Алкохолен въпрос.....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: Алкохолен въпрос.....
Както каза един колега по-горе, щом сутринта не търсиш за пиене си ОК. Аз 200 гр си ги пия вечер след работа и със стабилни мезета и все едно не съм пил.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
bmwww написа:Ми зимата мисля,си е нормално да се пие по 2 литра вино на денЕдин на обяд и един вечер
Иначе 100 грама ракия на вечер си е слаба зависимост според мен !
Зависи и от регионалните привички,колега!
В Северозапада уважаваме ракия над 50 градуса.В Бургас,с такава си правят компреси за гърло.Ако я пият,я разреждат здраво.
Колега Вълчан,болния мирише на хапчета,здравия,на пиене!
Аз всяка вечер пия 50 грама ракия и/или 1 бира.
Но съм пристрастен към ледено студената бира.
Не мога без бира, ям леща и ме е яд че не мога да пия една биричка с вечерята
Пс. Дано и това лято да спечеля 400 литра бира.

Но съм пристрастен към ледено студената бира.
Не мога без бира, ям леща и ме е яд че не мога да пия една биричка с вечерята

Пс. Дано и това лято да спечеля 400 литра бира.

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Битов алкохолизъм, който води до наднормено тегло от там и други негативи. Пийвам вечер когато имаме гости или сме излезли. Или зимата през деня ако яко съм мръзнал, тогава пия 50гр за профилактика. Ако се налага да работя през зимата често вънка, то вечер пия чай. 150г ракия се изкарвало от организма след 2 седмици.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Шегуваш се, нали?Marto_cafeto написа:Баща ми е пристрастен.Тоя човек е изпил 2 цистерни с домашна ракияАз пия 2-3 бири да ми стане забавно и след тва се прибирам с колата в най-дясна лента на аварийки с не повече от 70
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Явно за доста колеги алкохолизмът се изразява в яко цоцане не поне литър концентрат всеки ден и всичко под тази "мерилка" си е "нормално" 

След 20год стабилно пушене отказах цигарите отведнъж.Вече 3 години съм чист.Явно и със алкохола трябва да направя това. Реално си попиивам от 10-12год.а съм на 42год сега.Преди това само бира от време на време.Пуснах тази тема защото съпругата ми направи няколко пъти забележка и малко се позамислих дали пък наистина не вървя на лошо със тези 150гр почти всяка вечер които смятах за нищо особено.Става въпрос за водка или уиски.Не се усеща човек понякога и маи не иска да си признае че се превръща във проблем това.Не се напивам..не се замаивам нещо...не приказвам глупости или да ставам агресивен.Да седна зад волана --абсурд.Но може би това е стадии на пристрастяване и трябва да се вземат мерки.Чета повечето мнения тук и се убеждавам че нещо съм в грешка.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Е ти сега спри и пиенето и ще почнат да те сърбят плешките
Ние с жената се бяхме хванали по едно време всяка вечер марково уиски с бадеми, преди това бира в един период на всяко ядене (на младини). Сега отказахме твърдия алкохол без повод (един два пъти месечно) и два три пъти седмично по чаша бяло вино. Намали грамажа и градуса, недей режи като с нож, да не се изметнеш в другата крайност след период на пълно въздържание

Ние с жената се бяхме хванали по едно време всяка вечер марково уиски с бадеми, преди това бира в един период на всяко ядене (на младини). Сега отказахме твърдия алкохол без повод (един два пъти месечно) и два три пъти седмично по чаша бяло вино. Намали грамажа и градуса, недей режи като с нож, да не се изметнеш в другата крайност след период на пълно въздържание
Пия много рядко. Бира, я пия този месец 1-2, я не. Твърд алкохол пия само, когато има поводи, рожден ден или някакво събиране. На вечеря пия безалкохолно, понеже съм пристрастен към колата си и без нея не излизам, следователно и алкохол йок. А според мен, да изпиеш 100 грама уиски/водка вечер след работа, няма нищо нередно. След дълъг ден, едно питие би могло да те отпусне. Та, според мен нямаш проблем 

Според мен щом вече са ти правени няколко забележки/намеци значи очевидно хората около теб забелязват нещо нередно !
Поне при мен беше така . Първо наблюдавах след което търпеливо изчаквах за да се уверя прав ли съм, после до последно ми се не искаше ама накрая направих забележка на мой роднина и всичко приключи ! Явно той се позамисли !
Поне при мен беше така . Първо наблюдавах след което търпеливо изчаквах за да се уверя прав ли съм, после до последно ми се не искаше ама накрая направих забележка на мой роднина и всичко приключи ! Явно той се позамисли !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така е. Аз също съм на мнението на жената на Вълчан - ограничавай се по малко. Както казаха - не от раз да го спреш, ама намалявай постепенно дозичката всяка вечер. Ако едно нещо ти липсва, когато го нямаш то ти си пристрастен към него, това е мойто мнение. Аз например 2-3 дни без интернет изперквам, признавам си без бой - там е моето пристрастяване 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Абе, по-добре интернет-а да ти кажа..
ПС: Принципно хората с ниско кръвно трябва да пият по малко вино за нормализиране на кръвното, та вижте си кръвното, може пък да трябва да пиете

ПС: Принципно хората с ниско кръвно трябва да пият по малко вино за нормализиране на кръвното, та вижте си кръвното, може пък да трябва да пиете

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Вечер си пийваме с жената аз към 80-100 тя 50 гр ракия.Сам не пия, през деня пък неможе нищо да ме накара да пия.Не ми липсва алкохола просто е ми е хубаво да седнем цялото семейство на масата и да си поприказваме кай как и т.н
Като чета се оказва, че ние сме най-трезвия форум
100гр на вечер е нищо, но гледайте поне 1 ден в седмицата да си давате почивка.
Айде наздраве от мен на пиячите

100гр на вечер е нищо, но гледайте поне 1 ден в седмицата да си давате почивка.
Айде наздраве от мен на пиячите

Върни се в “ОФФ-Топик - други”