Алкохолен въпрос.....

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Re: Алкохолен въпрос.....

Мнениеот dimitarpetrov » Нед 06 апр 2014 21:41

Вълчан написа:След 20год стабилно пушене отказах цигарите отведнъж.Вече 3 години съм чист.Явно и със алкохола трябва да направя това. Реално си попиивам от 10-12год.а съм на 42год сега.Преди това само бира от време на време.Пуснах тази тема защото съпругата ми направи няколко пъти забележка и малко се позамислих дали пък наистина не вървя на лошо със тези 150гр почти всяка вечер които смятах за нищо особено.Става въпрос за водка или уиски.Не се усеща човек понякога и маи не иска да си признае че се превръща във проблем това.Не се напивам..не се замаивам нещо...не приказвам глупости или да ставам агресивен.Да седна зад волана --абсурд.Но може би това е стадии на пристрастяване и трябва да се вземат мерки.Чета повечето мнения тук и се убеждавам че нещо съм в грешка.

Абе Вълчане,
Колега,
Чета ти писаното и все едно аз съм го писал - това се казва криза на средната възраст и самоосъзнаване - и аз съм на 42, и аз спрях цигарите миналата година (не преди 3 като теб но...), и аз уважавам качествената домашнярка на баща ми от 20+ години, и аз "мотам" по 200-400 гр. вечер, след вчеря, с мезе, не правя глупости, и на мен жената ми "рендосва"....
На мен си ми е добре, нямам сутринта проблеми, не ме "тегли" от сутринта - просто вечер след ядене ми е дневният "антидепресант" - просто ми е гот...
Ама...
Макар че си пия редовно хаповете за кръвно и холестерол - твърде често ходилата са ми с оттоци - едно че ще сменя хаповете - ще трябва осъзнато да редуцирам и ракийката - истината е че полека влизаме в години и трябва да подхождаме все по-отговорно...
Това е наборе - и черния дроб одъртява с нас и не смогва, трябва да сме отговорни - не само заради нас, но и заради жените и децата - трябва да се пазим и отказваме от вредно-приятните навици - тъкмо прочетох че велик наш колега, на нашата възраст - Виктор - SСUBA е починал от инфаркт....
Та мисълта ми е - не си търси оправдание - истината е че трябва след 40+ да редуцираме "благинките" в името на здравето и семейството...

9182
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 9182 » Пон 07 апр 2014 12:29

Лекарят към пациента:
- Ако не пиете, ще си удължите живота.
- Абсолютно вярно, докторе. Вече една седмица как не пия, а ми се струва, че е минала цяла година...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 07 апр 2014 12:46

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 07 апр 2014 12:56

Може и от годините да е както казваш.... :gruebel Иначе проблеми никакви нямам.Нито кръвно... нито наднормено тегло...нито холестерол.Не усещам проблем никакъв със тялото..Но се притесних че маи пия повече от нормалните хора.То в България е относително това нормално ама аиде....Гледам колегата горе какво е изнамерил. :mhihi ...Явно ще да съм много интелигентен та за това да си попиивам... :11

bitsmart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bitsmart » Пон 07 апр 2014 14:36

Аз пия по 2 бири в офиса и предвид, че не пия твърд алкохол от много време, мисля, че е екстра. Няма да имам проблем с бъбреците :biggrin

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 07 апр 2014 19:40

Вълчан написа:Може и от годините да е както казваш.... :gruebel ...Явно ще да съм много интелигентен та за това да си попиивам... :11

И аз явно ше съм от много ентелигентните, щот си пийвам и то редовно, по-малко ама редовно... :mhihi

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Пон 07 апр 2014 20:19

Употребата на алкохол е за хора,които могат да си позволят загубата на мозъчни клетки. :drunk

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 07 апр 2014 20:40

Дооообре бе, мен. Същото го е казал и онзи, който не обичал да се къпе- "..от вода много хора са умрели , от кържа никой.." :mhihi
С ръка на черния си дроб гарантирам, че 50-100гр домушарка преди вечеря е даже здравословно !
Всичко на тоя свят трябва да е с мярка и вкус

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 07 апр 2014 21:25

Стига бе колеги, вие сте несериозни. Все пак живеем в България. Тук положението ежедневно е опълченско (срещу империалистите). 100 грама вечер е норма отвсякъде за голям мъж.

Иначе аз твърда напитка не пия ежедневно, но по 1-2 бири си пия почти всяка вечер.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 07 апр 2014 21:45

Е те 2 бири са ти около 100-на гр. твърдо :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 апр 2014 21:52

Mihailov78 написа:100 грама вечер е норма отвсякъде за голям мъж.

То сигурно и да гледаш футбол е норма за голям мъж. Аз не пия всяка вечер 100 грама, нито се интересувам от футбол. Голям или малък мъж съм? Може да съм те разбрал погрешно или ти да не си се изразил правилно...

Потребителски аватар
TechN9ne
Автомобил: Golf 3 2.0
Двигател: AGG

Мнениеот TechN9ne » Пон 07 апр 2014 23:09

Единствено май съм пристрастен към бирата,сам не пия,но с приятели седнем ли /били сте студенти,знаете колко често/ си опъваме доста бира.Твърдия алкохол от време на време..На село има 300 + литра ракия от 42 до 57 градуса :mhihi Глава не боли много от тях..Освен ако не съм вземал първака,тогава има смърт.И все пак няма спор,че аромата изпъква точно при по-нисък градус, тогава ще усетите истинския аромат на ракията.
Иначе за консумиране-мисля,че зависи от много неща-настроение,компания,начин на водене на живот и т.н.

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Пон 07 апр 2014 23:26

Може би не ви трябва моето мнение, всички пиете :wink
Аз лично съм върл противник на алкохола, никога не съм пил алкохол, предимно поради здравословни причини, не пия и няма да пия и за в бъдеще (пробвал съм от всичко по глътка да му знам вкуса) и намирисвам когато някой ми налее в безалкохолното или компота :icon_lol алкохол, дори и газираното съм отказал. Същата работа е и с цигарите не съм пушил, не пуша, и няма да пуша цигари и за в бъдеще. Както казах по-горе заради здравословните причини,(две операции - изваден далак поради увеличение на далака,2ра операция - дооправяне на първата операция -рязан хранопровод, панкреас и стомах, варици на хранопровода, панкреатит 2006 и 2012 година едната беше 4 часа, втората 9 часа поради лекарска грешка след раждане цял живот обикалям по болници и продължавам в годината по веднъж на контролни прегледи е миналия месец бях на преглед в София -Токуда) а и не ме влече, горчи, гори ми не ме кефи употребата му. Прайте си сметка хора здравето е по-ценно, не искам да ви плаша и не ми минават лафове като: "Бог е казал обичай враговете си (за алкохола)" и още един имаше "кат не пиеш и не пушиш за какво живееш". Късмет с пиенето и НАЗДРАВЕ на пиячите :wink

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 08 апр 2014 10:12

Гледам че ползваш лафове и аз да ти кажа един.
"Ей тук ти е проблема."
stoyan0304 написа:Аз лично съм върл противник на алкохола, никога не съм пил алкохол,

Не смятам че е болка за умиране от един аперитив.
:beer

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 08 апр 2014 10:22

Layer написа:...
Не смятам че е болка за умиране от един аперитив.
:beer
Напълно съм съгласен.
Но няколко "аперитива" ВСЯКА вечер Е проблем.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”