Подкрепете Българското!!!Гласувайте срещу акциза на ракията!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 05 яну 2007 23:56

Чеки бре еееее... Аз имам столетници във фамилията ти ще ми разправаш за 70 години. Кво като са на село и са пили ракия и вино? :roll: Просто сега всичко е химия и тия които са на село живеят доста повече от тия в "града" дето не гледат свине и не пият вино. :lol: 8)
Не можеш да ме убедиш че залегналия живот в града е по-здравословен от други места. Дори поради факта примерно че не слизаме от колата или рейса, а само им дишаме боклуците. :) :D
Този алкохол по магазините не става за нищо. Последното ми беше с една водка "Спирт" която не ставаше даже за палене на печката. Сипваш и гасне. Пробвах с домашна ракия и о чудо. Замалко да си изгоря косата. Пък иначе ако изпия от тая водка толкова колкото пих от ракията сигурно сега нямаше да си пишем. :? Прави си изводите. :lol: :) :o
Хубав бил алкохола във фабриките ама друг път. Ако си пил истинска Смирноф примерно от чужбина за 30 40 евро бутилката ще разбереш каква е разликата между нея и наще гаражо-фабрикантски боклуци по магазините за 5 лева които толкова хвалиш. :wink: :P

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Съб 06 яну 2007 0:15

То варенето на ракия са го измислили преди няколко години....А и до сега не съм чул за натровен от домашарка , освен ако човека не си знае мярката

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 06 яну 2007 0:19

blacki написа:Ако си пил истинска Смирноф примерно от чужбина за 30 40 евро бутилката ще разбереш каква е разликата между нея и наще гаражо-фабрикантски боклуци по магазините за 5 лева които толкова хвалиш. :wink: :P

Точно Смирноф не ми е мерилото за хубав алкохол или водка, но няма значение, изпил съм доста големи количества всякакъв алкохол и дори и да не се умира от домашна ракия, най-малкото боли глава и е по-гадна, освен за закоравели-пиячи-на-домашна-ракия. Те са като пушчите на Арда - не им пука, че смърди и люти, вече са свикнали :wink:

Иначе blacki, не ми се захващат с тебе спорове, ама вземи прегледай малко статистиките, да се убедиш сам, защото ще е безмислено аз да ти говоря, колко е продължителноста на живота в БГ, колко е на село и колко е в града. Да знаеш от мен, че най-много се умира от бачкане, не от лежане :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 06 яну 2007 0:24

ОК Щом казваш. Значи пра дядо ми като е копал лозя и градини цял живот и даже е бил клан от турци е доживял стотака, а ние които лежим може да го надживеем така ли? :roll: Хаха съмнявам се. Всичко се свежда до околна среда според мене и химиите които слагат в храните. :? Другото е бошлаф работи. :wink:
ПП А и човека е починал от старост, а не от преумора или болест както става в днешно време- инсулти инфаркти и тн.. В пълно съзнание си е бил. :cry: :( Но са нямали хапове, антибиотици и други такива лайна, а е имало само аспирин. Нямали са изкуствено "подобрени" храни и алкохоли.
Айде стига толкова по тая тема че пак ще се напия. :) :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 06 яну 2007 0:30

blacki написа:ОК Щом казваш. Значи пра дядо ми като е копал лозя и градини цял живот и даже е бил клан от турци е доживял стотака

Това са изключения колега, нали се сещаш, че останалите съселяни на дядо ти не са доживяли стотака :idea:

Всичко е важно, стрес, околна среда, начин на живот и т.н., но основното нещо, което скапва хората по селата е бачкането, те самите не го осъзнават, защото цял живот е било така при тях, но им се взима огъня сутрин от 4 и вечер поне до 7-8 часа :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 06 яну 2007 0:35

Е да но не се разбрахме исках да кажа че човек е това което яде и пие. Не може да ядем химически боклуци и да пием изкуствено правени ракии и да искаме да сме хора рииш ли. А за неговите съселяни бъди сигурен че са изкарали доста над 70. Щото като бях малък съм си говорил с пра баба ми но не помня друго. Пък и тя не е лежала де. :wink: Има баби и дядки, които още си живеят там в момента и си копат и си пият, а са на доста прилична възраст. :wink:
Иначе това за физическия труд е така. Виж обаче умствения е друго нещо. Но пък и умствен само не става щото тогава тялото закърнява. Преки наблюдения. :wink:
Май още ме държи ракията от преди 5 дни. :lol:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 06 яну 2007 0:49

musura написа:най-малкото боли глава и е по-гадна, освен за закоравели-пиячи-на-домашна-ракия. Те са като пушчите на Арда - не им пука, че смърди и люти, вече са свикнали :wink:

НЕ Е ВЯРНО! :twisted:

Аз пия всякакъв алкохол освен водка и купена ракия.

