голф3 1.6 75 к.с. - изхвърля водата от раз.съд и загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
busof95
Автомобил:
Двигател:

Re: голф3 1.6 75 к.с. - изхвърля водата от раз.съд и загрява

Мнениеот busof95 » Съб 05 апр 2014 16:10

anonym0us написа:Ако при палене на колата, (колата е студена) и мята водата през капачката на казанчето, има въздух! Ако обаче загрява колата и тогава почне да мята антифриза прегледай помпата (отвори казанчето, когато е студена колата, и виж дали циркулира антифриза през малкия маркуч) Ако всичко е ок, провери и термостата кога отваря, като следиш и стрелката на таблото и в краен случай прегледай датчик на радиатора доло, може да не пуска перката! Той е с 2-ве степени 1-ва на 98 и 2-ра степен на 105 градуса!

Колега пробвах го с термостат и без термостат прави същия проблем то радиятора не се стопля горния маркуч е топъл долния студен изкарвам тънкия маркуч дето влиза в раз.съд тече си вода отам и изхвърля водата когато се стопли...

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Съб 05 апр 2014 16:47

Да не ти е запушен радиЯтора. Ако имаш парно, значи върти малкия кръг и помпата работи.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 05 апр 2014 17:43

ivansa78 написа:на разширителния съд има отвори за тази цел :exclaim :mhihi

и къде са тези отвори :rolleyes

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 05 апр 2014 20:03

Ами на казанчето де :mhihi Щом не ги виждаш, значи имаш пластмасата дето пише G11 или G12 - под нея.

busof95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот busof95 » Съб 05 апр 2014 20:41

колеги благодаря за съветите ви проблема излезе от грешно сложен маркуч майстора си оставил ръцете..

batmit

Мнениеот batmit » Съб 05 апр 2014 21:09

Майсторе, майсторе, викам ти майсторе защото не ти знам името, но като ти гледам майсторлъка да те е..а в гъ..а. Това е нещо като виц, но е показателен за много "майстори".

busof95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот busof95 » Съб 05 апр 2014 23:08

batmit написа:Майсторе, майсторе, викам ти майсторе защото не ти знам името, но като ти гледам майсторлъка да те е..а в гъ..а. Това е нещо като виц, но е показателен за много "майстори".

Несъм майстор просто съм хлапе на 18 години аз се коригирах от работата на майстора а почна да загрява когато майстора смени гарнитура и почна да вика че ми е било запушено радиатора взех друг радиатор няма ефект после каза че главата била отишла купих глава обаче този път сам си я смених смених го като майстора пак няма ефект... После почнах да правя експерименти и го олучих... И се извинявам много... Обаче не е моя грешка а грешка на майстора...

batmit

Мнениеот batmit » Съб 05 апр 2014 23:32

Точно така де аз съм го писал за "майстора" при който си ходил. Това, че си на 18 и се занимаваш е много добре, а че си открил грешката на "майстора" още по-добре. :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 апр 2014 7:15

Колега, кой маркуч е бил объркан?

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 06 апр 2014 7:52

busof95 написа:
batmit написа:Майсторе, майсторе, викам ти майсторе защото не ти знам името, но като ти гледам майсторлъка да те е..а в гъ..а. Това е нещо като виц, но е показателен за много "майстори".

Несъм майстор просто съм хлапе на 18 години аз се коригирах от работата на майстора а почна да загрява когато майстора смени гарнитура и почна да вика че ми е било запушено радиатора взех друг радиатор няма ефект после каза че главата била отишла купих глава обаче този път сам си я смених смених го като майстора пак няма ефект... После почнах да правя експерименти и го олучих... И се извинявам много... Обаче не е моя грешка а грешка на майстора...

Браво на теб за това че си открил проблема и че си го оправил сам. Не получаваш браво от мен, за това че ходиш явно по квартални гаражчета или при майстор който сам се нарича майстор. Или и двете.
Ходи винаги при препоръчани майстори, от твои добри познати които също ходят там и са доволни. Може пак да е някое гаражче, но ако ти го препоръчат, значи човека наистина си разбира от работата. Аз примерно ходя в едно едно голямо село, гаража отвън е руина, вътре е доста мръсен но пък в него работят баща и син и доста добре се справят с всичко. Забележки към тях нямам, както аз, така и колите които са ми правили и винаги преди да ми се наложи да ходя, трябва да се обадя... защото имат винаги по поне две коли за ремонт. :smile

busof95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот busof95 » Нед 06 апр 2014 20:47

маркуча който излиза от водната помпа сложили са го към главата а то трябва да е по доло за това радиатора беше студен..

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Нед 06 апр 2014 21:16

busof95 написа:маркуча който излиза от водната помпа
:mhihi
Водната помпа е на ангренажния ремък,иначе трябва да си много малоумен да объркаш маркучите на радиатора, и другото което е защо изобщо ги е барал тези маркучи,повече не прави тази грешка да ходиш при този майстор.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”