Газ за АГГ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Газ за АГГ
Всеки сам преценява според джоба и желанията си. Има случаи от АГУ да се минава на ГИ, за обратното мисля, че е по-скоро изключение 

-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Да е за някоя по-нова кола, разбирам да търсиш ново, но като става въпрос за кола на тези години - що не погледнеш цените на ГИ втора ръка ? Има ги що годе средно качество за по 450-500лв. Нещата, които се продават втора ръка не е задължително да са боклук или нещо по-зле, ами в случая необходимост да се отърве човека от ГИ, след като е ударил колата (примерно) и сега е взел друга. Разпродава и всички са доволни 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
За 600 лв нов инжекцион
По-добре да търси втора употреба някой по-разпространен или да слага обикновена нова
Аз за това му препоръчах инжекция,заради по-добрата динамика.Иначе и с обикновена си работи прилично,но е малко по-тромава при натискане.Ако си кара нормално и обикновената газова ще му свърши работа,а и при нея шанса да се прецака нещо по уредбата е по-малък.Тя има 2 клапана и един изпарител

Аз за това му препоръчах инжекция,заради по-добрата динамика.Иначе и с обикновена си работи прилично,но е малко по-тромава при натискане.Ако си кара нормално и обикновената газова ще му свърши работа,а и при нея шанса да се прецака нещо по уредбата е по-малък.Тя има 2 клапана и един изпарител

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И кое е на теория по-добре? Старо ГИ или ново обикновено? В единия случай има стара техника, в другия рисковете на обикновеното АГУ за колата... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Въпрос с повишена трудност задаваш. Конкретно за твоя случай ли питаш или по принцип? Щото ако е конкретно - няма кой да ти каже как и с кое колата ти ще върви по-добре предварително, а по принцип - новото си е ново, а пък хубавото си е хубаво, дори и да не е ново 
Според мен ако колата ти можеше да вземе отношение по въпроса би било най-редно да питаш нея какво иска. Тъй като тя не може да говори ще трябва да се опиташ да познаеш чувствата й

Според мен ако колата ти можеше да вземе отношение по въпроса би било най-редно да питаш нея какво иска. Тъй като тя не може да говори ще трябва да се опиташ да познаеш чувствата й

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
За моя случай, очаквах да е ясно вече. Както писах в началото газта ми е непозната област, затова очаквано и въпросите ми да изглеждат глупави за който разбира.
- Bai Sando
Как караш?Ако караш по-динамично и обичаш да усещаш мощта на 115-те кончета които АГГ-то достига бързичко си сложи Г.И.При тази система е хубавото,че почти не се усеща разлика от бензина.
Ако пък си караш нормално и разумно,слагаш една обикновена уредба нова,и се кефиш на евтино возене
Ако пък си караш нормално и разумно,слагаш една обикновена уредба нова,и се кефиш на евтино возене

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
На ГИ втора употреба залагам аз. До сега драми не е имало, за сравнително малко пари се получава добра комбинация. Взимал съм и такива дето ги продават за скрап и пак са работели, само че никога не съм взимал разни пародии производство на Rail SPA.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Е, обичам да си ги усещам, то е ясно :) . Но винаги мога да си пусна на бензин като реша да се репча. А и си мислех, че ако сложа обикновена така или иначе ще се случва поне веднъж месечно да я карам на бензин. Целта ми с газовата е да постигна разход, а динамиката си е бензинова. т.е. смятам, че тук клоня към обикновената.
- Bai Sando
Ами слагаш тогава обикновена и това е.Хубаво е ако свещите са ти за смяна да ги смениш и палец и капачка да са ти наред.И моя го карам така от есента,преди това същата уредба я бях сложил на 1.6 101 коня и също нямах проблеми.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите, bai sando, бяха ми много от полза! Когато направя нещо ще пиша :)
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е аз 2 години вече нямам яд...4-5 пъти е гърмяла, заради кабели, свещи и веднъж смучеше въздух от картерната вентилация. Дебитомера все още е наред 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
vucata -ти си с морално остарял двигател - не се слагай към AGG Имаш и голяма разлика във оборотите при макс. въртяш момент с AGG -с цели 800 об отгоре.
Към автора - сложи си ГИ за 400-500 лв не сис струва икономията. Имаш добра динамика, имаш добро ускорение от ниските обороти.Сандо ти каза за кутията на възд. филтър.
Към автора - сложи си ГИ за 400-500 лв не сис струва икономията. Имаш добра динамика, имаш добро ускорение от ниските обороти.Сандо ти каза за кутията на възд. филтър.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
И това е вярно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
С обикновена газ не става точно така. Колата никога не върви на бензин така, както без плочката.mania написа:Е, обичам да си ги усещам, то е ясно :) . Но винаги мога да си пусна на бензин като реша да се репча. А и си мислех, че ако сложа обикновена така или иначе ще се случва поне веднъж месечно да я карам на бензин. Целта ми с газовата е да постигна разход, а динамиката си е бензинова. т.е. смятам, че тук клоня към обикновената.
Върни се в “Автогазови уредби”