Golf 3 1.9 tdi 110 , пуши..
- ivsnara
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: Дизел
Golf 3 1.9 tdi 110 , пуши..
Здравейте колеги,проблемът който се проявява е когато колата е загряла,преди да загрене във оборотите когато трябва да се изстрелва 1,8;2,0 си се изстрелва нормално,но загрее ли в тези обороти колата все едно забива и от зад става една димилка не е истина чак мее срам всеедное кола на 50кг,а до сега не ми е пушила никога.като се има предвид че нали съм сменил няколко бензиностанции да пробвал с цел да не горивото да е проблем,по принцип преди 2,3 месеца бяха изчистени колектори тръби и тем подобни.Та идеята ми е къде в София бихте ми препоръчали да ида където имат оборудване и биха могли да замерят всичко и да се разбере какво кара колата да прави този проблем,случвало се е даже и да влезе във сервизен режим.Мислех да я закарам в Супер Дизел на Бош горе на околовръстното,но мн хора ми казват че ще ме обръснат прилично.Моля дайте съвет,понеже не искам да я пипа всеки и да се почне ходене по мъките,че тука в София ми се е случвало.Благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.9 tdi 110 , пуши..
Е как няма да пуши - нали е печка!
Сега сериозно: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096

Сега сериозно: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
- ivsnara
Хахах Благодаря за Шегата и за Информацията..
- ivsnara
Днес между 2 и 3 имам уреден час със Ники ,да направи оглед .. след това като имам повече информация ще дам отзиви.
- ivsnara
Та днес бях при Ники , обърна ми внимание момчето, както на мене със обяснение с които надявам се съм бил полезен така и на колата като данни на компютъра и грешки.Мисля че има някаква насока къде се крие проблема но няма да може да се занимае веднага с мене за това Вторник най вероятно ще мога да я оставя колата.. Та за момента съм доволен и за информацията и за обърнатото внимание,надявам се и крайният резултат да е такъв.Със сиг ще драсна при развитие.
- quattro team
- Автомобил: Passat V6 4motion
- Двигател: ALG 2000
- Контакти:
центровка???
- ivsnara
Ами ако имаш предвид за мене дали е това проблема до колкото разбирам клапанчето което под турбината отваря на цяло но не затваря на цяло и може би е с променена геометрия но трябва както той спомена да се види дали и на студено е по същият начин за да се прецени какви ще са следващите стъпки..
- quattro team
- Контакти:
дааа то излиза и на живите данни, центровката си е по ангренажа там също се хваща
- ivsnara
Би ли обяснил какво имаш точно предвид понеже не съм мн вещ ..
- quattro team
- Контакти:
колелото на ГНП-то е раздвижно и се центрова спрямо коляновия и разпределителния вал, така регулираш ъгъла на впръскване или аванса, както си го чувал. Като гледам надали ще успееш да се справиш с това, поне да подскажеш на "майстора". Ето снимки:
колелото на помпата и центровката по ваг
колелото на помпата и центровката по ваг
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Раздвижното колело го има по Г4 и сие.
на Г3 ТДИ трябва да е помпата с прорези.quattro team написа:колелото на ГНП-то е раздвижно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да пуши и да забива от центровката, по-вероятно е да изпуска от някъде въздух между турбината и колекторите, някоя скоба или дупка.
- ivsnara
Ами след обстойна проверка и замервана и на студен двигател се оказва че проблема е във турбото.След разглобяването му се констатира и многото нагар по нея който се е натрупал за доста малък период което беше странното,и може би рециклиране щеше да даде още по голяма яснота защо така се е получило но за момента след почистване и регулиране на горивото колата върви доста по добре от преди,надува си и разтоварва турбината и няма димене няма нищо,но да видим това до кога ще е така надявам се да не се получи пак но ако се получи може би ще се наложи рециклиране или подмяна на турбото.А до тогава ще следя нивото на маслото и вървежа на колата... :)
Върни се в “Дизелови агрегати”