е?

Върни се в “Дизелови агрегати”