Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Re: Нов велосипед от Kитай vs. втора употреба от Германия?
Благодаря на всички ,които ми дадоха мнение и съвет за това какво да си взема. Може би е добре темата да продължи в посока ,която ще е полезна за хората които имат по-големи възможности от моите( за хората с цървулите разбрах какъв е варианта) и за тях велосипеда е от съществена важност.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
На какво попаднах в Продавалника,не знаех че тази фирма произвежда и велосипеди
Иначе за толкова пари не е лошо предложение !
http://prodavalnik.com/velosiped-filips-chisto-nov-promotsiya-i45890399

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
silver bird написа:Благодаря на всички ,които ми дадоха мнение и съвет за това какво да си взема. Може би е добре темата да продължи в посока ,която ще е полезна за хората които имат по-големи възможности от моите( за хората с цървулите разбрах какъв е варианта) и за тях велосипеда е от съществена важност.
Поста ми не целеше обида към теб или който и да е друг участник в дискусията а едиснствено да направя уточнението че който иска нещо е хубаво да не му се предлага друго нещо за което няма възможност да купи или просто не иска да купи за толкова повече пари. Защото във всяка една тема за съвет накрая почват едни дикусии кое е най-добро -то естесвено и най-скъпо как нищо друго не струва и т.н. или пък мойто най-хубаво. за веки влак си има пътници.
Аз пък не видях някой до предлага на човека да си вземе най-доброто - на повечето колите ни са бая по-евтини от такова "колело". Просто има продукти, които въобще не трябва да се продават толкова са смотани. Правени от не качествени материали и се чупят при първото ползване.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:На какво попаднах в Продавалника,не знаех че тази фирма произвежда и велосипедиИначе за толкова пари не е лошо предложение !
PHILIPS не правят ама явно фирмата PHILLIPS правят

иначе моето мнение е че до 400лв по добре употребяван внос отколкото ново от БГ

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Сега попаднах на брошурата на баумакс. Там има велосипед за 200 лева. Малко ще бъде тежък, но може би ще върши работа за нормално придвижване
http://www.proomo.info/search/label/%D0%91%D0%90%D0%A3%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%A1%20%D0%91%D0%A0%D0%9E%D0%A8%D0%A3%D0%A0%D0%90?max-results=2
http://www.proomo.info/search/label/%D0%91%D0%90%D0%A3%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%A1%20%D0%91%D0%A0%D0%9E%D0%A8%D0%A3%D0%A0%D0%90?max-results=2
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
И аз съм се замислил да си купя колело , но не знам точно какво да избера. Значи ще го карам предимно градско и може би по рядко на черни пътища. Държа да е с твърда рамка , и мека вилка. Бюджета ми е около 400-500лв.До тези пари вчера гледах един DRAG ZX 2 алуминиев . Покарах го малко , хареса ми но все си мисля , че при продължително каране ще ми е малък. Искам хубаво, удобно и голямо колело. Висок съм 180см. и тежа 80кг. До този бюджет мога ли да взема велосипед с дискови спирачки ? Или ще са пълен леш.
silver bird написа:Благодаря на всички ,които ми дадоха мнение и съвет за това какво да си взема. Може би е добре темата да продължи в посока ,която ще е полезна за хората които имат по-големи възможности от моите( за хората с цървулите разбрах какъв е варианта) и за тях велосипеда е от съществена важност.
То голямо избиране..сякаш струва 2000лв....

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
plamen-roni написа:И аз съм се замислил да си купя колело , но не знам точно какво да избера. Значи ще го карам предимно градско и може би по рядко на черни пътища. Държа да е с твърда рамка , и мека вилка. Бюджета ми е около 400-500лв.До тези пари вчера гледах един DRAG ZX 2 алуминиев . Покарах го малко , хареса ми но все си мисля , че при продължително каране ще ми е малък. Искам хубаво, удобно и голямо колело. Висок съм 180см. и тежа 80кг. До този бюджет мога ли да взема велосипед с дискови спирачки ? Или ще са пълен леш.
И на мен ми харесва това колело и аз съм 1.82 см. и горе-долу 80 кила.Гледам имат някакви размери самите рамки.М/Л/ХЛ...Може би най-голямата ще ти е най-удобна

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 22" и ми е добре, карал съм същото само, че 18" и мога да кажа, че определено ми е малко.... по маневрено да, но малко.
Избирайте правилно размера защото после ще съжалявате :)
@plamen-roni
Драг предлагаха тест драйв само на zx2, но в магазините можеш да разгледаш и пробваш и горните модели. При мен се получи така, че отидох за zx3 а се върнах с zx4
Избирайте правилно размера защото после ще съжалявате :)
@plamen-roni
Драг предлагаха тест драйв само на zx2, но в магазините можеш да разгледаш и пробваш и горните модели. При мен се получи така, че отидох за zx3 а се върнах с zx4
Аз си взех от продавалника преди 2 години за 160 лева със скорости шимано , които са като грипове, не са с лостчета, кланици и фар и на всичкото отгоре с тюв 

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
plamen-roni написа:... Бюджета ми е около 400-500лв.До тези пари вчера гледах един DRAG ZX 2 алуминиев . ...
За този бюджет ти препоръчвам поне ZX3
или нещо подобно на тези
http://koleloto.bg/product/379/cross-29-grip-921-speed-21-model-2013.html
http://koleloto.bg/product/362/cross-26-gravito-2vb-21-speed-model-2013.html
Лично според мен ZX2 не си заслужава за цената
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Хпапето има втория модел -крос , само че за още повече пари с дискови спирачки и мога да кажа че не е особено много карано...оф роуд пък почти не е карано....та дисковите спирaчки са зле...вече има покривявания на задната капла-но да кажем че е от карането...кофтито е че вече има хлабини навсякъде където има някакво движение....с две суми аз въобще не съм доволен от колело за почти 800лв.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До колкото съм чел... ви брейка е за предпочитане пред евтините дискови спирачки.
Отдавна мислех да спомена, че рамката има размери, и това е най важното нещо според мен по което трябва да се избере колелото! Аз имах подарено но с 19" рамка, колкото и да вдигах седалката и кормилото, пак си оставаше неудобно за моя ръст, 185 см.. И накрая се реших и го смених със Спринт Леопард за 100лв. от Продавалника, скоростите и движенията не са от най качествените, или пък е карано парлапанската преди мен(като го видях как ми го пратиха с калта, най вероятно е второто), но рамката е 21 инча, и разликата спрямо старото е коренна. В нета има калкулатори за рамки, смятайте преди покупката, то ако е ново от специализиран магазин, ще ви предложат подходяща рамка, но ако е втора ръка, избора остава единствено ваш!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”