Хубава домашна ракия предпочитам дори пред доста видове хамериканска ракия!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 06 яну 2007 1:03

Мхм на домашна ракия ако си майстор могат да се докарат такива аромати и вкусове дето не си ги и сънувал даже и в най-скъпите "маркови" питиета. :wink: :) :o Виж ако не си пил хубава при вас значи просто нещо ви е кофти гроздето в онзи край или не си попаднал на такава. :wink: Ще слезем някой път надоле към Мелник да ти покажа за какво говорим не само сухи моабети. :lol: 8) :drinking: mhihi
Па и дето се пееше истинското вино е горчиво... :oops:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 06 яну 2007 1:25

Абе всичко могат да направят,ама ракията не могат да ни спрат.А ако се опитат това ще Им е най голямата грешка.Тва да не е АЕЦ....Тва е РАКИЯ!Без АЕЦ Българина може,без ракия...едва ли.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 06 яну 2007 1:45

и аз съм почитател на хубавата домашна (даже на 2.1.2007 ме гостиха с 40 годишна...)

обаче акциза има смисъл
1. Много хора правят ракия за да я продават - това е факт безспорен в което и село да влезнеш които да питаш ще ти кажат човек дето продава
качеството е много съмнително понеже "е за продаване"
сега повечето са съвестни хорица и разчитат догодина да се върнеш и няма 6-5 обаче знае ли човек на какъв гявол ще попадне...
Алкохола е акцизна стока та така...

2. Има малък процент дето ще ги спаси от отравяне... mhihi
това е отчасти сериозно - в наше село баща и син свариха 600л ракия и не мислят да продават... според мен САМО ЕДИН ЩЕ ОЦЕЛЕЕ НАКРАЯ mhihi mhihi mhihi

3. Истинските мераклий ракиджий няма да ги спре защото отдавна си имат казани вкъщи - а там акциз нямаааа - та така

казан имам - вземам евтино "Мистър 10%" mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 06 яну 2007 1:58

[quote="DragoGT"][/quote]

Бате не се обиждаи ама пълни глупости приказваш!
1во аз досега човек отровен от домашна ракия не съм чувал.От купешка съм!
2ро Според Тебе може....изглежда не си сядал сериозно да пиеш....(много си се поевропейчил)
3то Ракията варена в домашно казанче,която е равносилна на тенджера под налягане си е отровна.Никой истински ракиджия няма да си вари ракията в домашно казанче.

п.с. за к'во са тея казаници бе?Ние имаме по стари действащи казаници от историята на който и народ да се сетиш!Ако не вярваш ,ела ще заведа.....

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Съб 06 яну 2007 1:59

Казанче си имам, плодче си купувам летото от пазара, и си варим у нас , па да дойде ЕС да ме фане за акциза!!!! :wink: Ракията немогат ни земат!!! 8)

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 06 яну 2007 2:03

Huizel написа:
DragoGT написа:

Бате не се обиждаи ама пълни глупости приказваш!
1во аз досега човек отровен от домашна ракия не съм чувал.От купешка съм!
2ро Според Тебе може....изглежда не си сядал сериозно да пиеш....(много си се поевропейчил)
3то Ракията варена в домашно казанче,която е равносилна на тенджера под налягане си е отровна.Никой истински ракиджия няма да си вари ракията в домашно казанче.

п.с. за к'во са тея казаници бе?Ние имаме по стари действащи казаници от историята на който и народ да се сетиш!Ако не вярваш ,ела ще заведа.....

1во има и умряли от домашна ракия - това че не си чувал нищо не значи
познавам идиоти които добавят спирт към какво ли не и няма ти казвам какво се получава

2ро за тия дето казах са ми далечни братчеди и ги познавам много добре вярвай ми някой ще умре от пиене...
а за пиенето сериозно ще седнем някой път и ще видиме на кой му по-голяма..... mhihi

3то ама въобще не говоря за тенджера под налягане а за истински казан
е не толкова голям колкото на село но повярвай ми сериозен
познавам една камара народ с подобни
ако искаш събери материал и ела да свариш на вилата.... (ще ти взема наполовина mhihi)

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Съб 06 яну 2007 2:08

DragoGT написа:
1во има и умряли от домашна ракия - това че не си чувал нищо не значи
познавам идиоти които добавят спирт към какво ли не и няма ти казвам какво се получава

2ро за тия дето казах са ми далечни братчеди и ги познавам много добре вярвай ми някой ще умре от пиене...
а за пиенето сериозно ще седнем някой път и ще видиме на кой му по-голяма..... mhihi

3то ама въобще не говоря за тенджера под налягане а за истински казан
е не толкова голям колкото на село но повярвай ми сериозен
познавам една камара народ с подобни
ако искаш събери материал и ела да свариш на вилата.... (ще ти взема наполовина mhihi)

1во спирта си е спирт,ракията си е ракия!
2ро по голяма е вероятноста да умре некои когато се е напил,а не докато е пил!
3то.Неща,искаш акциз да плащам ;)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 06 яну 2007 11:42

Върни се в “ОФФ-Топик - други”