най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот koszabg » Съб 29 мар 2014 10:01

На стената, в центъра, най-бялото и концентрирано, някакво бяло петно ли има или това е от крушките? Иначе добре светят. :smile

Страничен въпрос:
Фаровете на Б6 само нагоре и надолу, наляво и надясно ли се регулират или има и нещо друго? Нещо по лупата има ли? :question

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 29 мар 2014 10:24

Не знам какво е, може би от смесването на двата снопа или артефакт от снимката. Иначе фаровете се регулират като повечето други - с 2 пластмасови винта, нагоре-надолу и настрани. По лупата не съм пипал нищо и ми се струва, че там няма какво да се регулира.

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Съб 05 апр 2014 15:55

plamikcho, как са крушките, че мисля да взимам такива?

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Съб 05 апр 2014 16:14

koszabg написа:plamikcho, как са крушките, че мисля да взимам такива?

Колега, чети де:

plamikcho написа:След смяна на фаровете с нови вече мога да покажа как светят NB Unlimited. Силна бяла светлина, пред колата е като ден

Крушките са трепач.

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 05 апр 2014 16:22

Само един път съм карал с новите фарове и крушки на неосветен път, сухо и ясно време. За съжаление не можах да направя снимки. Хубава бяла светлина, много добре осветяват пътя (може да се види дупка например). Не съм карал още на мъгла и на дъжд, интересно ще ми е да видя как ще се представят. Но определено светлината е много силна, защото преди да сменя фаровете си помагах с фаровете за мъгла (толкова зле беше късата). Сега като включвам/изключвам фаровете за мъгла изобщо не мога да видя разлика (някакъв принос към осветеността от тях). Като живот - преди да сложа ДРЛ модула карах на къси през деня и да кажем крушките са работили 50 часа приблизително. При слагането на новите фарове не забелязах каквито и да е дефекти по жичката и на двете крушки. Това предполага, че ще изкарат още доста време, особено като не се ползват през деня. Стават крушките, остава само въпроса на какви пари могат да се намерят :beer

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Съб 05 апр 2014 19:10

Здравейте
Малко :offtopic
За състава на газа в крушките: халогенни крушки означава, че газовете в тях са специални: при работа Волфрама се изпарява в балона, и образува с газовете Халогениди (съединения между газа и Волфрама), и те се намират в целия обем. Но при спиране на работа на крушката- Волфрама от тези съединения кондензира именно върху Волфрамовата жичка (възстановява размерите на жичката)- и на това се дължи много по- дългият живот на халогенните крушки спрямо обикновените.
А по- високата осветеност (при запазване на една и съща мощност) се постига чрез други методи, като например форма, размери и дебелина на нагреваемата жичка.
Поздрави

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 05 апр 2014 20:02

JoroHondata написа:Здравейте
Малко :offtopic
За състава на газа в крушките: халогенни крушки означава, че газовете в тях са специални: при работа Волфрама се изпарява в балона, и образува с газовете Халогениди (съединения между газа и Волфрама), и те се намират в целия обем. Но при спиране на работа на крушката- Волфрама от тези съединения кондензира именно върху Волфрамовата жичка (възстановява размерите на жичката)- и на това се дължи много по- дългият живот на халогенните крушки спрямо обикновените.
А по- високата осветеност (при запазване на една и съща мощност) се постига чрез други методи, като например форма, размери и дебелина на нагреваемата жичка.
Поздрави

:mrgreen

Че то промениш ли дебелината на жичката, променяш съпротивлението и от там и мощността.

А за формата, може и да се променя общата разпръсквателна площ на лампата, но едва ли ще се променя силата на светене от това.

Потребителски аватар
koszabg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koszabg » Съб 05 апр 2014 20:26

TDI-RS написа:Колега, чети де:

Прочел съм го и съм видял снимките. Питането ми беше за времето след слагането как е, какво е, доволен и други. :smile

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Съб 05 апр 2014 21:24

Може по-тънка жичка да има същото съпротивление, просто от друга смес!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 06 апр 2014 9:57

Аз взех преди 2-3 седмици NB Unlimited за пасата Н4 фаровете са на 25 години оригиналните с реле на късите. В интерес на истината откакто съм ги сложил не съм изпитвал нужда да карам на дълги, на сухо осветяват повече от идеално за такъв модел фарове, на мокро светлината се вижда и могат да се видят дупките по пътя, почти като ксенон, доволен съм от резултата

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 06 апр 2014 10:36

Здравей
И аз съм си купил H4 Night Breaker Unlimited (но не съм ги ползвал още)- цената им на дребно е 33,80 лева комплекта. В момента ползвам NB PLUS- предишен модел- и ще сложа съвсем скоро новите крушки.
П.С. През деня шофирам на дълги- и след като изгорят- шофирам на къси светлини. Така използвам живота на крушките пълноценно.
Поздрави

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 апр 2014 11:35

JoroHondata написа:П.С. През деня шофирам на дълги-

Надявам се през модул ограничаващ мощността :exclaim :question

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 06 апр 2014 11:40

Stivi написа:
JoroHondata написа:П.С. През деня шофирам на дълги-

Надявам се през модул ограничаващ мощността :exclaim :question

Здравей
Колега- не я ограничавам- тя е 55/60 W (на всички Night Breaker е такава мощността). Фаровете са ми регулирани както трябва, и през деня винаги ги слагам да светят в най- ниската позиция (независимо, че почти никога не съм с пълна кола).
Надявам се, че не преча и не заслепявам насрещните автомобили.
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Нед 06 апр 2014 12:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 06 апр 2014 11:41

JoroHondata написа:Надявам се, че не преча и не заслепявам насрещните автомобили.
Поздрави

Продължавай да се надяваш :screwy

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 06 апр 2014 11:54

Здравейте
Колега Stivi- написал съм точно и ясно какво съм направил: регулиране и проверка на позицията на фаровете (всяка година) и използването им в най- ниска позиция.
Ще продължавам да шофирам по този начин- първо на дълги, и след като изгорят- на къси. Това е единствения начин да се използват всякакви крушки на H4 оптимално.
П.С. Иначе проблема е ясен: при постоянно използване на къси светлини (през деня и вечер) изгарят първо късите светлини, и дългите вече стават неизползваеми (вечер се шофира основно на къси светлини), и крушките са за боклука.
Поздрави

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”