Пасат Б5,5 джанти и гуми
- VANK01
- Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
- Двигател: 2002 V6 AMX
Re: Пасат Б5,5 джанти и гуми
Джантите ти са като моите. Модела се води Vancouver и се слага на последните В5.5-ци (тези с мигачите в огледалата). А относно полският произход - няма какво да се притесняваш. Не ми се занимава да свалям моите за да видя къде са произведени, но старите ми джанти (фабрични на Audi RS6) - Ronal също бяха произведени в Полша. Ако не се лъжа самата фирма е полска и произвежда значителна част от VAG джантите. Относно гумите - Continental образа лаврите тази зима и си мисля, че няма да сгрешиш с някой от летните им модели.
- thewolf
- Автомобил: Passat 1.9 TDI B5.5
- Двигател: AVB
Благодаря колега, искам да попитам за този борд на гумата. Той служи само за да предпази джантата от одраскване или също така осигурява по-голяма стабилност на колата при завиване? До сега съм карал с 15-ки и не съм се замислял, но нужно ли е да се купува гума с този защитен борд? Има ли друго предназначение, освен да предпазва джантата?
- VANK01
При хубав удар в бордюр никакъв борд няма да помогне, но и самите гуми са по усилени в тази си част и на теория би трябвало да са "по - стабилни". Но едва ли е толкова осезаема разликата, освен ако не караш на предела на сцеплението. 

- thewolf
Значи няма смисъл да купувам гуми с борд. И без това тук са с 40 лв по-скъпи на гума, значи за 4 ще са 160 лв по-малко. Гледах кои гуми са топ в Германия за 16 цола. Оказа се, че са Дънлоп и гуудйър.
Ето един от линковете към аутобилд.де:
тестове от немският сайт
Един познат от Норвегия си беше купил Дънлопа, само че 17-ка, вика не вярвах че тези цифри имат значение, но разхода значително му спаднал. За устойчивостта нищо не каза. 250 лв на парче обаче със защитен борд. 16-ките са по-евтини. Излизат към 175 лв на гума без борд с доставка до дома. Чудя се между дънлопа и гуудийр-а. Континентал най-много искам, защото са немски, а там пропуск в качеството няма, но гледам че устойчивостта на мокра настилка не им е много силна както и разхода им е малко по-висок. Вярно че става дума за стотици грамове, даже дали и толкова има, но при тестовете на мокра настилка не се оказват най-ефективни континентала. Иначе преди да намеря тоя сайт се бях спрял на континентал. Вие какво мислите за тези оценки от немските компании?
Ето един от линковете към аутобилд.де:
тестове от немският сайт
Един познат от Норвегия си беше купил Дънлопа, само че 17-ка, вика не вярвах че тези цифри имат значение, но разхода значително му спаднал. За устойчивостта нищо не каза. 250 лв на парче обаче със защитен борд. 16-ките са по-евтини. Излизат към 175 лв на гума без борд с доставка до дома. Чудя се между дънлопа и гуудийр-а. Континентал най-много искам, защото са немски, а там пропуск в качеството няма, но гледам че устойчивостта на мокра настилка не им е много силна както и разхода им е малко по-висок. Вярно че става дума за стотици грамове, даже дали и толкова има, но при тестовете на мокра настилка не се оказват най-ефективни континентала. Иначе преди да намеря тоя сайт се бях спрял на континентал. Вие какво мислите за тези оценки от немските компании?
Последна промяна от thewolf на Пон 07 апр 2014 19:40, променено общо 3 пъти.
Аз смятам ,че е глупаво толкова да се съобразяваш с тези тестове. Абсурд да усетиш някаква разлика , освен ако не си WRC състезател. Щом си хвърлил око на континентала , взимай него :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
thewolf написа:Значи няма смисъл да купувам гуми с борд...
За мен има , тук не говорим за удар и такива , тук идва рече за запазване на джантата при паркиране . Често и да внимаваш ,все някога ти ( или половинката ) ще "закачиш" бордюра и..се ос.ра джантата

П.п. огледай предложения на Унироял ( с борд) . Добро съотношение качество и цена.
- thewolf
Прегледах гумите, оказа се, че дънлопа нямат гуми с размер 205/55/16 с борд, за това май ще купувам мишелинки праймаси 3. Има друго нещо, което се чудех тези означение с буквите, четох някъде че са за скорост. означения от сорта на Н, V, W, Y. Н било до 190км/ч, V май беше до 210, а W до 240, нещо такова беше. Но въпроса ми е. По логика колкото по-висока скорост може да развива колата, толкова са по твърди гумите нали така? И от това, че са по-твърди следва че са по шумни нали така или греша?
За поя пасат дали "Н" до 190км/ч са достатъчни? Не мисля да вдигам повече от 140 на магистралата в Германия.
Другият ми въпрос е за джантите. Днес видях че са 6.5J, но с гумите с които са в момента са с такъв борд и ми се виждат доста по-широки от джантата. Може ли някой да ми каже дали 205/55/16 гума е подходяща за широчината на джантата ми 6.5J? Да не взема да ги купя и после да не станат :)
Благодаря предварително!
Поздрави
За поя пасат дали "Н" до 190км/ч са достатъчни? Не мисля да вдигам повече от 140 на магистралата в Германия.

Другият ми въпрос е за джантите. Днес видях че са 6.5J, но с гумите с които са в момента са с такъв борд и ми се виждат доста по-широки от джантата. Може ли някой да ми каже дали 205/55/16 гума е подходяща за широчината на джантата ми 6.5J? Да не взема да ги купя и после да не станат :)
Благодаря предварително!
Поздрави
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Според мен колега тези споменатите модели с обозначение H биха били напълно достатъчни предвид факта, че спомена, че това е семеен автомобил а не състезателен. И да вземеш гуми с индекс ZR файда няма според мен... Иначе на всеки модел гума за съответния размер си има информативна легенда за шум, енергоспестяване и представяне на дъжд май е символа.
Качвана е тази таблица бая пъти относно размер на гуми според джанти, но да я сложа и тук за казуса:

Поздрави
Качвана е тази таблица бая пъти относно размер на гуми според джанти, но да я сложа и тук за казуса:

Поздрави

- VANK01
thewolf написа:Прегледах гумите, оказа се, че дънлопа нямат гуми с размер 205/55/16 с борд, за това май ще купувам мишелинки праймаси 3. Има друго нещо, което се чудех тези означение с буквите, четох някъде че са за скорост. означения от сорта на Н, V, W, Y. Н било до 190км/ч, V май беше до 210, а W до 240, нещо такова беше. Но въпроса ми е. По логика колкото по-висока скорост може да развива колата, толкова са по твърди гумите нали така? И от това, че са по-твърди следва че са по шумни нали така или греша?
За поя пасат дали "Н" до 190км/ч са достатъчни? Не мисля да вдигам повече от 140 на магистралата в Германия.![]()
Благодаря предварително!
Поздрави
Карал съм 225/55/16 на 6.5J джанта - става, но стоят като подарени. 205-цата по - може да стане, но пак ще изглежда не на място. За 6.5J джанта си трябва 195 гума, но тя няма да е стандартен размер.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Моя пасат е с 205/55/16 Ет 37 отскоро го имам и разхода никак не е висок за кола 1.9 тди 131к. комби по борд ми дава 5.5/100 и найстина е толкова.Баща ми скоро си взе нови гуми Континентал 195/65/15 около 110лв на бройка много добри гуми,сега мисля да взимам 15' ки на Пасата за зимата един познат ми даде джанти предполагам че ще има разлика в ускорението но в разхода едвали ще е голяма